AVBS Soft

Înainte de creditare, învaţă să economiseşti

2053 5 min

Din punct de vedere financiar, un obicei foarte sănătos este acela de a învăţa să economisești bani înainte de a contracta un credit bancar. Atât creditarea, cât şi economisirea lunară a banilor merg, practic, pe acelaşi principiu – acela de a renunța lunar la o anumită sumă de bani.

Dacă nu poți economisi nici măcar 10% din venitul lunar pe care îl ai, înseamnă că îți va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să achiți rata lunară pentru un eventual credit bancar. Cu cât vei învăța mai bine să economisești bani, cu cât îți va fi mai simplu să pui deoparte bani și cu cât vei fi mai obișnuit cu acest obicei de a renunța în fiecare lună la o anumită sumă de bani, cu atât îți va fi mai ușor să îți respecți angajamentul luat în fața creditorului, acela de a achita creditul bancar obținut, conform condițiilor contractuale.

Și totuși diferența dintre creditare și economisire este una majoră.

Printr-un credit bancar tu, debitorule, cheltui în prezent banii din viitor! În acest caz plătești o dobândă pentru a te folosi de banii creditorului!

Economiile reprezintă banii din prezent pe care îi vei putea cheltui în viitor fără nicio grijă! În acest caz îți plătești ție însuți o dobândă lunară pentru înțelepciunea de a-ți aloca un depozit generos de bani.

Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme pentru a începe să economisești bani în fiecare lună. Ba chiar specialiștii din domeniul financiar-bancar ne sfătuiesc să economisim până la 15%-20% din valoarea totală a veniturilor pe care le obținem lunar. Vă întrebați de ce acest procentaj? Pentru că este bine ca valoarea ratei lunare pentru un credit bancar să nu depășească mai mult 15%-20% din totalul veniturilor lunare. În acest mod nivelul de trai al debitorului nu va avea de suferit, iar riscul de a ajunge în imposibilitatea de a-ți mai plăti creditul este foarte mic. Creditarea responsabilă este obligatorie și este în avantajul tuturor – atât al băncilor, dar mai ales al debitorilor.

Nerespectarea și/sau neachitarea unui credit bancar reprezintă o pată greu de șters din istoricul tău financiar-bancar. Odată intrat în Biroul de Credite abia dacă mai poți număra pe degete băncile și IFN-urile dispuse să te finanțeze în viitor. Chiar dacă facem referire la un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar, pe lângă faptul că îți pot fi luate bunuri importante pentru a putea acoperi valoarea creditelor neachitate, poți ajunge în situația în care nicio bancă nu va mai dori să te crediteze, indiferent de ce natură vor fi nevoile tale de creditare.

Procesul de economisire îți implementează în viața de zi cu zi un obicei sănătos de a-ți administra finanțele personale. Pe scurt,  te educi singur din punct de vedere financiar.

Totodată, economisind bani îți asiguri libertatea de a avea acces în viitor la o sumă mai mare de bani. Nu doar că vei fi ferit de grija zilei de mâine, dar vei putea face achiziții importante și chiar investiții de mare succes. Investiții care ar putea deveni o sursă de venit în plus.

Având acces la un fond de economii mai mult sau mai puțin generos, creditul bancar poate fi acea soluție suplimentară pentru a-ți îndeplini cele mai importante nevoi. Economiile pot reprezenta avansul pentru casa visurilor, o parte din valoarea noii mașini pe care vrei să o achiziționezi, două zile din vacanța de 7 zile pe care ai achiziționat-o pe credit și așa mai departe.

Economiile te vor ajuta să faci față viitoarelor împrumuturi pe care plănuiești să le contractezi din diverse motive sau nevoi personale!

Și ține minte, dorințele se îndeplinesc cu ajutorul economiilor, iar nevoile se rezolvă cu ajutorul creditelor bancare. Dacă dorințele ne aduc bucurie, ele pot fi amânate, însă nevoile reprezintă adesea o piatră de moară pe umerii noștri și nu pot suferi amânare. Învață să-ți prioritizezi nevoile și cu siguranță situația ta financiară va fi una foarte bună!

Fondul de economii + creditul bancar = rezolvarea unei nevoi importante, avand un plan de atac foarte bine stabilit!

Pentru a economisi bani în fiecare lună, în primul rând trebuie să setezi clar un procent din venitul lunar pe care să îl pui deoparte și de care nu te vei atinge orice ar fi.

Banii rămași trebuie să-ți ajungă toată luna, așa că planifică-ți bugetul și cheltuielile foarte atent și evită să te mai împrumuți de la familie, prieteni sau vecini.

Plătește-ți întotdeauna la timp facturile pentru a evita penalizările care te costă mereu niște bani în plus.

Delimitează nevoile de dorințele lunare și încearcă să renunți la câteva din cheltuielile care nu sunt vitale și fără de care poți trăi foarte bine.

Gândește-te întotdeauna de două ori înainte de a cumpăra ceva care nu îți este musai necesar și dacă poți, vânează toate reducerile posibile – mai ales pe cele la alimente.

Să economisești nu înseamnă să pui doar bani deoparte, ci să faci puțină economie chiar și la consumul de utilități. Acest fapt îți va aduce bani suplimentari în pușculița de economii.

Orice ar fi, să nu te abați de la drumul tău. A economisi bani în fiecare lună trebuie să devină noul tău stil de viață! În acest mod vei avea un trai mult mai bun și mai liniștit decât cel pe care îl ai în prezent!

Învață să economisești! 

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACTsă ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Am apărut și în:

Sună Acum!