AVBS Soft

Cum îți crești șansele de finanțare pentru un credit de nevoi personale?

689 6 min

Obținerea unui credit de nevoi personale presupune parcurgerea anumitor etape. În anumite cazuri, în care condițiile de eligibilitate nu sunt îndeplinite conform normelor interne ale instituției creditoare, banca poate refuza acordarea creditului respectivului client. Instituțiile care acordă finanțări se ghidează după propriile condiții de eligibilitate (specifice fiecărei instituții financiare în parte) care trebuie întrunite de către client pentru a primi aprobarea împrumutului.

Condițiile de acordare ale creditului de nevoi personale sunt necesare deoarece asigură accesul la finanțare pentru cât mai multe persoane, reducând la minimum situațiile în care ar putea interveni probleme în rambursarea creditului.

Atunci când vrei să soliciți un credit de nevoi personale este important să urmezi câțiva pași, astfel îți vei crește șansele de a primi un răspuns pozitiv din partea băncii căreia îi soliciți împrumutul. Colaborarea cu un broker de credite te ajută să fii mai pregătit pentru a răspunde cerințelor, dar și să obții mai ușor și fără amânări creditul mult dorit.

Cum te ajută brokerul de credite să urmezi pașii corecți pentru accesarea unui credit de nevoi personale?

După ce ai stabilit tipul de credit pe care vrei să-l accesezi, este recomandat să te îndrepți către un broker de credite cu experiență îndelungată, care cunoaște produsele de finanțare de pe piață oferite de instituțiile bancare sau non-bancare.

Un specialist în creditare va identifica pentru tine nevoia de finanțare pe care o ai și va corela această nevoie cu tipul de împrumut care ți se potrivește cel mai bine.

Brokerul de credite ține cont de faptul că fiecare tip de produs de creditare vine la pachet cu anumite caracteristici și limitări în utilizarea banilor. Un împrumut pentru nevoi personale îți va conferi mai multă libertatea în utilizarea banilor (față de unul ipotecar) și te va scuti de obligativitatea de a prezenta documente justificative în legătură cu utilizarea împrumutului.

De asemenea, un broker de credite va ști să te ghideze către oferta potrivită contextului tău financiar, ținând cont de dobândă, dar și de perioada de rambursare.

Tot specialistul în creditare se va asigura că întrunești condițiile necesare pentru a aplica pentru creditul dorit, deoarece el cunoaște îndeaproape regulile de eligibilitate ale fiecărei instituții cu care colaborează.

Instituțiile care acordă împrumuturi impun îndeplinirea unui set de condiții minime obligatorii pentru a putea trece la analizarea dosarului de creditare depus. Unele condiții pot fi valabile pentru toată piața, fiind impuse prin lege, altele sunt strâns legate de normele interne ale fiecărei bănci, fiind condiții specifice pentru accesarea unui anumit tip de credit.

Brokerul de credite analizează profilul tău de client și se asigură că îndeplinești aceste condiții (cetățenie română, vârstă minimă de 18 ani, numărul minimum de luni de vechime la locul de muncă, venitul lunar minimum obligatoriu dovedibil legal, etc) înainte de a depune dosarul tău la bancă, crescând din start șansele ca acesta să fie aprobat.

Ce documente poate solicita banca pentru accesarea unui credit de nevoi personale?

Dacă deții statutul de salariat normal (nu MAPN), atunci ți se va solicita să prezinți CI, eventual și un extras de cont și va trebui să semnezi formularistica de creditare specifică băncii (acord ANAF, acord prelucrare date, cerere de credit, etc).

Dacă ești angajat MAPN, trebuie să prezinți CI, adeverință de venit, un extras de cont, precum și formularistica de creditare specifică băncii.

Unele instituții financiare mai pot solicita facturi de utilități sau acte adiționale ale contractului de muncă pentru justificarea măririlor salariale mai mari de 20%.

Dacă dorești să obții un credit de nevoi personale cu venituri din PFA, chirii, indemnizații creșterere copil, pensie, atunci banca poate solicita documente specifice acestor tipuri de venituri.

Salariul poate fi ponderat de către bancă?

Într-adevăr, unele tipuri de venituri pot fi ponderate de bancă pentru acordarea creditului. Salariul însă nu este ponderat de instituția de la care soliciți împrumutul. Condiția care trebuie respectată este aceea că rata lunară trebuie să fie de maximum 40% – 55% din valoarea de 100% a salariului lunar.

Alte tipuri de venituri pot fi ponderate de bănci, de exemplu veniturile obținute din PFA. Pentru acestea, rata lunară trebuie să fie de maximum 40%-55% din valoarea de 80% a veniturilor din PFA. Sunt bănci care ponderează la 80% veniturile obținute din PFA, iar altele le pot pondera la 50% sau 70% sau le pot accepta 100%. Aceste decizii sunt luate de fiecare bancă în parte în funcție de context.

Ce face un broker de credite pentru a-ți crește șansele de finanțare?

Brokerul de credite cunoaște toate condițiile de creditare al băncilor, condițiile de ponderare a tipurilor de venit, tipurile de documente necesare pentru fiecare bancă în parte și multe alte aspecte importante în procesul de creditare.

Datorită acestor cunoștințe și experienței îndelungate în domeniu, brokerul de credite îți poate crește șansele de finanțare având grijă să-ți întocmească dosarul de credit și apoi să-l depună în cel mai scurt timp la banca potrivită pentru contextul tău financiar.

Un astfel de credit se poate aproba destul de repede, iar banii se pot vira în contul tău în 1-5 zile lucrătoare, în funcție de complexitatea creditului solicitat.

Este esențial ca brokerul de credite să identifice care este creditul potrivit pentru tine, în funcție de nevoile tale și de situația financiară în care te afli. Un credit potrivit pentru tine poate fi creditul de nevoi personale care îți asigură cea mai mare sumă împrumutată, cea mai mică dobândă sau cea mai lungă perioadă de rambursare a creditului. Depinde de ceea ce îți dorești de la împrumutul solicitat, pentru ce soliciți suma de bani și cu ce tipuri de venituri dorești să obții creditul.

Dacă decizi să mergi la bancă pentru accesarea unui astfel de împrumut este necesar să îndeplinești condițiile băncii respective. Însă atunci când alegi să mergi la un broker de credite profesionist, acesta identifică instituția financiară care să îndeplinească condițiile tale și care să se muleze pe nevoile tale.

Brokerii de credite AVBS, înregistrați la ANPC și parte din Asociația Română a Brokerilor de Credite, îți sunt alături pe parcursul procesului de creditare și te ajută să accesezi rapid un credit avantajos pentru tine, fără amânări sau întârzieri.

Acum poți obține cel mai bun credit de nevoi personale cu AVBS Credit și poți să investești fără griji în transformarea visurilor tale în realitate!

Contactează-ne astăzi, iar un broker de credite îți va furniza toate informațiile de care ai nevoie să poți accesa un credit de nevoi personale potrivit pentru tine: https://www.avbs.ro/despre-noi/

Email: [email protected]

Telefon: 0212.304.343

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.