Salcia energetică și investițiile de succes în agricultură!
Agricultura este un motor important al economiei naționale, un segment care contribuie serios la creșterea PIB-ului României. Investițiile în agricultură sunt printre cele mai profitabile, iar oamenii sunt din ce în ce mai interesați să investească în acest domeniu aflat într-o continuă dezvoltare și evoluție. Perspectivele sunt extrem de pozitive pentru cei care vor să investească în agricultură.
De exemplu, satul cu cel mai scump pământ din România se află în județul Galați, în localitatea Matca, iar în 2016 prețul pentru un hectar de teren agricol era de 30.000-40.000 de euro. În Matca se produc importante cantități de legume anual, iar o șesime din serele din România se află aici.
Chiar dacă foarte mulți românii cresc animale, cultivă legume și pomi fructiferi, plantează și îngrijesc flori și plante medicinale, sunt sericultori sau apicultori, agricultura este un domeniu care încă nu a fost exploatat la capacitate maximă în România. Printre cele mai profitabile afaceri agricole sunt crescătoriile de prepelițe, fabricarea dulcețurilor și a conservelor, producția de ceaiuri naturale, fermele de iepuri, creșterea găinilor ouătoare, creșterea găinilor pentru carne, fermele de porci Mangalița și fermele de porci vietnamezi, dar și fermele de capre. În categoria culturi agricole profitabile intră plantațiile de cartofi violeți sau dulci, varză kale, castraveți amari, roșii, sparanghel, bame, napi, cătină, ricin, gălbelene, mentă, ștevie dulce, rubarbă, goji, cireși, zmeură, mure, căpșuni, afine, nuci și aluni. Pentru astfel de afaceri profitul este garantat.
2017 este un an promițător pentru o afacere în domeniul agricol, tocmai de aceea vă vom da un exemplu de afacere de succes în agricultură, dar care necesită o investiție destul de mare. Un credit IMM ar putea fi soluția pentru un proiect de investiții ambițios.
Pentru a obține finanțarea dorită, în primă fază se va elabora un plan de afaceri foarte bine pus la punct. Scopul comun al fermierului și al instituției bancare este acela de a implementa proiectul de investiții cu brio, astfel încât rambursarea creditului să se realizeze fără probleme, conform condițiilor contractuale, iar omul de afaceri să obțină și profitul dorit. Instituția bancară ia în calcul toți factorii de risc în procesul de analiză.
Analiza de credit cuprinde și o evaluare a fermierului, acesta trebuie să întrunească o serie de valori calitative și cantitative. Beneficiarul trebuie să dovedească faptul că are experiență în domeniu și are capacitatea de a implementa proiectul de investiții. În plus, sunt luate în considerare până și rezultatele anterioare pe care fermierul le-a avut în activitatea sa investițională și operațională. Ba chiar mai mult decât atât, viitorul debitor trebuie să dea dovadă de viziune, iar obiectivitatea sa trebuie să țină cont inclusiv de factorii de risc și de modalitatea de gestionare a acestora.
Proiectul de investiții trebuie să întrunească și el un set de criterii. Banca va ține cont de valoarea planului de investiții în raport cu cifra de afaceri, de capacitatea de rambursare a creditului, dar și de potențialul afacerii în raport cu factorii de risc prevăzuți.
În unele cazuri fermierul trebuie să contribuie cu un avans care, împreună cu finanțarea pusă la dispoziție de bancă, să acopere în întregime valoarea totală a proiectului de investiții. În plus, instituțiile bancare își rezervă dreptul de a nu finanța proiectele de investiții care vizează un sector al agriculturii exploatat în exces. Așadar, înainte de a începe sau de a dezvolta o afacerea în agricultură, este bine să studiezi foarte atent piața și astfel să vizezi un sector al agriculturii care nu a fost încă epuizat sau de care nu s-a profitat încă la capacitate maximă.
Cu cât proiectul de finanțare este mai complex și mai bine pus la punct, cu atât șansele ca banca să aprobe finanțarea sunt mai mari.
Oamenii de afaceri pot accesa printr-un credit de investiții o sumă de maximum 150.000-200.000 de euro, iar perioada de ramburare este de maximum 7-10 ani. Pentru creditele pentru investiții se achită un avans de minimum 25% din valoarea împrumutului, instituțiile bancare finanțând maximum 75% din valoarea proiectului de investiție. Aceste împrumuturi bancare se acordă cu garanție imobiliară. Creditele de acest gen sunt perfecte pentru dezvoltarea afacerilor, pentru achiziții, construcții, pentru refinanțarea altor proiecte de investiții, dar și pentru refinanțarea altor tipuri de împrumuturi.
Încă nu știi în ce să-ți investești banii, timpul, forța de muncă și determinarea?
Iată un exemplu de afacere de succes în agricultură:
Pepinierele de salcie energetică intră în categoria afacerilor de succes în agricultură pentru că beneficiază de o serie de avantaje nemaipomenite. Salcia energetică este o plantă care crește foarte repede, se înalță cu aproximativ 4 cm pe zi, poate fi plantată pe terenuri vitrege pentru alte culturi, cum ar fi luncile inundabile, nu trebuie depozitată în spații închise pentru că are un conținut mare de acid salicilic, fapt care ajută la scăderea rapidă a conținutului de apă din lemn, iar recoltarea se poate realiza cu mașini obișnuite de agricultură. Ba chiar mai mult decât atât, salcia rapid crescătoare protejează celelalte păduri, contribuind la combaterea defrișărilor pentru lemne de foc ieftine.
Salcia energetică reprezintă o sursă foarte bună, sigură și nepoluantă de energie REGENERABILĂ. Durata de viață a unei plantații de salcie rapid crescătoare este de 25-30 de ani, astfel încât, din anul al doilea, nu necesită nicio altă intervenție în afară de recoltare.
Înainte de plantarea salciei energetice pământul se erbicidează complet, se arează adânc, se dezinfectează, se plantează salcia rapid crescătoare și se elimină chimic și mecanic celelalte buruieni. Din acest moment salcia se va dezvolta rapid, înălțându-se zilnic cu 3-4 cm. În primul an salcia energetică oferă 1-6 lăstari care pot ajunge la 2-3 m înălțime, iar din al doilea an tufele de salcie rapid crescătoare pot produce până la 25 de lăstari care ajung să atingă și 6-7 m înălțime și 5-6 cm diametru.
Din salcie energetică se fac peleții și bricheții utilizați pentru încălzirea centralelor termice ecologice, însă salcia rapid crescătoare este folosită și pentru arderea directă, pentru energia termică și/sau electrică. În plus, salcia energetică este utilizată ca materie primă pentru celuloză, în industria farmaceutică pentru realizarea aspirinei, ca materie primă pentru fabricarea alcoolului metilic, în industria hârtiei, dar și în industria de mobilă și lemne pentru construcții. Ba chiar mai mult decât atât, salcia rapid crescătoare este utilizată pentru realizarea drumurilor temporare, dar și pentru protejarea malurilor apelor, de exemplu.
Pentru înființarea unui hectar de salcie energetică sunt necesari aproximativ 1.500-1.800 de euro. Pentru că durata de viața a unei pepiniere de salcie rapid crescătoare este de 25-30 de ani și nu necesită alte lucrări deosebite, în afară de recoltare, cheltuielile de întreținere sunt de 200 de euro per hectar din al doilea an. Un hectar de pământ produce în jur de 40 de tone de salcie. Prețul unei tone de salcie tocată este de 25 de euro. Așadar, venitul brut anual obținut dintr-un hectar de pământ cultivat cu salcie energetică este de 1.000 de euro.
2017 este un an promițător pentru o afacere în agricultură, așadar, este momentul perfect pentru ca tu să obții mai mult de la viață dând startul unei afaceri de succes în domeniul agricol. Dacă banii nu sunt de ajuns, cu un credit pentru investiții îți vei putea materializa visul. Pasiunea ta pentru animale, arbori, flori, legume sau fructe nu trebuie să mai aștepte.
Îndrăznește să iei finanțarea dorită, îndrăznește să ai afacerea la care visezi!
– II –
Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT sau să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.
Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.