AVBS Soft

De Ziua Îndrăgostiților, spune ”Te iubesc” în casă nouă

1652 4 min

Nu spunem că o casă nouă este un cadou la care s-ar aștepta partenerul tău de viață și cu siguranță aceasta nu face parte din sugestiile cu privire la cele mai populare cadouri de Valentine’s Day sau Dragobete, dar dacă planurile tale de a achiziționa o locuință au apărut chiar în luna iubirii,  de ce să nu-i faci o surpriză pe care cu siguranță și-o va aminti pentru totdeauna?  Mai ales dacă ținem cont de faptul că, în această perioadă, apar tot mai multe oferte de credite ipotecare în lei, cu dobânzi care au atins un nivel minim record, iar prețurile pentru locuințe se înscriu în același trend descendent.

Se anunță schimbări pe piața creditelor pentru locuințe

Într-unul dintre articolele recente, vorbeam despre o tendință care pare să câștige tot mai mult teren: creșterea popularității creditelor în lei, pe fondul reducerii unei dobânzi-cheie, a reducerii indicelui ROBOR la 3 luni anunțată de curând și, totodată, al nesiguranței provocate de fluctuațiile cursului pentru monedele străine. Acest trend nu se reflectă doar asupra creditelor de nevoi personale, ci și asupra creditelor imobiliare, iar cei care sunt în căutarea unui nou imobil vor fi mai avantajați, se pare, de contractarea unui credit în RON.

Contextul contractării unui credit în vederea achiziționării unei locuințe noi pare a fi unul favorabil, iar motivul se află în strânsă legătură cu evoluția prețului pentru imobile din marile orașe ale țării și din București.

În ultimii șase ani, prețul imobilelor a fost în scădere, iar tendința pare să se păstreze și în acest an. Dacă în orașele din țară, prețul apartamentelor a scăzut chiar și cu peste 50%  după anul 2009, în București, valoarea imobilelor scoase la vânzare s-a micșorat cu 44 de procente. Astfel, pentru un apartament scos spre vânzare, prețul pe metru pătrat a scăzut de la 1.899 Euro la 1.056 Euro.

Pe lângă capitală, orașele cu cele mai bune oferte de prețuri pentru imobile sunt Râmnicu Vâlcea, Constanța, Sibiu și Timișoara.

Ce oferte vin din partea instituțiilor bancare?

În cazul în care îndeplinești criteriile de eligibilitate, poți opta pentru un credit ipotecar, pentru a profita de condițiile actuale.

Mai mult decât atât, așa cum anunțam la început, creditele în lei sunt în momentul de față mai avantajoase decât cele în Euro, datorită costurilor mai mici – cu o dobândă anuală efectivă care a coborât sub pragul de 5% se corelează rate lunare mai mici și o sumă totală de rambursat aflată în relație direct proporțională cu dobânda.

Un exemplu

Iată cum se calculează un credit ipotecar în Lei, solicitat în vederea achiziționării unui imobil în valoare de 150.000 RON:

Tabel calcul credite RON

*Calculele s-au făcut pentru un credit acordat pe o perioadă de 30 de ani, iar dobânda este variabilă și se calculează în funcție de ROBOR la 6 luni + marja băncii.

Comparativ, în cadrul aceleiași bănci, costurile pentru un credit ipotecar în Euro sunt mai ridicate, așa cum se poate observa în tabelul de mai jos:

Tabel calcul credite EURO

*Calculele s-au făcut pentru un credit acordat pe o perioadă de 30 de ani, cu dobândă variabilă.

Astfel, pentru o casă cu aceeași valoare, dacă se optează pentru un credit de 22.750 Euro (echivalentul a 100.000 RON), suma de rambursat se ridică la 46.937 Euro (echivalentul a 206.522 RON), cu DAE de 5.91%. In total, o diferență de 34.689 RON pe care clientul trebuie să o restituie în plus băncii, în cazul în care acesta preferă un credit în Euro.

În cazul în care ești interesat de cumpărarea unei locuințe în această perioadă, poți solicita oricând sfatul unui specialist în credite bancare, care se va ocupa de găsirea creditului potrivit pentru locuința poveștilor voastre de iubire.

Cea mai frumoasă declarație de dragoste are ecouri diferite într-un spațiu pe care să-l numiți împreună ”acasă”,  iar dacă iubirea are o dată fixă când se celebrează, de ce nu ar avea și un loc special, numai al său? 

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT, să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.