AVBS Soft

Cum obținem cel mai avantajos credit ipotecar în euro în 2023?

3711 6 min
()

Cărei categorii de debitori este destinat creditul ipotecar în euro? Poți accesa un credit ipotecar în euro dacă ai veniturile în lei? Ce grad de îndatorare se aplică pentru obținerea unui credit ipotecar în euro? Ce avans trebuie să ai pentru a accesa un credit ipotecar în euro? Mai acordă băncile din România credite ipotecare în euro? La toate aceste întrebări îți răspundem în acest articol. Așadar, te invităm să îl parcurgi până la final pentru a afla detalii esențiale și criteriile de eligibilitate pentru creditul ipotecar în euro.

Pe fondul creșterilor constante IRCC și ROBOR, interesul românilor pentru creditele ipotecare în euro a crescut mult în ultimul an. Încă de la jumătatea anului 2022 din ce în ce mai mulți români au decis să opteze pentru creditele ipotecare în euro atât ca variante de finanțare pentru achiziționarea de locuințe proprii, dar și ca variante optimizate de refinanțare a unor credite vechi, devenite neperformante și greu de rambursat în prezent.

Cum au ajuns să fie creditele ipotecare în euro mai avantajoase și mai ieftine decât creditele ipotecare în lei?

Anumite bănci din România au conceput oferte de creditare în euro, atât cu dobânzi variabile, cât și fixe, cu scopul de a oferi în continuare românilor posibilitatea de a-și achiziționa prin credite ieftine imobilele dorite. Astfel, încă din 2022 un număr în plină creștere de oameni au optat pentru un credit ipotecar în euro, în special cu dobânda fixă, pentru cumpărarea de locuințe.

Iată cele mai importante două avantaje ale unui credit ipotecar în euro:

  • Dobânzile creditelor ipotecare în euro sunt, în prezent, mai mici decât decât dobânzile creditelor ipotecare în lei (la momentul scrierii acestui articol).
  • Creditele ipotecare în euro pot fi contractate atât de persoanele cu venituri în euro, cât și de cele cu veniturile în lei.

Cu toate acestea, veniturile în euro pot reprezenta un avantaj deoarece astfel se elimină riscul valutar. Așadar, dacă veniturile tale sunt deja în euro, optarea pentru un credit ipotecar în euro este un motiv în puls.

La modul general, condițiile de eligibilitate pentru contractarea unui credit ipotecare în euro sunt standard, însă este foarte important ca istoricul de creditare să fie unul pozitiv, deoarece românii cu restanțe sau întârzieri la achitarea altor credite nu sunt eligibili pentru finanțare.

Un credit ipotecar în euro este EXCELENT pentru viitorul debitor cu venituri medii sau mari!

În cazul creditului ipotecar în euro, avantajul de a avea venituri mari îți asigură și cea mai mică dobândă de pe piață. Conform criteriilor de eligibilitate bancare, persoanele cu venituri mari prezintă cel mai scăzut risc deoarece se consideră că ele își vor putea rambursa creditul fără să ajungă să întâmpine dificultăți financiare.

Creditele ipotecare în euro pot fi utilizate atât pentru achiziționarea de locuințe, cât și pentru refinanțarea altor tipuri de credite ipotecare, Prima Casă sau Noua Casă contractate în trecut și care acum au rate foarte mari. Așadar, creditul ipotecar în euro este și un excelent credit de refinanțare.

Specificațiile standard ale unui credit ipotecar în euro sunt:

  • Suma creditului: NELIMITATĂ, cu mențiunea de a fi respectat gradul de îndatorare;
  • Moneda: EURO;
  • Dobânda: fixă sau variabilă;
  • Avans credit ipotecar în euro: minimum 25% din valoarea de achiziție a primului imobilului sau 35% dacă ești la al doilea imobil. În anumite cazuri exceptive avansul poate fi și de 15%. În cazul refinanțării NU se impune avans.
  • Grad de îndatorare credit ipotecar în euro:
  • 20% pentru creditele ipotecare NOI;
  • 40% pentru creditele ipotecare de REFINANȚARE, dacă imobilele achiziționate prin creditele vechi care urmează să fie refinanțate au fost cumpărate anterior datei de 8 iulie 2020.
  • Tipuri de venituri acceptate: veniturile din România sau din străinătate cu caracter permanent, veniturile din activități independente și profesii liberale, veniturile din dividende, pensiile definitive și nerevizuibile, indemnizațiile de creștere copil și altele.

Creditele ipotecare în euro sunt o alternativă excelentă de creditare pentru românii cu venituri medii sau mari care doresc să-și achiziționeze în anul 2023 propriile locuințe. Dobânda fixă a creditului ipotecar în euro pe 5 ani este avantajoasă și reprezintă unica variantă prin care ne protejăm de eventuale creșteri IRCC. În plus, cei care au venituri mari și își permit un credit ipotecar în euro cu un grad de îndatorare de 20% și un avans de cel puțin 25%, au cele mai mari șanse să ramburseze anticipat creditul în 10-15 ani. Perioada de dobândă fixă este cel mai bun răgaz de timp în care putem face economii. Și să nu uităm, pentru orice sumă rambursată anticipată la un credit ipotecar nu se percep dobânzi sau comisioane de către bănci, menționează Valentin Anghel, CEO & Founder al companiei de brokeraj bancar AVBS Broker de Credite.

De reținut! NU toate băncile acordă credite ipotecare în euro, iar cele care au totuși în portofoliul lor această opțiune de creditare o pot oferi românilor doar cu dobânda variabilă. În plus, dobânzile practicate de instituțiile financiare care creditează cu împrumuturi ipotecare în euro diferă foarte mult între ele, fiind stabilite pe categorii specifice de clienți.

Așadar, dacă vrei să te asiguri că ești în sfera de interes și eligibilitate a băncii ideale pentru tine și vrei să obții creditul ipotecar în euro potrivit ție, cu dobânda variabilă sau fixă, în funcție de interesele și obiectivele tale, este indicat să cercetezi foarte bine piața bancară din țara noastră.

Cel mai bun, eficient, rapid și sigur mod de a obține cel mai ieftin credit ipotecar în euro, potrivit întru totul pentru tine, este să apelezi la ajutorul GRATUIT al unui broker de credite.

La brokerul de credite AVBS găsești toate băncile în același loc, iar el îți poate spune instant care este banca ideală pentru tine care îți poate oferi un credit ipotecar în euro potrivit ție, cel mai ieftin posibil la momentul aplicării tale. În plus, îți întocmim complet GRATUIT dosarul de credit de la A la Z și îl depunem la bancă pentru tine, demarând și accelerând procesul de creditare.

Cu brokerul de credite AVBS contractezi cel mai bun credit ipotecar în euro pentru tine!

Cât de utilă ți-a fost această pagină?

Click pe o stea să votezi!

Rating mediu / 5. Număr de voturi:

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat această pagină utilă

Ajută-ți un prieten drag trimițându-i linkul

Ne pare rău că nu ți-a fost de folos!

Ajută-ne să ne îmbunătățim

Ce putem face să fim mai buni?

Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

 

2 comentarii la „Cum obținem cel mai avantajos credit ipotecar în euro în 2023?”

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Am apărut și în: