Cât câștigă un broker de credite? Pe ce poziție se află brokerajul bancar în topul celor mai bine plătite profesii din România?

iulie 21, 2021

Cât câștigă un broker de credite? Pe ce poziție se află brokerajul bancar în topul celor mai bine plătite profesii din România?

Cât câștigă un broker de credite? Aceasta este cea mai importantă informație pe care trebuie să o afle speciliștii din domeniul financiar-bancar atunci când decid să se reorienteze din punct de vedere profesional și, astfel, să treacă de la statutul de angajați în sistemul bancar, la cel de antreprenori în brokerajul de credite!

Însă, înainte de a dezvălui suma fabuloasă pe care un broker de credite o încasează anual, vom trece în revistă cele mai importante aspecte de care un om trebuie să țină cont atunci când își alege o carieră și, mai cu seamă, un job / o activitate profesională.

Activitatea profesională trebuie:

 • să te împlinească din toate punctele de vedere astfel încât task-urile zilnice să nu pară o muncă infernală, ci acțiuni pe care le faci din plăcere, pentru că îți iubești domeniul, nicidecum pentru că trebuie să muncești pentru bani;
 • să te ajute să fii într-o continuă dezvoltare și evoluție, astfel încât să nu te plafonezi și să nu te plictisești, ci să mergi la muncă cu o bucurie la fel de mare ca atunci când pleci spre casă;
 • să îți confere timpul necesar pentru a-ți urma și alte pasiuni, pentru a avea și o viață personală, pentru a călători, etc.;
 • să îți asigure libertate financiară, astfel încât încasările tale să fie direct proporționale cu munca, implicarea și dedicarea ta; să nu te constrângă la o limită maximă a încasărilor;
 • să ai un mediu de lucru plăcut, productiv și înfloritor, cu oameni de cea mai bună calitate și cu care să fii pe aceeași lungime de undă;
 • să îți ofere câmpul fertil pentru a-ți manifesta spiritul inovator și creativitatea, astfel încât să ai șansa de a deveni un deschizător de drumuri;

Activitatea profesională nu este doar o sursă de venit, trebuie să fie o cale prin care tu ajungi la cea mai bună variantă a ta și, astfel, ajuți și societatea din care faci parte. Așadar, jobul tău trebuie să bifeze toate punctele de mai sus, altfel nu este vocația ta! Brokerajul bancar îndeplinește cu succes criteriile de mai sus!

Iată topul al celor mai bine plătite profesii din România și cât câștigă un broker de credite pe an:  

Cum de poate să câștige atât de mult un broker de credite? Este simplu! Brokerajul bancar este un serviciu vital pentru români deoarece presupune intermedierea în cele mai bune condiții a procesului de creditare dintre client și bancă.

Brokerajul bancar este o profesie de aur deoarece:

 • Băncile și IFN-urile au stabilit parteneriate strategice cu brokerii de credite și investesc puternic în ei deoarece brokerajul bancar este un canal de vânzări mult mai rentabil și mai profitabil decât susținerea propriilor agenții bancare. Brokerii de credite sunt comisionați de instituțiile financiare doar pentru creditele concretizate și contractate de clienți. 
 • Brokerul de credite nelegat lucrează pentru zeci de bănci și IFN-uri, așadar are în portofoliul său peste 150 de produse de finanțare cu care poate credita o plajă foarte vastă de clienți (cu vârste cuprinse între 20 de ani și 70 de ani, cu venituri medii și mari, care activează în diverse domenii de activitate și așa mai departe);
 • Brokerul de credite are acces la cele mai bune produse de creditare de pe piața din România și intermediază clienților DOAR creditele potrivite pentru aceștia;
 • Deoarece ofertele bancare și condițiile de eligibilitate diferă de la o bancă la alta și fiecare produs se pliază pe anumite categorii de clienți, brokeul de credite știe exact care sunt produsele de finanțare potrivite pentru fiecare client în parte, astfel încât acesta să obțină cel mai bun credit și în cele mai bune condiții.
 • Brokerul de credite poate negocia dobânzile creditelor pentru un anumit segment de clienți, așadar din ce în ce mai mulți români apelează la brokerii de credite pentru obținerea celor mai bune condiții de creditare;
 • Brokerul de credite îi poate recomanda clientului și alte servicii adiacente necesare în procesul de creditare, cum ar fi serviciile notariale, cadastru, evaluare, etc. astfel încât creditul să fie obținut cât mai rapid.
 • Rata de aprobare prin brokerul de credite este aproape GARANTATĂ deoarece brokerul de credite intermediază dosarele de împrumut impecabil, rapid și în siguranță. Acest fapt conduce la un număr mare de clienți creditați în fiecare lună;
 • Brokerul de credite poate intermedia împrumuturi oriunde în România, acesta având toată libertatea de deplasare;
 • Brokerul de credite poate lega parteneriate strategice cu agenții imobiliare, dezvoltatori imobiliari, birouri de avocatură, birouri notariale, companii și așa mai departe. Aceste parteneriate conduc la creșterea numărului de clienți creditați;
 • Brokerul de credite poate opta pentru o franciză în domeniul brokerajului bancar astfel încât să beneficieze de toate instrumentele și atuurile acestei activități, iar singura sa preocupare să fie doar intermedierea creditelor, de restul ocupându-se francizorul;
 • Brokerul de credite / specialistul din domeniul bancar poate oricând să treacă de la statutul de angajat, la cel antreprenor în sistem de franciză. În acest caz câștigurile financiare sunt nelimtate și direct proporționale cu propria implicare și dedicare. Un broker de credite în sistem de franciză poate să câștige peste 15.000 euro pe lună.

În contextul pandemiei, brokerajul bancar s-a dezvoltat mai mult ca niciodată, iar oamenii apelează într-un număr din ce în ce mai mare la brokerii de credite. În prima jumătate a anului 2021 vânzările companiei de brokeraj bancar AVBS Credit sunt cu peste 70% mai mari față de aceeași perioadă a anului 2020 și cu 65% mai mari decât au fost în primele 6 luni ale anului 2019.

Franciza în domeniul brokerajului bancar este franciza succesului și poate chiar cea mai bănoasă profesie a anului 2021!

Vocația ta care este?

S-ar putea să te intereseze și:

Ce este un broker de credite?

De ce să alegi o franciză în brokeraj bancar?

– II –

AVBS Credit este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de tânărul antreprenor, Valentin Anghel, care oferă servicii de intermedieri credite bancare personalizate și 100% GRATUITE pentru clienți!

Brokerii de credite NELEGAȚI, francizați AVBS Credit, se află în orașele: Arad, București, Bihor, Bistrița, Brașov, Brăila, Caransebeș, Călărași, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Lugoj, Mangalia, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu Mureș și Timișoara și intermediază toate tipurile de credite deoarece dispun de un portofoliu impresionant de soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice, de la peste 30 de instituții bancare și non-bancare din România!

Sursă foto: ebsae.com

Fonduri Noua Casă 2021 epuizate?! Ce facem când se termină fondurile Noua Casă?

iunie 30, 2021

Fonduri Noua Casă 2021 epuizate?! Într-adevăr fondurile pentru Noua Casă, adică pentru vechiul Program Guvernamental Prima Casă, sunt aproape epuizate. În curând NU vor mai fi acordate credite Noua Casă deoarece băncile își vor termina plafonul de bani disponibil. Pare un pronostic sumbru?! Nicidecum!

Chiar dacă nu vei mai putea obține un credit Noua Casă, obiectivul tău de a achiziționa locuința visurilor tale este REALIZABIL în anul 2021! Încă îți poți cumpăra o casă printr-un credit bancar.

Înainte de a-ți oferi soluția de creditare, te invităm să clarificăm cel mai important aspect, și anume, de ce apelai la acest Program Noua Casă!

Vrei Prima Casă deoarece ai avans redus de 5% și/sau dobândă mică de 2% + IRCC calculat la 3 luni!

Așadar, în esență, îți dorești un credit cu dobânda MICĂ și avans MINIM pentru a-ți achiziționa o locuință decentă pentru tine și familia ta. Locuința ta va fi modestă deoarece suma creditului la Noua Casă poate fi de maximum 70.000 EURO. Altfel, dacă vrei o sumă mai mare de 70.000 EURO la creditul Noua Casă, trebuie să achiți un avans de 15%. În plus, Noua Casă te limitează și din alte puncte de vedere: în primii 5 ani nu poți vinde și nu poți închiria.

Dar ce părere ai avea dacă ai afla că există un credit ipotecar fără limită pe sumă, cu dobândă MINIMĂ, poate chiar fără avans și fără alte limitări?

Fonduri Noua Casă 2021 epuizate? Iată ce este de făcut când se termină fondurile pentru Noua Casă 2021:

 1. Poți obține un credit ipotecar cu dobânda REDUSĂ.

Sau

2. Poți obține un credit ipotecar cu finanțare 100%, adică FĂRĂ AVANS!

Aceste două oferte se adresează unui anumit segment de clienți, iar un broker de credit îți poate verifica cel mai bine eligibilitatea pentru un astfel de produs de creditare imbatabil.

credit ipotecar cu dobânda redusă

În exemplul de calcul, avansul pentru Noua Casă NU mai este de 5% deoarece valoarea creditului depășește suma de 70.000 EURO, iar în acest caz se intră automat pe avans de 15%.

Așadar, când nu vor mai exista fonduri Noua Casă 2021, vei putea beneficia de un credit ipotecar cu dobânda MINIMĂ!

Găsești aici care sunt avantajele unui credit ipotecar IEFTIN!

Vrei și tu un credit ipotecar cu CEA MAI MICĂ DOBÂNDĂ de pe piață? Contactează-ne pentru a-ți verifica eligibilitatea:

– II –

AVBS Credit este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de tânărul antreprenor, Valentin Anghel, care oferă servicii de intermedieri credite bancare personalizate și 100% GRATUITE pentru clienți!

Brokerii de credite NELEGAȚI, francizați AVBS Credit, se află în orașele: Arad, București, Bihor, Bistrița, Brașov, Brăila, Caransebeș, Călărași, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Lugoj, Mangalia, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu Mureș și Timișoara și intermediază toate tipurile de credite deoarece dispun de un portofoliu impresionant de soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice, de la peste 30 de instituții bancare și non-bancare din România!

Credit ipotecar IEFTIN – cum poți obține creditul ipotecar cu DOBÂNDA MINIMĂ?

iunie 23, 2021

Credit ipotecar ieftin – cum poți obține creditul ipotecar cu o dobândă MINIMĂ, adică cu CEA MAI MICĂ DOBÂNDĂ de pe piață?! În cuprinsul acestui articol vei descoperi care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru ca tu să beneficiezi de cel mai bun credit ipotecar pentru tine! Creditul ipotecar cu cea mai mică dobândă de pe piață este soluția de finanțare ideală pentru achiziționarea locuinței visurilor tale! În ultimii ani instituțiile financiare din România au realizat oferte de creditare competitive, astfel încât să pună la dispoziția românilor posibilități de finanțare cât mai bune și în cele mai bune condiții.

Astfel, cele mai bune credite ipotecare pot avea următoarele caracteristici:

 • Dobânda standard poate fi NEGOCIATĂ, adică mai mică decât dobânzile afișate de către băncile din România;
 • Dobânda poate fi FIXĂ pentru primii 5-10 ani, apoi devine variabilă;
 • Grad de îndatorare poate fi mai MARE de 40%, adică de până la 55%;
 • Suma creditului NELIMITATĂ;
 • Poți aplica împreună cu unul sau mai mulți codebitori astfel încât să obții EXACT creditul potrivit și necesar ție, și chiar FĂRĂ a se ține cont de vârsta codebitorului;
 • Poți refinanța oricând;
 • Poți închiria oricând;
 • Poți rambursa întregul credit oricând FĂRĂ comision de rambursare anticipată;
 • Poți vinde oricând;
 • Poți obține un credit ipotecar IEFTIN, chiar mai ieftin decât un credit Prima Casă / Noua Casă;

Ofertele de creditare imbatabile, care au caracteristicile de mai sus, vizează un anumit segment de clienți. Poți fi ținta celui mai bun credit ipotecar, important este să știi cum și de unde să îl obții!

Vrei un credit ipotecar ieftin, adică un împrumut ipotecar cu cea MAI MICĂ DOBÂNDĂ de pe piață? Iată 4 situații în care poți obține un credit ipotecar cu dobândă MINIMĂ:

 1. Ai venituri lunare de peste 12.000 lei și vrei o dobândă negociată pentru un credit ipotecar? Pentru că deține în portofoliul său zeci de produse de creditare, un broker de credite profesionist îți poate obține un credit ipotecar ieftin, adică la cele mai mici costuri!
 2. Ai salariul de peste 5.000 lei și vrei să obții un credit ipotecar cu o sumă mare? Brokerul de credite îți întocmește dosarul de credit EXACT la instituția bancară care, conform scoringului îndeplinit de tine, îți permite CEL MAI MARE grad de îndatorare și îți oferă SUMA CEA MAI MARE a creditului.
 3. Ești angajat MApN, MAI, SRI, SPP, STS sau angajat al întregului sistem de apărare și ordine publică și vrei ca dobânda la creditul ipotecar să fie MAI MICĂ decât dobânzile standard aplicate de instituțiile financiare din România? Nimic mai simplu, apelează la un broker de credite DEDICAT ție!
 4. Vrei să ai dobânda SUB 4% la creditul ipotecar? STOP! Nu alerga de la o bancă la alta, brokerul de credite știe exact ce bancă oferă creditul ipotecar cu CEA MAI MICĂ DOBÂNDĂ!

80% dintre românii care apelează la un broker AVBS Credit pentru un împrumut pentru achiziționarea unei locuințe obțin creditul ipotecar POTRIVIT!

Acest lucru se întâmplă deoarece instituțiile financiare din România au lansat pe piață oferte de creditare care pot satisface o paletă largă de clienți. Dar pentru ca acel client să obțină creditul ipotecar potrivit și cu o dobândă cât mai mică, dosarul de credit trebuie întocmit IMPECABIL. Altfel se pot pierde / omite factorii decisivi care fac diferența între o dobândă standard și o dobândă a creditului negociată, adică mai mică.

Vestea bună este că brokerul de credite profesionist de la AVBS Credit deține cunoștințele, pârghiile și priceperea pentru a demonstra băncii că TU ești clientul care MERITĂ și TREBUIE să obțină cel mai bun credit ipotecar!

Vrei și tu un credit ipotecar cu CEA MAI MICĂ DOBÂNDĂ de pe piață? Contactează-ne pentru a-ți verifica eligibilitatea:

– II –

AVBS Credit este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de tânărul antreprenor, Valentin Anghel, care oferă servicii de intermedieri credite bancare personalizate și 100% GRATUITE pentru clienți!

Brokerii de credite NELEGAȚI, francizați AVBS Credit, se află în orașele: Arad, București, Bistrița, Brașov, Brăila, Caransebeș, Călărași, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Mangalia, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu Mureș și Timișoara și intermediază toate tipurile de credite deoarece dispun de un portofoliu impresionant de soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice, de la peste 30 de instituții bancare și non-bancare din România!

Broker de credite: ce este și cum te ajută un expert în creditare?

mai 24, 2021

Broker de credite: ce este și cum te ajută un expert în creditare?

Broker de credite este un intermediar care facilitează procesul de creditare dintre clientul persoană fizică sau juridică și instituțiile financiare partenere ale acestuia. Drepturile, obligațiile și atribuțiile brokerului de credite au fost reglementate oficial prin intermediul Ordonanței de Urgență 52 din 2016, transformând astfel brokerajul bancar într-o profesie respectabilă pe care o adoptă din ce în ce mai mulți specialiști din domeniul financiar-bancar. Pentru a proteja debitorii din România, prezenți și viitori, prin OUG 52 / 2016 a fost creat un cadru legal unitar care reglementează atât raporturile contractuale dintre clienți și creditori, dar și poziția clar definită a brokerului de credite.

Pe piața din România există două tipuri de brokeri de credite: broker de credite LEGAT și broker de credite NELEGAT.

Un broker de credite LEGAT intermediază credite pentru un singur finanțator sau de la un grup de finanțatori care NU reprezintă mai mult din jumătatea cotei de piață financiar-bancară. Așadar, brokerul de credite LEGAT are un portofoliu redus de variante de creditare pe care le poate pune la dispoziția clienților săi. 

Un broker de credite NELEGAT intermediază credite pentru grup de finanțatori care reprezintă mai mult din jumătatea cotei de piață financiar-bancară. Așadar, brokerul de credite NELEGAT are un portofoliu vast de parteneri bancari și non-bancari și o gamă deosebit de variată de soluții de creditare pe care le poate pune la dispoziția clienților săi. Când un client apelează la un broker de credite NELEGAT, este aproape imposibil ca acesta să nu obțină creditul de care are nevoie.  

Așadar, pentru a te asigura că beneficiezi de un credit POTRIVIT ȚIE cel mai bine este să apelezi la un broker de credite NELEGAT înregistrat la ANPC. Lista brokerilor de credite înregistrați la ANPC o poți consulta AICI.

Demn de menționat este faptul că brokerul de credite NU percepe comision de la clienți. Atât timp cât brokerul de credite este PLĂTIT de instituțiile finanțatoare, bănci și/sau IFN-uri, este INTERZIS prin lege să perceapă comision și de la client. Astfel, brokerul de credite care este plătit de bancă / IFN și percepe comision și de la client, încalcă legea. Etica profesională a broker de credite urmărește interesul suprem al clientului.

Cât costă serviciile unui broker de credite? De ce sunt serviciile unui broker de credite complet GRATUITE pentru clienți? De ce o bancă oferă credite clienților prin intermediul brokerilor de credite și nu prin intermediul propriilor agenții și sucursale?

Deoarece serviciile brokerului de credite sunt complexe și de cea mai înaltă calitate, iar comisionarea creditului se realizează DOAR dacă împrumutul este luat și utilizat de client, banca economisește resurse importante atunci când finanțează cu ajutorului unui intermediar de credite. Prin intermediul brokerului de credite, banca intră în legătură contractuală cu clienți de foarte bună calitate, economisind astfel timp, energie, bani, efort și resurse umane. Ba chiar mai mult decât atât, în ultimii ani băncile au decis să închidă sute de agenții și sucursale teritoriale, focusându-se pe canalele alternative de vânzări și pe parteneriatele strategice cu marile companii de brokeraj bancar din România. În urma acestor măsuri de restructurare, o mare parte din foștii angajați ai băncilor au devenit ei înșiși brokeri de credite, bucurându-se de toate avantajele acestei profesii. Prin Franciza AVBS Credit specialiștii din domeniul financiar-bancar devin brokeri de credite de succes.

Care sunt atribuțiile brokerului de credite? Care sunt serviciile de care beneficiază clientul în urma colaborării cu un broker de credite?

Brokerul de credite:

 • Analizează clientul minuțios și îi realizează un scoring preliminar pentru a identifica opțiunile de creditare în funcție de profilul clientului, însă fără a-i afecta / diminua clientului scorul FICO. Scorul FICO este un indice format din 3 cifre de care țin cont băncile și IFN-urile din România atunci când decid să crediteze sau să nu crediteze un client. FICO este un scor determinat de istoricul bancar al clientului, comportamentul de rambursare al acestuia, numărul de credite pe care le are clientul, tipul creditelor și de multe alte detalii. Cu cât scorul FICO este mai mare, cu atât clientul are șanse mai mari de a-i fi aprobat creditul respectiv. Atunci când un client se adresează într-un timp scurt mai multor bănci pentru a obține cel mai avantajos credit, iar clientul este verificat și interogat de fiecare bancă în parte, scorul FICO scade. Așadar șansele clientului de fi creditat scad. Deoarece un intermediar de credite cunoaște foarte bine produsele de creditare pe care le are în portofoliu și condițiile de eligibilitate ale instituțiilor financiare partenere, soluția de creditare este identificată fără ca scorul FICO al clientului să fie afectat / diminuat.
 • Identifică care sunt cele mai potrivite oferte de creditare pentru client și explică fiecare ofertă cât mai clar astfel încât clientul să înțeleagă toate detaliile și, împreună, să aleagă soluția de împrumut potrivită și cea mai avantajoasă;
 • Întocmește pentru client dosarul de credit de la A la Z și îl depune în analiză la banca aleasă. Un dosar de credit perfect întocmit este aprobat RAPID, acordarea creditului fiind ca și asigurată.
 • Pentru un anumit segment de clienți, brokerul de credite poate negocia dobânda creditului. În urma acestor negocieri clientul poate obține un credit cu o dobândă mai redusă.
 • Monitorizează dosarul de credit și îi comunică clientului fiecare stadiu al acestuia.
 • Poate pune clientul în legătură și cu alți specialiști necesari în procesul de creditare: notari, evaluatori, asiguratori, dezvoltatori imobiliari, etc.
 • Programează și organizează împreună cu banca și clientul etapele preliminare semnării contractului de credit.
 • Rămâne alături de client chiar și după obținerea creditului.

Care sunt avantajele de care beneficiază clientul atunci când apelează la un broker de credite?

Deoarece brokerii de credite nelegați sunt în parteneriat cu numeroase bănci și IFN-uri și au un portofoliu care cuprind zeci de produse de creditare, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, clienții beneficiază de următoarele avantaje:

 • Servicii personalizate de brokeraj bancar, 100% gratuite pentru client;
 • Clienții pot opta pentru orice tip de credit: credit ipotecar, credit de nevoi personale, Noua Casă, IMM, etc., în portofoliul brokerului de credite regăsindu-se toate tipurile de credite;
 • Clienții pot compara mai multe oferte, de la mai multe instituții financiare, însă fără a-i fi diminuat scorul FICO;
 • Clientul obține creditul POTRIVIT și cel mai avantajos pentru el;
 • Procesul de creditare se realizează rapid și în perfectă siguranță;
 • Aprobarea creditului este ca și garantată;
 • Drumurile la bancă și discuțiile cu reprezentanții băncii fac parte din atribuțiile brokerului de credite;
 • Brokerul de credite se pliează pe programul clientului și, dacă este cazul, se deplasează la client;
 • Datorită brokerului de credite nimic nu este confuz sau neclar în procesul de creditare sau în contractul de credit;
 • Clientul ia cea mai bună decizie de creditare pe termen lung deoarece brokerul de credite este un expert care îți recomandă, îți identifică și îți obține cea mai potrivită soluție de finanțare.

Deși aparent creditele sunt asemănătoare între ele, în realitate instituțiile bancare și IFN-urile din România au costuri și criterii de eligibilitate diferite, care NU se pliază pe orice categorie de client. Astfel, creditul care i se potrivește de minune unui client poate să fie complet inadecvat altui client. Brokerul de credite cunoaște aceste detalii și pune GRATUIT la dispoziția clientului toate cunoștințele, resursele și abilitățile pe care le are pentru a-i obține acestuia varianta de creditare cea mai avantajoasă.

Vrei cel mai bun credit pentru tine? Brokerul de credite este expertul tău în creditare care îți obține împrumutul potrivit ție!

– II –

AVBS Credit este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de tânărul antreprenor, Valentin Anghel, care în prezent se află pe locul I ca cifră de afaceri în topul companiilor cu capital 100% românesc în domeniul brokerajului bancar.

Brokerii de credite NELEGAȚI, francizați AVBS Credit, se află în orașele: Arad, București, Bistrița, Brașov, Brăila, Caransebeș, Călărași, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Mangalia, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu Mureș și Timișoara și intermediază toate tipurile de credite deoarece dispun de un portofoliu impresionant de soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice, de la peste 30 de instituții bancare și non-bancare din România!

Suspendarea ratelor bancare în pandemie – consecințe și soluții pentru anul 2021 – în Emisiunea Gândul Financiar!

decembrie 21, 2020

Suspendarea ratelor bancare în pandemie – consecințe și soluții pentru anul 2021 – este subiectul care a fost discutat în Emisiunea Gândul Financiar prezentată de Mihaela Pântea, care a avut loc joi, 17.12.2020, de la ora 19:00. Emisiunea Gândul Financiar a fost transmisă live pe Facebook și Youtube.

Despre ceea ce s-a întâmplat în anul 2020, în urma deciziei de suspendare a ratelor creditelor bancare, și ce urmează să se întâmple în anul 2021, ne-au povestit invitații emisiunii:

 • Florin Dănescu, Președintele Executiv Asociația Română a Băncilor (A.R.B.)
 • Codruț Nicolau, Director General Adjunct Patria Bank
 • Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit și Secretar General Asociația Română a Brokerilor de Credit (A.R.B.C.)

Încă de la debutul pandemiei, în martie 2020, peste o jumătate de milion de români, persoane fizice și juridice, au solicitat și beneficiat de suspendarea ratelor la creditele contractate!

Această facilitate bancară a fost adoptată atât în România, dar și la nivel European. Băncile din țara noastră au avut această inițiativă de a sprijini clienții direct și grav afectați de pandemia de coronavirus și de a le suspenda achitarea ratelor bancare înainte ca amânarea ratelor să fie un subiect legislativ și o măsură adoptată cu fermitate de Guvernul României.

Astfel, în decursul anului 2020, insituțiile bancare și non-bancare din România și-au contactat clienții proprii pentru a le pune la dispoziție oferte personalizate pentru suspendarea ratelor, create inteligent și cu responsabilitate, astfel încât insolvabilitatea clienților și incapacitatea acestora de a-și mai achita creditele bancare să fie evitate pe cât posibil.

Unele domenii de activitate, așa cum sunt Horeca și Turismul, au fost sever vătămate de restricțiile de funcționare în contextul pandemiei, însă cele mai multe domenii de activitate au prosperat sau au identificat oportunități de dezvoltare, iar băncile au asigurat finanțarea noilor proiecte!

34 de bănci din România au avut această reacție de responsabilitate față de clienții lor, oferindu-le programe de amânare a ratelor personalizate.

Resursele băncilor alocate pentru amânarea ratelor pentru cele 9 luni ale anului 2020 s-au tradus prin neîncasări mari pentru instituțiile financiare din România. Există posibilitatea ca suspendarea ratelor să fie disponibilă și pentru primele 3 luni ale anului 2021, însă dacă volumul amânării ratelor trece dincolo de punctul de echilibru al sistemului bancar, acest lucru poate avea urmări extrem de negative pentru clienți, pentru bănci, dar mai ales pentru economia țării.

Președintele Executiv al Asociației Române a Băncilor, Florin Dănescu, ne recomandă în perfectă cunoștință de cauză să ne întindem atât cât ne permite plapuma astfel încât clienții să fie sprijiniți, iar băncile să își aloce resursele cu responsabilitate, respectând binele comun pentru economia României.

În aceste condiții impredictibile, resursele financiare limitate pe care le avem trebuie administrare cu atenție și responsabilitate!

A amâna ratele bancare acolo unde NU este necesară această măsură înseamnă epuizarea unei resurse și trecerea ei de echilibrul bancar. Făcând acest lucru, putem rămâne fără soluții și ne putem adânci într-o criză financiară care poate afecta atât clientul actual, viitorul client al băncii, instituțiile de finanțare, dar și motorul economic al statului. Sistemul bancar al României este o parte din soluție și un pilon important în economia țării.

Decizia suspendării ratelor trebuie cântărită foarte bine deoarece reluarea achitării ratelor poate fi extrem de dificilă. Odată cu suspendarea ratelor bancare și reluarea plăților de către client, acesta va fi nevoit să achite rata lunară obișnuită, la care se adaugă și un procent din sumele amânate. Prin amânarea ratelor, poate că ne luăm un moment de respiro de 3-6-9 luni, însă ne angajăm față de noi înșine să achităm ulterior rate mai mari pentru a acoperi datoria amânată. Motivele pentru suspendarea ratelor trebuie să fie întotdeauna justificabile!

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat recent că ratele la credite vor putea fi suspendate și pentru primele trei luni ale anului 2021, dar doar pentru o parte din clienți!

Pentru a proteja în continuare clienții afectați de pandemia de coronavirus, ratele la credite vor putea fi suspendate și pentru primele trei luni ale anului 2021, însă fiecare solicitare va fi abordată cu mare atenție, în baza unor analize atent realizate.

Cu toate acestea, EBA (European Banking Authority) ar putea impune ca acei clienți care au beneficiat deja în anul 2020 de amânarea ratelor pentru 9 luni, să nu mai poată beneficia de această facilitate și în anul 2021. Așadar, cumulat, în decursul perioadei martie 2020 – martie 2021, clientul ar putea să își suspende achitarea ratelor bancare doar pentru 9 luni. Această decizie nu a fost încă adoptată decisiv la nivel european, normele de aplicare pentru 2021 încă sunt în discuție.

Sprijinul bancar pentru suspendarea ratelor trebuie acordat clienților pentru LICHIDITATE și nu pentru solvabilitate!

Prin suspendarea achitării ratelor bancare, Ghidul EBA nu consideră aceste credite ca fiind neperformante. Ratele amânate nu sunt traduse prin bani pierduți ireversibil, această facilitate urmărește sprijinirea clientului astfel încât acesta să își reia plata ratelor și achitarea creditelor în perfectă siguranță, conform condițiilor din contractul de credit.

Ratele încasate de bănci înseamnă bani reintrați în circuitul bancar cu care sunt creditați alți clienți. Când aceste rate nu mai sunt încasate, băncile nu mai dispun de bani pentru a acorda credite noi. Așadar, în cazul în care prin suspendarea ratelor se trece de echilibrul bancar, iar această facilitate este administrată ineficient, de suferit au clienții actuali ai băncilor, dar și românii care doresc să se împrumute pe viitor de la bănci.

Înțelegând că suspendarea ratelor bancare este o soluție temporară, numeroși clienți și-au reluat achitarea ratelor în anul 2020!

În plină pandemie, instituțiile bancare din România au acordat în primele 10 luni ale anului 2020 credite NOI în valoare de aproximativ 65 de miliarde de lei. Băncile au accelerat puterea de creditare încurajați de clienții noi, ale căror nevoi au suferit modificări importante în acest an.

Deși au existat numeroase riscuri atât pentru bănci, cât și pentru clienți, sistemul bancar a accelerat creditarea mai ales în privința creditelor ipotecare. Creșterea soldului de credite noi într-un astfel de an demonstrează faptul că băncile și-au susținut eficient clienții, iar românii nu și-au oprit planurile de dezvoltare!

În anul 2020, până în luna octombrie, au fost acordate credite NOI în valoare de aproximativ 65 de miliarde de lei.

Relația client-bancă a fost administrată responsabil, iar clienții au solicitat și primit numeroase soluții de finanțare. Numărul de credite ipotecare acordate pentru achiziții sau amenajări de locuințe a fost semnificativ mai mare în 2020 decât în anul 2019.

Deoarece apartamentul a devenit insuficient pentru lucrul de acasă, pentru școala online și pentru viața de familie, românii au contractat credite ipotecare în număr mare pentru a-și asigura un spațiu suficient de mare, liber, primitor, aerisit și sănătos, atât pentru viața de familie, dar și pentru a se bucura de o zonă de lucru sau de studiu eficientă și inteligentă. Comportamentul de consum s-a schimbat pentru clienți, crescând comportamentul de economisire.

Creditul ipotecar a fost MARELE CÂȘTIGĂTOR al anului 2020, iar AVBS Credit a intermediat credite ipotecare și credite Noua Casă de peste 30 de milioane de euro în primele 11 luni ale acestui an.

În anul 2021 va exista o creștere sănătoasă și responsabilă a creditării, volumul de credite noi pe care băncile îl vor acorda românilor va fi mult mai mare decât în anul 2020. Previziunile sunt pozitive, iar sistemul bancar rămâne în continuare o parte a soluției în ceea ce privește depășirea efectelor negative generate de pandemia de coronavirus care, sperăm noi, se va încheia în curând!

Emisiunea Gândul Financiar o puteți urmări integral aici:

Susa foto: microsoft.com

Băncile restructurează, iar Brokerii de Credite evoluează – cum să rămâi în banking în plin proces de restructurare!

decembrie 3, 2020

„Băncile restructurează, iar brokerii de credite evoluează – cum să rămâi în banking în plin proces de restructurare” este articolul care îți dezvăluie soluțiile pe care le poți aplica pentru a rămâne în domeniul bancar chiar dacă se desființează unitatea financiară pentru care lucrezi.

În România anului 2008 exista un număr record de instituții financiare, mai exact 6552 de unități bancare. Astăzi, după 12 ani de activitate, 40% dintre ele au fost desființate, spune Ziarul Financiar. Conform datelor oferite de Banca Națională, doar în 2020 au fost închise 139 de sucursale și agenții bancare, pierzându-și locurile de muncă 349 de experți în domeniul financiar-bancar.

Numeroși factori au contribuit la procesul de restructurare din banking în decursul acestor 12 ani, însă pandemia de coronavirus a accelerat acest fenomen care se pare că va continua și în anul 2021.

Odată cu instaurarea Stării de Urgență pe fondul pandemiei de COVID-19 din martie 2020, instituțiile bancare din România s-au reorganizat rapid și au adoptat măsuri rapide, tehnici eficiente și strategii optime astfel încât propriii lor clienți să fie protejați, iar fluxul de creditare și activitatea bancară să continue. În acest mod, băncile din România au contribuit activ la sprijinirea economiei noastre, alături de celelalte activități economice din țară.

Dintre toate modificările implementate în ultimele 9 luni de instituțiile bancare din România, le amintim pe cele mai importante:

 • mare parte din activitatea bancară a fost mutată în mediul online și/sau a fost transferată brokerilor de credite;
 • numeroase unități bancare au fost închise pentru reducerea costurilor de funcționare;
 • soluțiile de finanțare au fost adaptate contextului actual;
 • dobânzile creditelor au fost diminuate;
 • au fost realizate soluții sustenabile de rambursare a creditelor;
 • au fost întocmite oferte personalizate pentru amânarea ratelor;

Investițiile puternice efectuate de instituțiile bancare și non-bancare din România în canalele alternative de vânzări, în departamentele IT și în digitalizarea procesului de creditare au condus la rezultate excepționale chiar și în timpul unei pandemii ca cea pe care o trăim în prezent. Astfel, instituțiile financiare continuă și încurajează creditarea cu produsele de finanțare adapatate contextului actual prin canalele alternative de vânzări: prin brokeri de credite și online!

Băncile restructurează, iar brokerii de credite evoluează!

Iată cum să rămâi în banking în plin proces de restructurare!

În concluzie, prin restructurările de anul acesta, băncile au închis ușile sucursalelor, însă au deschis larg porțile pentru brokerajul bancar. În acest sens, specialiștii din domeniul financiar-bancar nu sunt obligați să se orienteze către alte domenii de activitate, luând-o de la zero, ci pot profita de oportunitățile oferite de companiile de brokeraj bancar deja consacrate, cu zeci de parteneriate bancare și non-bancare și sute de produse de finanțare în portofoliu. Astfel, experții în banking pot evolua de la statutul de angajați la statutul de antreprenori, ca brokeri de credite francizați!

Indiferent cum evoluează piața bancară, chiar dacă băncile restructurează acum sau pe viitor, tu îți poți continua activitatea în domeniul bancar prin statutul de broker de credite, prin semnarea unui contract de franciză cu AVBS Credit!

Ai experiență în domeniul financiar-bancar și vrei să evoluezi? Dorești să elimini teama demiterii din funcție? Vrei să te bucuri de libertate și prosperitate financiară? Dorești să atingi apogeul activității tale profesionale și știi că și tu poți deveni un broker de credite de top? Franciza AVBS Credit ți se potrivește mânușă!

Mai multe detalii și avantajele francizei AVBS Credit găsești aici, la numărul de telefon 021 230 43 43 sau pe adresa de e-mail [email protected]

– II –

 

AVBS Credit este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de tânărul antreprenor, Valentin Anghel, care în prezent se află pe locul I ca cifră de afaceri în topul companiilor cu capital 100% românesc în domeniul brokerajului bancar.

Brokerii de credite cu Francize AVBS Credit se află în orașele: București, Bacău, Baia Mare, Brașov, Caransebeș, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Mangalia, Mircurea-Ciuc, Orăștie, Piatra-Neamț, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu-Jiu, Turda, și Timișoara și intermediază toate tipurile de credite deoarece dispun de un portofoliu impresionant de soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice, de la peste 30 de instituții bancare și non-bancare din România!

AVBS Credit este membră a A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite).

Afacerea ta în imobiliare merită să aibă propriul Departament De Creditare!

noiembrie 26, 2020

Afacerea ta în imobiliare merită să aibă propriul Departament De Creditare!

Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară analizate de Profit.ro, în octombrie 2020 numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu 43% față de octombrie 2019. Cele peste 83.000 de tranzacții realizate reprezintă un adevărat record al ultimilor 3 ani. În București și Ilfov au fost înregistrate cele mai multe tranzacții imobiliare, un total care aproape atinge pragul de 20.000 de achiziții.

În contextul pandemiei de COVID-19 au fost lansate numeroase pronosticuri negative care vehiculau o scădere continuă a tranzacțiilor imobiliare în anul 2020, cu toate acestea realitatea este îmbucurătoare. Creșterile tranzacțiilor imobiliare din toată țara sunt semnificativ mai mari decât în anii precedenți. Realizările anului 2020 sunt susținute și de numărul vizibil în creștere a creditelor ipotecare contractate de români pentru achiziționarea imobilelor dorite.

Sistemul bancar, agențiile imobiliare, dezvoltatorii imobiliari și brokerii de credite contribuie activ la creșterea economică a României fapt pentru care, ACUM, mai mult ca niciodată, este momentul să ne unim forțele într-un parteneriat imbatabil. Prin servisarea impecabilă și rapidă a românilor care doresc să cumpere locuințele agențiilor și dezvoltatorilor imobiliari prin credite ipotecare sau Noua Casă, putem dubla tranzacțiile imobiliare și, astfel, să ajutăm la restabilirea Economiei României.

Propunem o oportunitate de dezvoltare agenților și dezvoltatorilor imobiliari:

Afacerea ta în imobiliare merită să aibă propriul departament de creditare!

Brokerii AVBS Credit pot deveni un DEPARTAMENT DE CREDITARE de succes pentru agențiile imobiliare și dezvoltatorii imobiliari care doresc să beneficieze de servicii de finanțare la cel mai înalt standard de calitate, personalizate, RAPIDE și GRATUITE pentru clienții proprii!

Ca agent imobiliar și/sau dezvoltator imobiliar, colaborarea cu AVBS Credit presupune ca TU să deții propriul DEPARTAMENT DE CREDITARE astfel încât imobilele tale să fie achiziționate cât mai rapid și în cele mai bune condiții de finanțare pentru clienți! În plus, drept mulțumire pentru clienții finanțabili transmiși către AVBS Credit, agentul imobiliar / dezvoltatorul imobiliar este COMISIONAT pentru fiecare credit intermediat de brokerii noștri.

Prin colaborarea cu AVBS Credit, agenții imobiliari și dezvoltatorii imobiliari se pot bucura de următoarele avantaje:

 • comisioane generoase pentru fiecare creditare finalizată;
 • costuri ZERO pentru clienții tăi;
 • datorită creditării rapide și a portofoliului impresionant de produse de finanțare, imobilele tale vor fi achiziționate într-un timp mult mai scurt;
 • tranzacțiile tale imobiliare vor fi prioritare pentru noi;
 • avem abilitatea de a obține, de la mai multe bănci, avize de legalitate asupra întregului imobil astfel încât, la vânzarea unui singur apartament, băncile să analizeze doar acel apartament, nu tot istoricul imobilului – astfel câștigăm timp cu un necesar minim de acte;
 • oferim răspuns PE LOC privind încadrarea și eligibilitatea unui client pentru finanțarea de care are nevoie, fapt care conduce la REZERVAREA PE LOC a locuinței, creșterea numărului de rezervări / vânzări încă de la PRIMA VIZIONARE;
 • obținem RAPID pentru client aprobarea financiară de la banca finanțatoare – practic din acel moment creditul este ca și obținut;
 • reprezentăm varianta cea mai rapidă de pe piață pentru finanțarea unui client și oferim experiență, profesionalism, seriozitate și implicare;
 • dosarul de credit este gestionat și monitorizat pe întreaga perioadă de creditare, până la final, și comunicăm stadiile acestuia tuturor părților implicate;

Vrei ca afacerea ta în imobiliare să aibă propriul DEPARTAMENT DE CREDITARE de succes?

Contactează-ne la numărul de telefon 021 230 43 43 sau pe adresa de e-mail [email protected] și te invităm la birou pentru a discuta toți termenii acestui parteneriat win-win excepțional!

– II –

AVBS Credit este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de tânărul antreprenor, Valentin Anghel, care în prezent se află pe locul I ca cifră de afaceri în topul companiilor cu capital 100% românesc în domeniul brokerajului bancar.

Brokerii AVBS Credit se află în orașele: București, Bacău, Baia Mare, Brașov, Caransebeș, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Mangalia, Mircurea-Ciuc, Orăștie, Piatra-Neamț, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu-Jiu, Turda, și Timișoara și intermediază toate tipurile de credite deoarece dispun de un portofoliu impresionant de soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice, de la peste 30 de instituții bancare și non-bancare din România!

Amânarea ratelor bancare – soluție favorabilă sau NEfavorabilă?

aprilie 4, 2020

Amânarea ratelor bancare – soluție favorabilă sau NEfavorabilă pentru români este articolul care îți va dezvălui tot ceea ce trebuie să știi despre Ordonanța de Urgență nr. 37, care a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30.03.2020, și care prevede suspendarea plății ratelor bancare pentru persoanele care au fost afectate direct sau indirect de pandemia de coronavirus.

Până în prezent pandemia de COVID-19 a afectat peste 150 de țări, au fost infectate peste 160.000 de persoane și peste 5.800 de oameni au decedat. În acest context, a fost adoptat OUG 37 / 30.03.2020 pentru a ajuta debitorii din România, prejudiciați de coronavirus, să-și amâne plata ratelor bancare pe o perioadă de maximum 9 luni, în speranța remedierii situației economice a acestora.

Ce este și ce nu este măsura de amânare a plății ratelor bancare?

Măsura de amânare a ratelor NU reprezintă o grațiere de la plata ratelor, ci o suspendară temporară de la plata ratelor bancare. În perioada de suspendare, rambursarea creditului se pune pe pauză, plata ratelor fiind reluată după terminarea perioadei de amânare.

Cine beneficiază de amânarea ratelor bancare?

Pot amâna plățile pentru ratele bancare persoanele fizice și persoanele juridice ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de pandemia de COVID-19 în România.

În ce condiții este posibilă amânarea ratelor bancare? Ce înseamnă persoane afectate direct sau indirect de pandemia de coronavirus?

Conform declarațiilor Ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, persoanele afectate DIRECT de pandemia de COVID-19 sunt cele ale căror venituri au scăzut considerabil sau au intrat în șomaj, fie că vorbim de șomaj normal sau șomaj tehnic.

Persoanele afectate INDIRECT de pandemia de COVID-19 sunt cele cărora le-au scăzut veniturile în familie. Dacă o persoană din familie a rămas fără loc de muncă, a intrat în șomaj normal sau șomaj tehnic, atunci înseamnă că veniturile familiei au scăzut.

Se pot amâna doar ratele creditelor bancare?

Se pot amâna atât ratele creditelor bancare, cât și ratele creditelor non-bancare, adică ratele creditelor contractate de la IFN-uri.

Cât timp pot fi amânate ratele bancare?

Suspendarea plății ratelor bancare se poate realiza pe o perioadă de o lună până la maximum 9 luni, însă data limită fiind 31 decembrie 2020.

Cum se pot amâna plățile pentru ratele bancare?

Persoana fizică sau juridică trebuie să solicite creditorului, adică băncii de la care a obținut creditul / creditele în trecut, să suspende plata ratelor scadente, pe o perioadă cuprinsă între o lună și maximum 9 luni, însă nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

În ratele scadente sunt cuprinse atât ratele de capital, cât și dobânzile și comisioanele aferente.

Odată ce solicitarea este efectuată de către persoana fizică sau juridică în cauză, bănca va realiza toate demersurile de suspendare a plății ratelor bancare pe perioada solicitată de debitor.

Atenție, ratele pot fi amânate doar la cerere!!!

Cum se pot depune cererile de amânare a plății ratelor la bănci?

Persoana fizică sau juridică poate depune cererea de amânare a ratelor bancare în format electronic sau prin poștă.

Care este termenul de depunere a cererilor de amânare a plății ratelor bancare?

Cererile de amânare a plății ratelor bancare se pot depune într-un termen de maximum 45 de zile de la publicarea acestei Ordonanțe de Urgență în Monitorul Oficial al României.

De amânarea ratelor bancare pot beneficia și cei cu întârzieri curente la achitarea creditelor, precum și cei care figurează ca rău-platnici?

De amânarea plății ratelor bancare pot beneficia și cei cu restanțe, însă doar dacă la data la care depun cererea de amânare figurează cu ratele achitate la zi. Așadar, dacă restanțele sunt achitate, atunci amânarea este permisă chiar și celor care figurează cu întârzieri.

Pot beneficia de amânarea ratelor persoanele juridice? În ce condiții își pot amâna ratele creditelor bancare persoanele juridice?

Pot beneficia de amânarea plății ratelor bancare persoanele juridice care au fost afectate direct de pandemia de coronavirus. Firmele afectate direct, adică cele care și-au suspendat activitatea TOTAL sau PARȚIAL, ca urmare a dispozițiilor și deciziilor adoptate de autorități pe perioada Stării de Urgență, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, pot beneficia de amânarea ratelor bancare.

Pentru a beneficia de amânarea ratelor, firmele afectate trebuie să dețină Certificatul de Situații de Urgență care să ateste prin declarație pe propria răspundere suspendarea activității total sau parțial și diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna martie 2020, față de ianuarie și februarie 2020.

Companiile aflate în stare de insolvență la momentul cererii de amânare a plății ratelor NU vor beneficia de suspendarea rambursării creditului!

Ce categorii de persoane juridice pot beneficia de amânarea ratelor bancare?

SRL-urile, întreprinderile individuale și familiale, entitățile care exercită profesii liberale, precum și persoanele fizice autorizate care au contractat credite sau produse financiare de tip leasing pot solicita amânarea ratelor bancare!

Pentru perioada de suspendare a plății ratelor bancare se plătește dobândă la dobândă?

Dacă un debitor optează pentru amânarea ratelor bancare pentru 9 luni, în această perioadă de 9 luni dobânda se calculează în continuare, dar se plătește eșalonat, începând cu luna imediat următoare încheierii perioadei de suspendare, într-un termen de maximum 5 ani.

În cazul creditelor ipotecare, dobânda NU se capitalizează la soldul creditului.

În cazul creditului de nevoi personale, dobânda se capitalizează la soldul creditului.

amanarea ratelor bancare si non-bancare

Care sunt repercursiunile pe termen lung pentru amânarea ratelor bancare pe o perioadă de 9 luni?

Când plata ratelor se va relua, acestea vor fi mai mari, iar perioada de achitare a creditului se va extinde cu perioada de amânare a plăților, acolo unde este posibil.

Conform calculelor realizate de Finzoom, scenariul posibil este următorul:

Dacă perioada de rambursare a creditului se prelungește cu 9 luni, atunci în următorii 5 ani putem plăti pentru un credit de nevoi personale rate cu 6% mai mari, iar pentru un credit ipotecar ratele pot crește și cu 12%.

Dacă perioada de rambursare a creditului NU se prelungește cu 9 luni, deoarece este atinsă vârsta maximă a debitorului la care se poate achita creditul respectiv, atunci în următorii 5 ani putem plăti pentru un credit de nevoi personale rate cu 21% mai mari, iar pentru un credit ipotecar ratele pot crește și cu 13%.

Acest scenariu este valabil pentru creditele noi, aflate la începutul perioadei de rambursare. În cazul creditelor mai vechi, creșterile ratelor lunare pentru achitarea dobânzilor acumulate în perioada de amânare nu sunt la fel de mari, însă și acestea vor fi resimțite de debitor.

Brokerii de credite, specialiști în domeniul financiar-bancar, recomandă debitorilor din România să NU amâne plata ratelor dacă încă le mai pot achita conform graficului de rambursare din contractele de credit.

Ba chiar mai mult decât atât, în această perioadă DOBÂNZILE SUNT ÎN SCĂDERE, în concluzie trebuie să profităm de acest moment pentru a plăti rate mai mici.

Cu toate acestea, dacă situația financiară impune amânarea ratelor, este indicat să solicităm amânarea de la plata ratelor pentru o perioadă cât mai scurtă de timp, de maximum 2-3 luni. În acest sens, marile insituții financiare din România oferă deja clienților lor oferte personalizate prin care pot amâna plata ratelor creditelor pentru 1-3 luni, în condiții cât mai avantajoase!

Soluțiile personalizate oferite de bănci astăzi prevăd în prezent creșterea perioadei de grație la cardurile de credite și chiar mărirea numărului de rate FĂRĂ dobândă la cardurile de credit care au prevăzută această facilitate.

Chiar dacă Guvernul României oferă românilor o soluție foarte utilă pentru cei care se află în prezent în imposibilitate de plată, insituțiile bancare și/sau non-bancare din România își invită clienții la negocieri deschise pentru identificarea unor soluții personalizate de rambursare a creditelor, analizate minuțios în funcție de situația fiecărui client în parte.

Amânarea ratelor conduce la raportarea în Biroul de Credit a debitorilor?

Dacă cererea de amânare a ratelor a fost recepționată și prelucrată de bancă, creditorul amânând plata ratelor debitorului pe o perioadă de până la 9 luni, atunci creditul respectiv NU este raportat în Biroul de Credit, iar debitorul NU este considerat a fi rău-platnic. Ba chiar mai mult decât atât, pentru perioada de suspendare de la plata ratelor bancare, NU se calculează întârzieri la plată sau penalități.

Ce se întâmplă dacă debitorul NU plătește în termenul de 5 ani dobânda pentru ratele amânate în cele 9 luni de suspendare?

În cazul creditelor ipotecare Guvernul României garantează băncii plata dobânzii amânate, iar dacă debitorul nu achită creanța aferentă în termenul stabilit prin lege, atunci statul achită băncii dobânda, ANAF urmând să recupereze datoria de la debitor. Așadar, persoana care beneficiază de amânarea ratelor bancare va plăti dobânda aferentă fie către bancă, dar păstrându-și calitatea de bun-platnic, fie către ANAF, dar devenind rău-platnic.

Normele de aplicare ale OUG 37 / 30.03.2020 nu au fost încă publicate, însă persoanele care au credite contractate și doresc să-și amâne ratele, pot depune la băncile și IFN-urile aferente cererile scrise de suspendare pentru plata unui număr de până la 9 rate.

Brokerii AVBS Credit vă stau la dispoziție pentru întrebări sau pentru identificarea de soluții de finanțare adaptate nevoilor dumneavoastră actuale!

 

– II –

 

Vrei să fii la curent cu știrile din domeniul financiar-bancar? Abonează-te la blogul AVBS Credit prin e-mail! Vezi formularul mai jos!

Vrei un credit? Ne găsești pe e-mail la [email protected] sau la numărul de telefon 021 230 43 43 de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, apel cu tarif normal!

La Gala ARBC 2019, ediția a IV-a, am sărbătorit 10 ani de experiență și excelență!

aprilie 22, 2019

La Gala ARBC 2019, ediția a IV-a, am sărbătorit 10 de experiență și excelență în domeniul brokerajului bancar din România. Renumita Gala ARBC 2019 a avut loc miercuri, 20 martie 2019, de la ora 19:30, la Castelul din inima Bucureștiului, Le Château.

Au fost prezenți membrii Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.), ziariști, colaboratori, parteneri, clienți de renume și prieteni, dar și reprezentanți de seamă din industria financiar-bancară și Banca Națională a României.

Partenerii si sponsorii Galei ARBC 2019, ediția a IV-a, au fost: OTP Bank (Gold), Appello, Alpha Bank, BCR Erste si Idea Bank (silver), Garanti Bank, CertSign, Telekom și BNP Paribas (Bronze) cărora le mulțumim pentru implicare și generozitate.

Gala ARBC 2019 a fost prezentată de Stelian Muscalu și a fost ilustrată cu proiecții 3D de Les Ateliers Nomad.

AVBS Credit a fost reprezentată la Gala ARBC 2019 de Mariana Copăceanu – Premium Broker AVBS Credit, Raluca-Ioana Nănescu – Office Manager Bucharest Headquarter si Alina Gheorghe – Director Regional Francize.

Invitații speciali ai evenimentului si beneficiari ai serviciilor de intermediere credite au fost: actorul Șerban Pavlu și jurnalistul Cristian Pantazi. 

Ediția a IV-a a Galei ARBC a fost deschisă de doamna Anca Bidian, Președinte ARBC și CEO Kiwi Finance, al cărei discurs a adus în atenția invitaților subiectele si evenimentele cele mai importante ale anului precedent. În contextul economic național și european, Anca Bidian ne-a vorbit despre noutățile legislative și ordonanțele anului 2018, fluctuațiile ROBOR, despre evoluția dobânzilor și costurile bancare, precum și despre reacțiile, dar și cauzele și efectele care au impactat activitatea brokerilor de credite în anul 2018.

Deși 2018 a fost un an plin de evenimente și schimbări, brokerii de credite și instituțiile bancare și non-bancare partenere au oferit clienților lor servicii de brokeraj bancar de excepție.

După criza economică din 2008, anul 2018 a fost cel mai bun și mai productiv an al industriei de brokeraj bancar. Membrii ARBC au intermediat în anul 2018 un volum total de credite de peste 1,2 miliarde de lei, din care 71% au fost credite ipotecare, 17% au fost credite de nevoi personale și 12% au fost credite Prima Casă.

Brokerii de credite din Asociația Română a Brokerilor de Credite au creat o listă cu 8 categorii și la fiecare categorie au fost realizate câte 3 nominalizări și un câștigător, după cum urmează:

 • Categoria Cea mai bună rețea: Unicredit Bank, IDEA Bank și BCR. Câștigător: BCR.Premiul a fost oferit de Aurel Meiroșu, Business Development Manager CertSIGN.
 • Categoria Cel mai bun FLUX:Garanti Bank, Idea Bank si Alpha Bank. Câștigător: Garanti Bank. Premiul a fost oferit de Ruxandra Cauc, Senior ICT&Key Accounts Manager, Financial Sales Telekom.
 • Categoria Cel mai bun credit de nevoi personale: Unicredit Consumer Finance IFN, Idea Bank, BNP Parisbas. Câștigător: Idea Bank. Premiul a fost oferit de Marius Mardale, Branch Manager Appello Banking Software.
 • Categoria Premiul special Educație financiarăAsociația Română a Băncilor. Premiul a fost oferit de Lucian Anghel, Președintele Bursei de Valori București.
 • Categoria Cea mai spectaculoasă revenire: Unicredit Bank, Unicredit Consumer Finance IFN, ING Bank. Caștigător: Unicredit Bank.Premiul a fost oferit de actorul Șerban Pavlu.
 • Categoria Cel mai bun credit ipotecar: Unicredit Bank, BCR, OTP Bank. Câștigător: OTP BANK.Premiul a fost oferit de David Grigorescu, Președinte ales al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din Româ
 • Categoria Mereu Aproape: Idea Bank, Alpha Bank, BCR. Câștigător: Alpha Bank. Premiul a fost oferit de Florin Dănescu, Președinte Executiv Asociația Română a Băncilor.
 • Categoria Banca anului: Alpha Bank, BCR, OTP Bank. Câștigător: OTP Bank.Premiul a fost oferit de Liviu Andrei, Vicepreședinte ARBC, Managing Partner ALLIANCE Finance.

Câștigătorii au fost stabiliți în baza unor voturi obiective, în care brokerii au avut în vedere experiențele de anul trecut în procesul de intermediere al creditelor și opiniile și feedback-urile clienților, și au premiat experiența, excelența, inovația, realizările și viitorul în serviciile de brokeraj bancar și educația financiar-bancară din România.

Mulțumim tuturor partenerilor noștri bancari și non-bancari, sponsorilor, colaboratorilor, clienților și prietenilor noștri, precum și tuturor brokerilor de credite care fac cinste brokerajului bancar.

Vino în echipa AVBS Credit și poți câștiga o excursie în AMERICA!

martie 27, 2019

Vino în echipa AVBS Credit și poți câștiga o excursie în America: Los Angeles – Las Vegas – Grand Canyon, în perioada 20.04.2020 – 27.04.2020.

Concursul începe pe 1 aprilie 2019!

Cu cât semnăm contractul de franciză mai repede, cu atât șansele tale de a câștiga excursia în America sunt mai mari.

Condiții de eligibilitate pentru a deveni broker de top AVBS Credit:

 • Experiență în relațiile cu clienții persoane fizice și juridice, dar și experiența în vânzări în domeniul financiar-bancar.
 • Înființarea unei societăți cu codul CAEN 6619 autorizat, principal sau secundar.
 • Ghid interior de bune practici.
 • Încredere, entuziasm și implicare.
 • Motivație REALĂ pentru câștiguri de peste 10.000 euro pe lună.

Ce primești?

Primești cheia unui business de succes! Primești un viitor strălucit: recunoaștere, timp liber și câștiguri financiare inimaginabile.

Primești suport tehnic, logistic și legislativ, know-how, parteneriate strategice cu peste 25 de instituții financiar-bancare și non-bancare din România, asigurare de răspundere civilă pentru erori și omisiuni decurgând din activitatea de intermediere credite și multe alte beneficii pe care ți le vom împărtăși la interviu!

Vino în echipa AVBS Credit și poți câștiga o excursie în America: Los Angeles – Las Vegas – Grand Canyon, în perioada 20.04.2020 – 27.04.2020.

Profită de șansa de a câștiga o excursie în America în primăvara anului 2020.

Vino în echipa AVBS Credit și trăiește-ți visul american!

Contactează-ne pe adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 021.230.43.43 pentru a obține o Franciză AVBS Credit – FĂRĂ TAXĂ DE ÎNSCRIERE ÎN SISTEM!

Grăbește-te să intri în concursul top performerilor AVBS Credit!

Grăbește-te să câștigi excursia în America!