AVBS Soft

Viitorul brokerajului bancar sună bine după limitarea gradului de îndatorare!

687 4 min

Viitorul brokerajului bancar ți se pare incert având în vedere noile modificări legislative și fiscale? Pare că locul tău de muncă în bancă se află sub semnul întrebări? Ei bine, depinde foarte mult din ce punct de vedere privești lucrurile. Din perspectiva temătorului, lucrurile pot părea de-a dreptul fatidice. Din perspectiva optimistului și a realistului, aceste noi măsuri adoptate și implementate SUNT în favoarea brokerilor de credite și a aspiranților la statutul de broker de credite.

Așadar, viitorul brokerajului bancar NU este incert sau nesigur. Ba din contră, traseul acestei profesii a devenit mai clar ca niciodată! I se oferă, în sfârșit, ocazia de a se dezvolta pe măsura capacităților sale.

Anul 2019 a debutat cu două mari schimbări legislative și fiscale:

  1. Modificarea de către BNR a regulamentului privind limitarea gradului de îndatorare, indiferent de tipul de credit, pentru cei care aplică și contractează un credit începând de la 1 ianuarie 2019.

Și…

  1. Publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență 114 / 2018 privind noile măsuri fiscale care vizează, printre altele, impozitarea activelor băncilor.

Limitarea gradului de îndatorare este o ușoară iluzie! Iată de ce:

Pentru creditele în lei, gradul de îndatorare nu trebuie să depășească pragul de 40%, indiferent de tipul creditului contractat.

Pentru creditele în euro, gradul de îndatorare nu trebuie să depășească pragul de 20%, indiferent de tipul creditului contractat.

În cazul creditelor ipotecare pentru achiziționarea PRIMEI locuințe, proprietate personală, gradul maxim de îndatorare crește cu 5%. Așadar, dacă anul acesta dorești să achiziționezi prima ta casă, gradul maxim de datorare mai crește cu 5%.

Aceste praguri NU se aplică și în cazul refinanțărilor.

Dacă lucrurile sunt gândite obiectiv, NU există clienți avantajați sau clienți mai puțin avantajați. Măsurile sunt în beneficiul tuturor viitorilor debitori și a brokerilor de credite care facilitează contractarea acestor credite deoarece:

  1. Pentru clienții cu venituri minime și medii, care au în întreținere 1-2 persoane, NU se mai iau în calcul cheltuielile de subzistență. Așadar, pot obține credite cu valori mai mari decât puteau obține înainte de 1 ianuarie 2019.

Exemplu: Un client angajat, cu un salariu net de 1300 lei, care are 2 copii în întreținere și dorește un credit de nevoi personale.

Condiții noi: 1300 x 40% = 520 lei – rata lunară maximă care i-ar putea fi aprobată de o instituție bancară sau non-bancară.

Condiții vechi: 1300 – (300 x 3) x 60% = 240 lei – rata lunară maximă care îi putea fi aprobată clientului în cauză. Cei 300 x 3 lei reprezentând cheltuielile de subzistență pentru el însuși și pentru cei 2 copii aflați în întreținere, scăzuți din cei 1300 lei salariu net lunar, la care s-a aplicat gradul de îndatorare de maximum 60% cum era înainte în cazul unui IFN, de exemplu.

În cazul exemplului de client oferit mai sus, plaja potențialilor creditori crește. De asemenea, crește și suma pe care clientul în cauză o poate contracta în prezent.

Așadar, viitorul brokerajului bancar sună bine!

  1. Pentru clienții cu venituri mari și foarte mari NU există limită privind gradul de îndatorare. Dacă un client are un salariu lunar de 10.000 de lei net, de exemplu, acesta va putea contracta un credit a cărui rată maximă lunară poate fi de 4.000 lei. Dacă un credit are rata lunară de 4.000 lei, atunci și valoarea creditului este foarte mare. Așadar, cel mai probabil clientul cu venituri foarte mari NU va opta pentru un credit care să atingă gradul maxim de îndatorare. De ce? Deoarece nevoile lui sunt aceleași ca în cazul oricărui alt client: să aibă o locuință proprie, o mașină proprie și, poate, un business propriu. Dacă acesta optează pentru mai multe proprietăți, atunci și puterea lui de cumpărare este pe măsură.

În concluzie, viitorul brokerajului bancar sună bine după limitarea gradului de îndatorare! Scăderea gradului de îndatorare NU limitează, așa cum ne induce în eroare denumirea modificării BNR, ci ne oferă o gamă mult mai largă de posibilități prin care să ne îndeplinim visurile, aspirațiile, dorințele și nevoile personale. Privind din perspectiva brokerajului bancar, gradul de îndatorare conduce la creșterea numărului de credite aprobate și disbursate și, deci, la venituri lunare mai mari pentru brokerul de credite.

Din punct de vedere al vânzării, viitorul brokerului bancar este cât se poate de bun și de provocator.

Pentru a obține o franciză în domeniul financiar-bancar, FĂRĂ taxă de înscriere în divizia noastră de brokeri de elită, sună la numărul de telefon: 021 230 43 43 sau trimite-ne CV-ul tău pe adresa de e-mail [email protected].

Pentru a obține un credit bancar sau non-bancar, sună la numărul de telefon: 021 230 43 43 sau folosește formularul online de contact!

 

Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Am apărut și în:

Sună Acum!