AVBS Soft

Cum alegi cardul de credit potrivit?

1946 3 min

Dat fiind numărul mare de tipuri de carduri de credit existente, alegerea unuia dintre ele pare să fie o sarcină extrem de dificilă. Multitudinea de carduri, adresate unor profile variate de consumatori, îngreunează foarte mult procesul alegerii unui card de credit potrivit nevoilor tale. În realitate, ţinând cont de anumite principii importante, alegerea cardului de credit nu ar trebui să constituie o provocare.

Chiar dacă un card de credit reprezintă o sumă lunară de bani pe care o poţi folosi atunci când veniturile obişnuite nu sunt suficiente, acesta nu trebuie confundat cu un credit de nevoi personale. Cardul de credit este recomandat cu precădere pentru plata cumpărăturilor, în timp ce retragerea banilor de pe card de la un bancomat este indicată doar în situaţii urgenţă, pentru că este însoţită de regulă de anumite dobânzi percepute de bănci.

Iată care sunt principalele aspecte de care ar trebui să ţii cont atunci când alegi un card de credit:

  • Dobânda anuală;
  • Perioada de graţie – intervalul de timp în care poţi rambursa creditul fără dobândă sau comision;
  • Comisioane – orice card de credit implică anumite comisioane de emitere, comisioane anuale de administrare si un comision practicat de bănci pentru retragerea de numerar;
  • Punctele de fidelitate obţinute în urma folosirii cardului pentru cumpărături la diverşi comercianţi;
  • Reducerile la cumpărături sau oferte de cumpărături în rate cu dobândă 0.

Cele mai importante tipuri de carduri de credite, în funcţie de profilul clientului şi ţinând cont de aspectele prezentate anterior sunt:

1.  Carduri de credit pentru începători

Tinerii şi cei care solicită un card de credit pentru prima dată ar trebui să opteze pentru un card simplu, cu cât mai puţine taxe, care ajută la economisirea lunară a unei sume considerabile de bani.

2.   Carduri de credit pentru cei care călătoresc în străinătate

Pentru cei care călătoresc frecvent în afara ţării, există anumite carduri special gândite pentru a răspunde nevoilor acestora. Unele carduri vin împreună cu asigurări de călătorie, servicii de transport la aeroport, permit rezervări la hoteluri sau oferă reduceri la excursii.

3.  Carduri de credit pentru cei care vor sa acumuleze puncte de fidelitate

Anumite carduri de credit oferă posibilitatea de a acumula puncte de fidelitate sau reduceri la cumpărături. Astfel, cei care folosesc carduri de credit pot alege un produs care se potriveşte obiceiurilor lor de achiziţie, sau să opteze pentru mai multe carduri destinate unor tipuri diferite de cumpărături.

4.    Carduri de credit pentru cei care doresc să retragă bani din cont

Dincolo de a fi o metodă sigură de plată, cardul de credit este folosit adesea şi ca soluţie de finanţare. În acest caz, posesorii de carduri ar trebui să se orienteze spre rate cât mai mici şi oferte cu perioade de graţie cât mai mare. În acelaşi timp, trebuie acordată o atenţie deosebită dobânzilor aferente sumelor de bani retrase de pe card, care ar trebui să fie cât mai mici.

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT, să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.