AVBS Soft

Haosul financiar costă mult, evită-l!

1899 6 min

Haosul financiar are un cost exagerat de mare, un preț pe care nici chiar cei mai potenți din punct de vedere economic nu și-l permit. Dacă nu ții evidența banilor, nu-ți planifici cheltuielile, nu-ți gestionezi corect finanțele și cheltui banii fără măsură, atunci haosul financiar se va instala în viața ta și va prelua controlul asupra ta.

În 2016 România a fost declarată țara cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Am depășit, în sfârșit, criza financiară din 2009. Suntem pe făgașul cel bun, dar tot n-avem bani. Această lipsă a banilor reprezintă dovada supremă că trăim într-un haos financiar pe care-l resimțim până în adâncul sufletului. Grija zilei de mâine, teama că nu vom răzbi și zbuciumul interior fac parte din haosul financiar cu care ne luptăm de ani de zile.

Banii nu sunt nici buni și nici răi, am spus-o în repetate rânduri. Modul în care privim banii poate fi bun sau rău, comportamentul nostru față de bani poate fi bun sau rău. Când ești în conflict cu situația ta financiară și nu înveți să accepți banii și să-i tratezi ca pe un bun de valoare pentru care ai muncit din greu, ei te vor ocoli. Ba chiar vor fugi de tine. Tratează banii cu respect, cu simț de răspundere, ai grijă de ei și utilizează-i astfel încât să le maximizezi puterea și să-i sporești.

Poți prelua controlul asupra situației tale financiare chiar în acest moment. Încetează să mai cheltui banii haotic. Acum este momentul perfect pentru a învăța să-ți gestionezi banii și să-ți planifici cheltuielile. Ia un pix și un caiet A4, notează-ți sumele de bani care îți intră lunar în casă și cheltuielile obligatorii pe care le ai, apoi fă-ți un plan de gestionare al banilor și nu te abate de la el. Dacă această metodă clasică nu te încântă, află că există numeroase aplicații mobile cu ajutorul cărora vei putea ține evidența banilor simplu, rapid și fără vreo marjă de eroare.

Printre cele mai utilizate aplicații pentru Android și iOS care ne ajută să ne contorizăm cheltuielile și să le optimizăm sunt: CashControl, My Wallets, MoneyManager și chiar o aplicație realizată special pentru utilizatorii din România numită Gestiune bani și lei – 10 Cents. Cu siguranță mai sunt multe aplicații, însă acestea sunt cele mai populare dintre ele.

Îți poți realiza propriul plan de gestiune al banilor, însă aplicațiile mobile vin la pachet cu o serie de avantaje extrem de motivante. Cu ajutorul unei aplicații de gestiune financiară utilizatorul are acces la situația sa economică non-stop, iar atunci când va fi tentat să cheltuiască mai mult decât îi permite bugetul sau riscă să uite pe ce a dat banii, aplicația îl pune la curent cu propria situație economică și îl ajută să se stăpânească de la a mai cheltui banii haotic.

Planificarea bugetului este simplă dacă ai voință. Poți urmări întreaga ta evoluție din punct de vedere economic și poți chiar să-ți stabilești bugetul pe următoarele luni. Reducând cheltuielile, vei putea să-ți atingi un obiectiv important. Așadar, aplicațiile mobile de planificare a banilor ne ajută să economisim mai mult și să cheltuim mai puțin evitând, pe cât posibil, deciziile emoționale. Deciziile emoționale duc întotdeauna la haos financiar.

Când vezi în timp real banii pe care ai reușit să îi economisești în ultimele luni, devii și mai motivat să-ți menții comportamentul față de bani. Astfel se instalează un obicei sănătos care te va duce și mai aproape de îndeplinirea oricărui obiectiv financiar. La început îți poți stabili țeluri mărunte, cum ar fi o vacanță, un telefon nou, rezolvarea unei probleme medicale pe care o tot amânai de mult timp și așa mai departe, apoi vei trece la scopuri mult mai înalte. Pașii mici duc la obiective mari. Cel mai important este să te obișnuiești cu acest comportament responsabil și să devină un stil de viață.

Aplicațiile mobile de gestionare a banilor ne ajută inclusiv să ținem evidența facturilor și a plăților importante tocmai pentru a evita penalizările. Plata penalizărilor reprezintă niște bani irosiți – mai puțin bani la bugetul de economii. În plus, unele aplicații ne oferă chiar posibilitatea de a avea un cont comun cu alți membrii ai familiei. Astfel, dacă nu vorbim de un buget personal, ci de unul familial, aplicația poate fi utilizată la comun cu ceilalți membrii ai familiei. Împreună veți putea economisi mulți bani.

Haosul financiar nu te afectează doar pe tine, este un obicei nesănătos pe care îl vor prelua chiar și copiii tăi. Așadar, gândește-te, prin acțiunile tale actuale influențezi chiar și generațiile viitoare. În plus, neținând evidența banilor, neplanificându-ți și necontrolându-ți bugetul nu vei reuși să economisești bani, nu vei putea să-ți crești veniturile, nu vei putea să-ți îndeplinești obiectivele financiare și nu în ultimul rând, nu vei putea să-ți îndeplinești visurile pe care le ai de foarte mult timp. Haosul financiar îți controlează viața și nu vei putea să ieși din el până când nu vei renunța definitiv la obiceiurile toxice de a-ți cheltui banii hotic. Planificându-ți banii, îți planifici și îți îndeplinești obiectivele financiare.

Într-adevăr creditele bancare reprezintă cea mai bună și mai rapidă soluție de a-ți îndeplini nevoile și dorințele, însă până și creditele impun un plan de rambursare pe care trebuie să-l respecți. Dacă gestionarea și planificarea banilor se transformă într-un stil de viață sănătos, atunci vei putea face față cu ușurință unui credit bancar pe termen lung pentru a-ți achiziționa o casă, de exemplu, sau pentru a-ți înființa o afacere. Banii nu sunt un scop în viață, însă ei au puterea de a ne îndeplini cele mai frumoase și mai importante obiective.

Îndeplinește-ți obiectivele financiare! Renunță la haosul economic chiar acum!

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT sau să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.