AVBS Soft

Întrebări la care să răspunzi înainte de a accesa un credit și cum să alegi brokerul de credite potrivit!

792 6 min
()

Atunci când te gândești să soliciți un credit sunt anumite aspecte de care trebuie să ții cont. Indiferent dacă este vorba de un credit ipotecar sau de un credit de nevoi personale, aceste cinci întrebări te vor ajuta să obții mai multă claritate și o strategie mai bună pentru a avea succes în accesarea sumei dorite.

Pentru a lua decizii potrivite pentru tine este recomandat să te informezi temeinic înainte, iar informațiile să le soliciți întotdeauna de la persoane avizate în domeniu.

Acordă o atenție deosebită motivului pentru care soliciți împrumutul. O dată accesat un credit vei fi responsabil de achitarea unei sume lunare pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Asigură-te că soliciți un împrumut pentru motive bine întemeiate (achiziționare locuință, renovare locuință, achiziție auto, nevoi personale, etc.). Apoi, este important să explorezi opțiunile de creditare împreună cu un broker de credite.

Iată cele cinci întrebări la care trebuie să răspunzi înainte de a solicita un credit:

De ce sumă am nevoie?

Înainte de a solicita un credit, asigură-te că știi exact suma de care ai nevoie. Daca suma respectivă este destinată cumpărării de produse pentru casă (electrocasnice, mobilier, etc), acordă o scurtă atenție și economiilor tale, eventual așa poți solicita numai o parte din suma necesară pentru achizițiile pe care urmează să le faci.

Dacă vrei să accesezi un împrumut pentru proiecte importante și costisitoare, cum ar fi achiziționarea unei locuințe sau a unui autoturism nou, și ai nevoie de bani mulți într-un timp cât mai scurt, un credit ipotecar pentru casă sau un credit de nevoi personale pentru mașină s-ar putea să fie alternative viabile și excelente de finanțare.

Verificarea puterii tale financiare și actualizarea bugetului te ajută să afli dacă dispui de banii necesari pentru a rambursa împrumutul la data scadentă, fără impedimente și fără ca stilul tău de viață să sufere modificări în sens negativ.

În ce buget trebuie să mă încadrez pentru rambursarea împrumutului și a dobânzii aferente?

Rata ta lunară este formată din capital + dobândă + asigurare de viață, dacă e cazul + comisioane bancare lunare, dacă e cazul.

Totodată, demn de menționat este că dobânda poate fi variabilă sau fixă.

În cazul unei dobânzi variabile, influențată de indicele IRCC, rata lunară a creditului se va schimba la fiecare 3 luni: poate să scadă, să crească sau rămână cu aceeași valoare ca în trimestrul trecut.

Toate informațiile și calculele despre rambursarea creditului, alte clauze din contractul de credit și explicarea tuturor etapelor din procesul de creditare ți le va oferi brokerul de credite, de aceea este recomandat să întrebi dinainte tot ceea ce vrei să știi.

De reținut este faptul că indiferent cât de mare este valoarea creditului, rata lunară nu poate depăși 40%, 50% sau maximum 55% din valoarea venitului tău lunar. Gradul maximum de îndatorare permis de instituțiile financiare este de regulă de 40%, dar în anumite cazuri, în anumite condiții, poate să urce până la 50%-55%.

Pentru a estima valoarea și costul total al împrumutului dorit, inclusiv rata lunară a acestuia, poți apela la unul din brokerii de credite AVBS Broker de Credite, cu experiență de aproape 15 ani, un portofoliu de peste 30 de parteneri bancari și non-bancari și peste 150 de oferte de creditare.

În cât timp trebuie să rambursez împrumutul?

Perioada de rambursare a creditului poate varia în funcție de tipul de împrumut pe care l-ai accesat, dar și de suma pe care o ai de achitat.

Sfătuit de un broker de credite profesionist, poți identifica ușor la ce tip de sumă te poți încadra, termenul de creditare potrivit, dar și o rată a dobânzii care să te avantajeze.

Este important ca instituția financiară pe care o alegi împreună cu brokerul de credite să ofere opțiunea flexibilă și confortabilă de plată anticipată a creditului. Pentru plățile efectuate anticipat la creditele ipotecare nu se percep dobânzi, însă în cazul creditelor de nevoi personale instituțiile financiare pot percepe dobânzi de 0.5% – 1% din valorea achitată în avans.

Pot gestiona celelalte datorii / credite?

Daca ai acumulat alte datorii (overdraft, card de credit sau alte împrumuturi), este recomandat să nu te încarci financiar mai mult decât îți permite venitul lunar.

Înainte de a solicita un împrumut pe termen scurt sau lung, asigură-te că respecți gradul de îndatorare maximum admis și că bugetul actual îți permite să gestionezi noul credit pe toată perioada stabilită.

Cum să aleg brokerul de credite potrivit?

Alegerea unui broker de credite se face în funcție de nevoile tale, de experiența și disponibilitatea acestuia de a se ocupa de dosar pe tot parcursul procesului de creditare. O comunicare de calitate și constantă asigură reușita accesării creditului. Specialistul în creditare trebuie să fie, de asemenea, dedicat și profesionist.

Specialiștii de creditare AVBS Broker de Credite pot fi alături de tine de la identificarea ofertei potrivite pentru nevoile tale până la semnarea contractului și accesarea creditului. Iată avantajele de care te bucuri atunci când lucrezi cu un broker de credite profesionist:

  • Servicii personalizate de brokeraj bancar, 100% gratuite pentru tine.
  • Flexibilitate în creditare (în portofoliul brokerului de credite se regăsesc toate tipurile de credite și zeci de oferte de creditare).
  • Asistență permanentă până în momentul semnării contractului de credit și încasării banilor.
  • Economie timp (nu mai alergi, nu mai aștepți la rând și nu te mai stresezi).
  • Mai multe oferte, de la mai multe instituții financiare, fără a-ți diminua scorul FICO.
  • Sfaturi profesioniste gratuite pentru alegerea produsului optim, potrivit nevoilor tale și contextului tău financiar.
  • Credit potrivit și avantajos pentru tine.
  • Proces de creditare rapid, fără surprize neplăcute și fără întârzieri.
  • Flexibilitate din partea brokerului de credite (se pliează pe programul tău, se poate deplasa inclusiv la locul tău de muncă sau acasă).
  • Informații folositoare chiar și după obtinerea creditului, atât despre modificările diverselor produse bancare, cât și despre alte produse noi.

Descoperă și alte benficii ale colaborării cu o companie renumită de brokeraj, precum AVBS Broker de Credite, înregistrată la ANPC și parte din Asociația Română a Brokerilor de Credite: https://www.avbs.ro/despre-noi/

Contactează-ne astăzi și îți garantăm că ne vom ocupa de toate aspectele privind obținerea creditului optim pentru ca tu să-ți transformi visurile în realitate: [email protected] sau la telefon 0212.304.343.

Cât de utilă ți-a fost această pagină?

Click pe o stea să votezi!

Rating mediu / 5. Număr de voturi:

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat această pagină utilă

Ajută-ți un prieten drag trimițându-i linkul

Ne pare rău că nu ți-a fost de folos!

Ajută-ne să ne îmbunătățim

Ce putem face să fim mai buni?

Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Am apărut și în: