AVBS Soft

Refinanțare PRIMA CASĂ în credit ipotecar MAI IEFTIN și cu dobândă FIXĂ – condiții și avantaje | actualizare decembrie 2022

6733 8 min

Refinanțare PRIMA CASĂ în credit ipotecar MAI IEFTIN și cu dobândă FIXĂ? În articolul de față dezvăluim condițiile de eligibilitate pentru refinanțarea creditului Prima Casă în credit ipotecar MAI IEFTIN și cu dobândă FIXĂ, precum și avantajele acestei soluții bancare prin intermediul căreia ROBOR este eliminat complet din dobândă, conducând la o scădere a ratei actuale cu până la 20%-35%!

Programul PRIMA CASĂ a fost lansat în luna mai a anului 2009 și a fost conceput pentru a oferi românilor cu venituri medii cea mai ieftină soluție de creditare, cu un avans minim de doar 5%, pentru achiziționarea primei locuințe. Dobânda variabilă pentru Prima Casă a fost cea mai ieftină de pe piață timp de mulți ani, fapt care a condus la contractarea acestui produs de creditare de sute de mii de români.

Creditele Prima Casă contractate în perioada mai 2009 – mai 2019 însumează milioane de euro și au dobânda variabilă formată din marja fixă a băncii + ROBOR. În prezent dobânda variabilă a creditului PRIMA CASĂ nu mai este cea mai mică de pe piață, deoarece ROBOR a crescut foarte mult în ultimul an. Chiar dacă ROBOR a început să scadă de aproximativ o lună de zile, procentele zilnice de diminuare sunt foarte mici, de ordinul 0.01% – 0.02%, iar în prezent, dobânda totală pentru creditul Prima Casă încă se află în jurulul a 10%.

Așadar, creditul ipotecar cu dobândă FIXĂ este MAI IEFTIN decât creditul Prima Casă cu dobânda variabilă raportată la ROBOR.

În concluzie, sute de mii de debitori din România suportă consecințele nefaste ale majorării ROBOR. De la începutul anului 2022 și până astăzi, s-au dublat ratele românilor la creditele Prima Casă cu dobânda variabilă raportată la ROBOR.

Salariul a rămas mic din cauza inflației, a scumpirilor îngrijorătoare și a majorărilor ROBOR?

Iată cea mai bună soluție pe termen mediu și lung:

Refinanțare Prima Casă în credit ipotecar MAI IEFTIN și cu dobânda FIXĂ!

Refinanțarea este o soluție de creditare prin intermediul căreia clientul beneficiază de condiții mai bune și dobânzi mai ieftine pentru creditele contractate. Prin refinanțare, creditul vechi este închis, iar clientul contractează un nou credit mai avantajos.

Exemplu: ai un credit Prima Casă la Banca 1 și îl refinanțezi în credit ipotecar cu dobândă fixă la Banca 2. Banca 2 achită creditul Prima Casă de la Banca 1, iar din acel moment clientul începe să plătească rate mai mici la Banca 2 pentru creditul de refinanțare obținut.

Deși este puțin cunoscut acest fapt, refinanțarea se poate realiza atât pentru creditele Prima Casă, dar și pentru orice alte credite ipotecare sau de nevoi personale. Astfel, când rata creditului actual devine greu de achitat, refinanțarea ușurează povara clientului și îl ajută să își achite datoriile cât mai ușor posbil și în cele mai bune condiții de creditare!

Mai multe detalii despre refinanțare Prima Casă găsești aici!

Condiții de eligibilitate pentru refinanțare PRIMA CASĂ în credit ipotecar MAI IEFTIN, cu dobândă FIXĂ!

Pentru a refinanța creditul Prima Casă, clientul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții de bază:

 • Veniturile lunare actuale să permită un grad de îndatorare de 40%, așadar rata creditului ipotecar trebuie să fie la valoarea a 40% din veniturile clientului. În cazul în care veniturile sunt mai mici și nu pot suporta rata creditului refinanțat, se poate opta pentru un codebitor;
 • Clientul să nu figureze ca rău-platnic în Biroul de Credit și să nu aibă restanțe active la plata creditului pe care dorește să îl refinanțeze sau la alte credite. Măsurile de refinanțare trebuie luate ÎNAINTE de a ajunge în imposibilitate de plată;
 • Clientul să aibă o vechime optimă atât la actualul angajator, cât și în câmpul muncii;
 • Clientul să obțină acordul de refinanțare atât de la Ministerul Finanțelor Publice, cât și de la banca la care are Creditul Prima Casă. Cererea pentru obținerea acordului de refinanțare de la Ministerul Finanțelor Publice se poate depune aici și trebuie argumentată foarte clar și însoțită de anumite documente justificative. Acordul de refinanțare de la Ministerul Finanțelor Publice este necesar doar pentru refinanțarea creditelor PRIMA CASĂ. Pentru alte tipuri de credite nu este necesar un acord de refinanțare de la Ministerul Finanțelor Publice.

Acestea sunt condițiile de bază pentru a putea opta pentru refinanțarea Creditului Prima Casă în credit ipotecar mai ieftin, cu dobânda fixă. Dacă aceste condiții basic sunt îndeplinite, clientul trebuie să aleagă cea mai bună și mai ieftină ofertă de creditare ipotecară, cu dobândă fixă.

În prezent dobânzile pot fi fixe pentru creditele ipotecare pentru o perioadă de 3, 5, 8, 10 sau 30 ani. În funcție de profilul clientului și de veniturile pe care acesta le are, dobânzile fixe diferă de la o bancă la alta. Ba chiar mai mult decât atât, o bancă poate să aibă mai multe niveluri de aplicabilitate a dobânzii fixe. De exemplu, pentru venituri SUB 5.000 lei se poate practica o dobândă, pentru venituri PESTE 5.000 lei aceeași bancă poate practica altă dobândă. Pentru imobile din clasa energetică A se aplică o dobândă mai mică, pentru imobile din clasa energetică B se aplică o altă dobândă la credit. Dacă acel client își încasează veniturile prin instituția creditoare dobânda poate fi mai mică decât cea standard. Dacă suma creditului este de X lei se aplică o dobândă, dacă suma creditului este de Y lei se aplică altă dobândă. Dacă perioada de dobândă fixă este de 5 ani se aplică o anumită dobândă, pentru 10 – 15 – 30 de ani se aplică altă dobândă.

Dobânda diferă de la bancă la alta și se stabilește în funcție de profilul clientului și de produsul de creditare ales!

Un broker de credite cunoaște toate criteriile de eligibilitate ale băncilor și poate recomanda și intermedia pentru client cea mai bună și mai ieftină soluție de creditare. Totodată, brokerul de credite poate ajuta clientul să întocmească corect cererea prin care solicită acordul de refinanțare a creditului Prima Casă de la Ministerul Finanțelor Publice și îi poate menționa documentele care sunt necesare pentru obținerea acestui acord. Cererea pentru obținerea acordului de refinanțare trebuie să fie justificată și argumentată corect.

De ce refinanțare PRIMA CASĂ în credit ipotecar MAI IEFTIN, cu dobândă FIXĂ?

Care sunt avantajele?

 • Refinanțare PRIMA CASĂ în credit ipotecar MAI IEFTIN, cu dobânda FIXĂ poate să NU presupună niciun cost pentru client. Până la finalul anului 2022, în portofoliul AVBS Credit se află soluții de refinanțare care NU presupun niciun cost din partea clientului (fără cost de evaluare imobil, fără taxe notariale, fără comision de administrare lunară și fără cost de analiză dosar). În plus, în momentul în care clientul a contractat creditul PRIMA CASĂ acesta a fost condiționat de bancă să depună un depozit de bani, pentru situația în care ar fi rămas în urmă cu plata ratelor. Astfel, costurile de refinanțare sunt aproximativ EGALE cu depozitul pe care clientul îl are la Prima Casă. Așadar, clientul refinanțează creditul Prima Casă, plătește costurile bancare aferente refinanțării, iar apoi își recuperează banii cheltuiți pe refinanțare din depozitul pe care îl avea la creditul Prima Casă. Prin refinanțare clientul își recuperează banii din depozitul constituit la Prima Casă!
 • ROBOR este eliminat complet și definitiv din componența ratei creditului;
 • Rata lunară a refinanțării în credit ipotecar cu dobândă fixă este MAI MICĂ decât rata lunară a creditului Prima Casă pe care îl are clientul în prezent;
 • Dobânda FIXĂ a refinanțării în credit ipotecar este mai ieftină decât dobânda variabilă a creditului existent Prima Casă formată din marja fixă a băncii + ROBOR;
 • Dobânda FIXĂ a refinanțării în credit ipotecar este stabilă și mai bună pe termen mediu și lung decât dobânda variabilă a refinanțării în credit ipotecar, formată din marja fixă a băncii + IRCC. 
 • Dobânda FIXĂ menține aceeași rată a creditului, indiferent de evoluția ROBOR sau IRCC în decursul anilor de dobândă fixă;
 • Dobânda FIXĂ poate fi pe 3, 5, 8, 10 sau 30 de ani, ceea ce înseamnă că în acest timp piața bancară și economia se pot stabiliza, iar dobânzile variabile primesc răgazul necesar pentru a intra pe o pantă descendentă.
Iată aici ce dobânzi au cele mai ieftine credite ipotecare ale momentului! 
 

Află PE LOC câți bani vei economisi prin refinanțare Prima Casă în credit ipotecar MAI IEFTIN, cu dobândă FIXĂ!

Accesează simulatorul de mai jos pentru a compara pierderile financiare pe care le ai lunar la creditul Prima Casă comparativ cu valoarea ratei pe care ai putea să o achiți la creditul ipotecar cu dobândă FIXĂ! Calculul este informativ, dar îți relevă pierderile lunare de bani în cazul în care NU alegi soluția bancară de refinanțare PRIMA CASĂ!

 

Contactează-ne pentru a beneficia de o refinanțare avantajoasă și sigură a creditului Prima Casă! Suntem înregistrați la ANPC ca brokeri de credite autorizați, iar serviciile AVBS sunt 100% GRAUITE pentru clienți!

E-mail: [email protected]

Telefon: 021.230.43.43

4 comentarii la „Refinanțare PRIMA CASĂ în credit ipotecar MAI IEFTIN și cu dobândă FIXĂ – condiții și avantaje | actualizare decembrie 2022”

  • Bună,

   Da, se poate, cu acordul Ministerului Finanțelor.
   Pentru mai multe detalii ne puteți suna la numărul de telefon 021 230 43 43.
   Mulțumim.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.