miercuri, 16 august 2017

Detalii obţinere franciză

Cine poate obţine o franciză ?

Detalii obtinere franciza AVBS CreditÎn principiu, orice cetăţean de pe teritoriul României poate aplica pentru obţinerea unei francize. Aceasta este o primă condiţie.
Un alt aspect de care trebuie se ţină cont este acela ca aplicantul pentru o franciză în domeniul brokerajului bancar  fie conştient de faptul este vorba de o franciză în zona serviciilor şi nu de o franciză în domeniul producţiei.

De asemenea, este recomandat ca persoana care doreşte achiziţioneze o franciză deţină o experienţă îndelungată în sistemul bancar sau în cadrul unei firme de intermedieri credite, manifeste o atitudine proactivă şi motivantă.

Succesul unei francize mai poate depinde şi de factori precum:

mărimea şi specificul pieţei locale;
resursele umane disponibile;
cantitatea şi calitatea know-how-ului şi a suportului oferit de francizor;
managementul direct al francizatului.

Ce presupune deschiderea unei francize

Pentru deschiderea unei francize există mai mulţi paşi care trebuie urmaţi:

Elaborarea unui plan de afaceri convenit de ambele părţi;
Stabilirea unei strategii de management intern;
Găsirea unei locaţii;
Acoperirea cheltuielilor aferente primelor luni de activitate (chirie pe spaţiu, contracte cu furnizorii de telefonie fixă şi internet, achiziţie mobilier, salarii angajaţi, alte utilităţi);
Pe întreaga perioada contractuală, francizatul trebuie adopte şi respecte standardele impuse de francizor pentru buna desfăşurare a activităţii de creditare.

Procedurile şi actele necesare deschiderii unei francize:

se cere înfiinţarea unei societăţi cu cod CAEN 6619;
cazier judiciar administrator/ administratori;
CUI
Certificat Constatator;
Hotărâre Judecător Delegat;
Extras de Cont;
Copie CI administrator/asociat/asociaţi.

Cât te costă ţi deschizi o franciză?

NIMIC.

Tu, ca şi francizat nu trebuie plăteşti nimic. Totul este GRATUIT*. Deschiderea propriu zisă a francizei nu presupune nici un cost deoarece AV Broker Solutions vrea încurajeze spiritul antreprenorial şi sprijine oamenii talentaţi şi capabili în domeniul financiar-bancar. De aceea, la AV Broker Solutions nu există taxe de tip entry fee sau royalties.

Totuşi, deschiderea unei francize presupune anumite costuri din partea francizatului, iar acestea se referă la cheltuielile specifice demarării activităţii de creditare (chiria pe spaţiu, utilităţi, salarii, servicii telefonie/internet, alte cheltuieli).

Deşi francizorul nu primeşte nici un ban în mod direct de la francizat, acesta îi va oferi constant asistenţă, sprijin şi know-how pe toată perioada activităţii de francizare.
Un aspect demn de a fi reţinut este acela este necesar francizatul aibă în vedere, încă de la început, costurile pentru primele 6 luni de activitate, se asigure are posibilitatea de a le acoperi şi ia în calcul, în acelaşi timp, un buget de risc, astfel încât, activitatea francizei nu fie perturbată de lipsa banilor şi se poată desfăşura în parametri normali.

*oferta este încă valabilă!!!

Timpul necesar înfiinţării unei unităţi de franciză

Timpul estimat pentru înfiinţarea unei unităţi care functioneaze în regim de franciză este de aproximativ 3 săptămâni lucrătoare. În aproximativ 2 luni de la lansare, unitatea de franciză poate deveni productivă. După această perioada poate fi estimat succesul sau insuccesul unei unităţi de franciză.

Aplică pentru Franciza AVBS Credit