AVBS Soft

Creditul Prima Casă: în ce condiții ai nevoie de un coplătitor?

26800 3 min

Săptămâna trecută anunțam condițiile avantajoase în care poate fi achiziționată o locuință prin programul Prima Casă în această perioadă. Cu nivelul redus la care a coborât DAE și rate mai mici decât chiria lunară, contractarea unui astfel de credit este o soluție la care poate apela orice persoană care se încadrează în condițiile prevăzute de banca finanțatoare și de FNGCIMM.

În procesul de achiziționare a unei case printr-un astfel de credit, una dintre cele mai frecvente întrebări se referă la rolul coplătitorului și la situațiile în care este necesară participarea lui în momentul aplicării pentru creditul Prima Casă, întrebare la care ne propunem să răspundem în continuare.

Oricine poate aplica individual pentru creditul Prima Casă

Primul lucru pe care trebuie să îl știi despre programul Prima Casă este faptul că existența unui coplătitor nu este obligatorie. În cadrul legal ce reglementează programul Prima Casă, se prevede faptul că  pot contracta acest credit persoanele care nu dețin o proprietate exclusivă, ori împreună cu soțul sau soția, sau dețin împreună cu soțul sau soția o proprietate exclusivă ce are suprafața mai mică de 50 mp și care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă.

Altfel spus, indiferent dacă ești sau nu căsătorit/ă, poți aplica individual pentru un credit Prima Casă atunci când veniturile îți permit să te încadrezi pentru finanțarea dorită.

Mai multe detalii despre procesul de aplicare și despre costurile implicate vei găsi aici și aici.

Conditii prima casa

Ce credit Prima Casă poți obține în funcție de venituri?

Evaluarea capacității unui client de a-și respecta obligațiile aferente împrumutului (bonitatea) se face în baza unui calcul care poate să difere de la o bancă la alta și care include de regulă gradul de îndatorare acceptat de bancă, veniturile nete, cheltuielile lunare, vechimea în muncă sau vechimea la locul actual de muncă și altele.

În baza acestor informații, banca va stabili suma maximă pentru care ești eligibil.

De exemplu, cu venituri lunare de peste 3000 RON, vei putea să achiziționezi un imobil în valoare de 250.000 RON cu un credit pe o perioadă de 30 de ani, avans minim de 5% și DAE de 6.92%.

În cazul unor venituri lunare nete de 2000 RON și un grad de îndatorare de 50%, poți obține un credit în valoare de  150.000 RON pe o perioadă de 30 de ani, în timp ce rata lunară va fi de 968 RON.

În fine, chiar și cei cu venituri de 1000-1500 RON pot aplica pentru un credit Prima Casă, dar suma obținută va fi mai mică.

Cine poate fi coplătitor și care sunt avantajele?

Pentru a crește bonitatea clienților, majoritatea băncilor acceptă  drept coplătitor soțul/soția sau chiar unul dintre părinți. Prin urmare, în cazul în care câștigurile lunare nu-ți permit să te încadrezi pentru creditul dorit, poți aduce veniturile unuia sau mai multor coplătitori, numărul lor fiind diferit în funcție de instituția bancară pentru care optezi.

 În concluzie, putem spune că, odată cu luarea deciziei de a te înscrie în programul Prima Casă, va trebui să faci un calcul detaliat al costurilor pe care acesta le implică. Doar în urma acestor calcule, vei stabili cu exactitate dacă veniturile lunare îți permit să obții creditul și să suporți cheltuielile aferente sau dacă ai nevoie de un coplătitor.

Pentru un calcul general, poți folosi aplicația AVBS Credit pentru Android sau Iphone, care îți va indica veniturile minime necesare, rata lunară, graficul de rambursare sau dobânda, sau optează pentru serviciile gratuite ale specialiștilor AVBS Credit și împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru tine.

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT, să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

98 de comentarii la „Creditul Prima Casă: în ce condiții ai nevoie de un coplătitor?”

 1. Bună seara, există bancă care oferă credit „Prima Casă” doar cu 6 luni vechime totală în muncă la același angajator?

  Vă mulțumesc!
  Violeta Samoilă

  Răspunde
  • Bună ziua,

   Teoretic se poate. Analiza este ceva mai complexă şi avem nevoie de mai multe date personale că să va putem spune dacă puteţi obţine suma dorită sau nu.
   Puteţi aplică la rubrica CREDITE – Prima Casă, lasâdu-vă datele de contact şi în maxim 30 de minute un consultant financiar va lua legătură cu dumneavoastră.

   Salutări cordiale,

   Răspunde
 2. Buna seara!

  As vrea sa aplic impreuna cu prietenul meu la un credit pentru prima casa.El are 2850 ron brut salariul.
  Ce suma poate lua el maxim?
  Eu ca si coplatitor trebuie sa am o anumita vechime la ultimul loc de munca?

  VA multumesc!

  Răspunde
  • Bună ziua,
   pentru a primi mai multe informații despre creditul care vă interesează, vă rugăm să ne contactați prin intermediul rubricii „cantact” de pe site-ul nostru (https://www.avbs.ro/contact) și luni veți fi sunată de un consultant AVBS Credit pentru a discuta toate aspectele creditului Prima Casă.
   Mulțumim.

   O zi bună!

   Răspunde
   • Bună seara,

    Dacă soțul meu a achiziționat un apartament înaintea căsătoriei prin programul prima casa, eu pot mai accesa un credit prima casa?

    Răspunde
    • Bună ziua,

     Din păcate nu, însă poate accesa un credit ipotecar.
     Pentru identificarea unei soluții de finanțare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 021 230 43 43, apel cu tarif normal, sau să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected].
     Mulțumim.

     Răspunde
 3. Buna seara,

  Pentru coplatitor este necesar sa aiba 3 luni vechime la acelasi angajator sau 3 luni cu salariu integral? Respectiv, daca angajarea s-a făcut în 22 iulie, iar lichidarea se face in data de 15 a lunii, este necesar să așteptăm până la cea de-a 3-a lichidare, sau putem aplica la un credit prima casa când se implinesc 3 luni de la angajare? Avand in vedere ca coplatitorul are vechime de 20 de ani de munca in total. Va multumesc mult.

  Răspunde
 4. Buna ziua,

  Procedura interna a bancilor spune astfel: venitul net lunar este calculat ca medie a ultimelor 3 luni incasate. In cazul in care avem schimbare de angajator si salariul este incasat sub forma de avans si lichidare, va trebui sa asteptati si lichidarea pentru ca adeverinta sa fie completata integral cu ultimele trei luni incasate.

  Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie si prin intermediul rubricii Contact- in maxim 30 minute un consultant va lua legatura cu dvs.
  O zi buna!

  Răspunde
 5. Buna ziua,
  M-ar interesa daca se poate aplica pt prima casa daca ambii soti lucram in strainatate (Anglia). Lucram amandoi legal, putem demonstra veniturile (vechime 7 si 8 ani). Am intrebat la o banca si ne cereau coplatitor in Romania… Noi avem inca domiciliile in tara. Va multumesc!

  Răspunde
  • Buna ziua Doamna Barbulescu,
   Da, se poate aplica pentru Prima Casa, cu venituri din strainatate, fara sa fie necesar un coplatitor din Romania.
   Am transmis pe adresa dumneavoastra de e-mail lista informatiilor necesare, pentru a putea realiza oferta.

   O zi buna.
   Vlad Ardeleanu
   [email protected]
   0730.509.601

   Răspunde
 6. Buna ziua,
  As avea 2 intrebari
  1. As putea sa fiu coplatitor pentru o persoana chiar daca nu am nici un grad de rudenie cu persoana respectiva?
  2. In situatia in care sunt coplatitor deja pentru o persoana, este posibil sa mai beneficiez si eu apoi pe programul prima casa?

  Răspunde
  • Buna ziua,

   1. Da, sunt banci, chiar daca nu foarte multe, care accepta si coplatitori care nu au grad de rudenie cu solicitantul.
   2. Atata vrerme ce nu veti fi (co)proprietar, da, veti putea accesa credit de Prima Casa, insa se va tine cont de rata. Sunt foarte putine banci care ar putea lua in calcul rata deloc sau doar jumatate.

   Asteptam cererea dumneavoastra. Un 2016 reusit!

   Răspunde
 7. Buna seara! Intrebarea mea este urmatoarea: poate beneficia de programul Prima casa un navigator,tinand cont de faptul ca are un contract de munca pe o perioada determinata? Multumesc.

  Răspunde
 8. Buna seara! Doresc sa contractez un credit de prima casa, insa am o mica problema: la actualul loc de munca am 3 luni, am intrat pe a 4 a luna intrucat am schimbat jobul recent. Mentionez faptul ca am 26 ani, la jobul anterior am stat mai bine de 3 ani, insa dupa preaviz imediat am inceput activitatea la noul loc de munca [am continuitate, nicio zi fara job :)]

  Pe internet am vazut ca unele banci solicita 6 luni la actualul loc de munca, iar unele doar 3 luni cu continuitate de la ultimul loc de munca. Sunt putin speriata pentru ca stiu ca anul asta fondurile sunt mai putine, automat mai putini romani vor beneficia de program si vreau sa ma grabesc cu totul deoarece am deja banii de avans +acte.

  Ma puteti ajuta cu o opinie?

  Va multumesc mult

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Intradevar unele banci solicita minim 6 luni, insa putem gasi o soulutie in acest moment, dat fiind ca nu aveti intrerupere , iar vechimea in campul muncii este una destul de mare.
   Contactati-ne pe [email protected] si un consultant va reveni in maximum 30 de minute.

   Multumesc!

   Răspunde
 9. Lucrez din 14.09.2015, fiind incadrata in munca pentru prima data si am avut un salariu brut , pe cartea de munca de 1050 lei. De la 01.02.2016 voi avea salariu net de 1000 ron la acelasi loc de munca. Trebuie sa astept 3 luni ca sa am salariu net de 1000 lei? Trebuie sa am minim 6 luni vechime pt a acesa creditul prima casa? Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Sunt banci la care puteti aplica dupa doar 6 luni vechime in munca, insa de asemenea altele cer minimum 12 luni.
   Asteptam sa ne scrieti si va vom contacta pentru detalii.

   multumesc!

   Răspunde
  • Buna ziua,

   Sunt destul de putine banci in piata la care ati putea aplica avand salariul minim pe economie. Cele mai multe au limite inferioare de 800 – 1000 net.
   O alta problema ar putea fi reprezentata de tipul de confort al garsonierei (I sporit, I. II, III).
   Va rugam sa ne contactati pe adresa de [email protected] si veti fi preluata de unul din colegi.

   multumesc!

   Răspunde
  • Buna ziua,

   Vechimea minima trebuie sa fie in general de 3 luni la locul actual de munca, iar cea totala in campul muncii, de minim 12 luni.
   Asteptam sa ne contactati pe [email protected] pentru ca cererea dumneavoastra sa fie preluata.

   multumesc!

   Răspunde
 10. Buna ziua as avea cateva întrebari: as vrea sa stiu ptr programul prima casa, daca sotul meu are salariul minim pe economie, tatal lui poate sa fie coplatitor avand același salariu daca la coplatitor este o limita de varsta?

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Este posibila accesarea unui astfel de credit cu saalriul minim pe economie, insa bancile la care puteti aplica sunt putine la numar.
   Tatal dumnealui poate fi coplatitor si vom vedea in ce masura ne va dezavantaja varsta dumnealui sau nu

   Asteptam sa ne contactati pe adresa de [email protected].

   Toate bune!

   Răspunde
 11. Buna ziua as avea si eu cateva antrebari daca se poate ;:as vrea sa stiu daca pot face credit ptru prima casa am salariu minim pe economie casa se afla la tara 90.000 lei va multumesc;

  Răspunde
 12. Salut! Eu si sotia mea detinem o firma din 2013, ea fiind administrator iau eu angajat. Avem 33 de ani si un copil si am fost respinsi la creditare pe motiv „risc de creditare”. La inceput am fost angajati cu jumatate de norma, apoi cu minim pe economie, iar din ianuarie cu cate o mie de lei net fiecare datorita faptului ca in ultimele 6 luni am avut o crestere considerenta, iar pana atunci nu am raportat pierderi. Va rog sa-mi dati un sfat, sa mai incerc sa mai aplic sau nu, avand in vedere ca bancile ne descalifica deoarece ambii lucram in firma noastra iar in urma unui faliment putem ramane fara venituri?

  Răspunde
 13. Buna seara! As dori sa stiu daca as putea lua un credit Prima Casa impreuna cu partenerul. Amandoi avem salariul minim pe economie. Eu am vechime de doi ani la ultimul job, iar partenerul are doar trei luni si e primul job. Multumesc!

  Răspunde
 14. Bună!
  Eu sunt proprietara unui apartament care are 45 mp achiziționat cu programul prima casa. Spuneți mi va rog dacă prietenul meu dorește sa ia un apartament cu programul prima casa eu pot sa fiu coplatitor pt creditul pe care l solicita el?

  Răspunde
  • Buna ziua,

   In acest caz, este necesar sa va orientam catre o banca ce accepta orice tip de coplatitor. Prietenul va fi proprietar exclusiv, dumneavoastra nu veti avea aceasta calitate.

   Asteptam sa ne contactati pe office si unul din brokerii nostri revine pentru mai multe detalii.

   Toate bune,

   Răspunde
 15. Buna ! Am in credit prin „Prima casa ” luat cu ajutorul unui coplatitor . Pot înlocui coplătitorul ?( creditul este la BCR – eu acum sunt in concediu de creștere a copilului )

  Răspunde
 16. Buna seara. Doresc sa accesez si eu un credit prin prima casa, problema e ca am doar 3 luni vechime si e primul job salariul brut 1871, insa sunt casatorit sotia are vechime aprox 6-7ani si are in.jur de 2100 brut. Avem un copil si m vine al doilea.
  Intrebari: 1. pot accesa creditul cu doar 3 luni vechime la mine?
  2. Cat de tare ma.afecteaz faptul ca imi mai vin un copil?
  Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Nu se vor in calcul cheltuieli de subzistenta pentru copilul nenascut inca :).
   Ar fi fost bine sa avet macar 6 luni vechime, dat fiind ca e primul job.

   Scrieti-ne pe office si revine un coleg cu telefon pentru detalii.
   Toate bune!

   Răspunde
 17. Buna ziua,

  Daca sunt angajat de 7 luni la actualul loc de munca iar asta e primul job, am salariul net de 4000 Ron, am sanse sa accesez creditul Prima Casa?

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Exista banci in piata unde este suficienta o vechime de doar 6 luni la locul actual de munca (si totala in munca).
   Insa in acest moment, cele mai multe dintre banci si-au terminat fondurile la Prima Casa.

   Va rog sa ne lasati o cerere pe office si revenim cu un telefon pentru detalii.

   Toate bune!

   Răspunde
 18. Bună ziua, eu am luat un apartament prin creditul prima casa împreună cu verișoara mea, ea fiind coplatitor. În cadrul acestui credit, pot schimba coplatitorul?

  Răspunde
 19. Buna ziua,

  Atata vreme ce prezentati un coplatitor cu aceleasi venituri pe care le-a avut verisoara dumneavoastra, da, se poate.
  Cu conditia sa nu fie coproprietar, ca lucrurile se schimba in acasta situatie.

  Asteptam sa ne contactati pe office si revine un coleg pentru detalii.

  Toate bune!

  Răspunde
 20. Buna ziua,

  Din cate am citit mai sus, pentru a beneficia de creditul prima casa e necesara o experienta de minim 3-6 luni la locul actual de munca si minim 1 an experienta totala. Eu timp de 9 luni am fost angajata la 4 ore, iar ulterior am avut o intrerupere de un an si ceva. Cele 9 luni se iau in considerare ca experienta sau e necesara angajarea la 8 ore? Iar perioada de 1 an trrebuie sa fie continua pt a putea beneficia de creditul prima casa? Va multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Eu mai sus am scris ca este suficienta chiar si vechimea de minim 6 luni totala in munca.
   Aceste norme nu sunt impuse in vreun fel pentru programul Prima Casa, ci de bancile care acorda credite prin acest program guvernamental.
   Asadar, perioada nu este imperios necesar sa fie continua, insa fiecare detaliu conteaza, cand se acorda un credit pe perioade asa lungi.

   Asteptam sa ne scrieti pe adresa de office, pentru a fi contactata de unul din colegii nostri.

   Toate bune!

   Răspunde
 21. buna ziua, am si eu o intrebare….sunt divortata, am un minor in intretinere, am salariu de incadrare putin peste minimul pe economie. as vrea sa aplic pentru creditul prima casa si fostul meu sot vrea sa fie coplatitor, el munceste in Anglia si are venitul pe luna net 1200 lire… as vrea sa imi trimite-ti pe mail un raspuns daca se poate sau nu. Multumesc mult

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Asteptam sa ne scrieti pe adresa de office, pentru a fi contactata de unul din colegii nostri.
   Putem incerca sa gasim o solutie.

   Toate bune!

   Răspunde
 22. Buna ziua,

  Lucrez in Anglia si as vrea sa stiu daca dupa un an de munca pot sa aplic pt creditul prima casa, dar fara girant.

  Răspunde
 23. Buna seara,
  Am depus dosarul Prima Casa la CEC, de la sfarsitul lunii ianuarie. Am mentionat ca lucrez cu un contract determinat din august 2013 printr-o firma de recrutare. Dosarul a fost acceptat, dar cu ambii parinti codebitori. Intre timp, mai precis de la 1 mai 2016, am fost preluata de firma la care am lucrat prin firma de recrutare. Astazi am fost anuntat de CEC ca nu mi se aproba dosarul pentru ca nu am 3 luni vechime la actualul angajator. Este posibil asa ceva atata vreme cat eu nu am schimbat firma la care am lucrat din 2013, ci doar am fost preluat ca angajat direct al lor?
  Pot face ceva care sa ma ajute să-mi aprobe dosarul? Va rog mult, un sfat, sunt disperata pentru ca pierd avansul la dezvoltator.

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Ar fi fost grozav sa cunoasteti acest aspect ceva mai din timp si sa incercati sa grabiti demersurile pentru a finaliza. Din pacate cele mai multe dintre banci solicita minim 3 luni vechime, insa daca se face dovada legaturii, respectiv (daca am inteles corect) faptul ca ati lurcrat la o anumita companie printr-o firma de recrutare, iar mai apoi doar v-a fost facut contractul pe aceasta companie, ar trebui sa fie ok, dar nu cunosc reglementarile dupa care se ghideaza CEC Bank.
   Va rog sa ma contactati la 0724333262 pentru a incerca sa gasim o solutie.

   multumesc!

   Răspunde
 24. Bună ziua!Soțul meu a are vechime 3 ani și de 3 luni lucreaza în altă parte,salariul fiind de 1400 Ron .Lui o să îi prelungească contractul tot pe 3 luni sau 6.Noi vrem să aplicăm pentru creditul Prima Casa,dar vrem construcție(casa),nu apartament sau garsoniera.Credeți ca am putea obține ,fără coplatitor?
  P.s:eu lucrez in afara cu contract de munca pe perioade scurte 2/3 luni de 2 ori pe an.Vă rog să îmi raspundeti.Multumesc!

  Răspunde
 25. Buna ziua. As avea si eu cateva nelamurir. Am 6 luni vechime la ultimul loc de munca si totodata in campul de munca. AS putea sa beneficiez de un credit prima casa? in conditile in care salariul meu net este de 1400 ron si mentionez ca nu suntem inca casatoriti si partenera mea nu lucreaza deoarece sta acasa cu fetitza noastra nou nascuta.

  Răspunde
 26. Buna seara. Daca am un venit de 2000 net, sunt casatorit si am 2 copii, pot face un credit ipotecar? Sotia are si ea 900 net, dar cu o vechime de doar 3 luni la acest ultim loc de munca si are o intrerupere de 7 ani de la celalalt. Va multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Venitul nu este foarte ridicat, avand in vedere ca sunt 4 persoane care traiesc din acesta, iar intreruperea in cazul sotiei, este mare.
   Putem gasi o solutie in functie si de suma de care sunteti interesati si de aportul personal disponibil.

   Va rog sa ne contactati pe adresa [email protected] si unul din colegi va lua legatura cu dumneavoastra.

   Toate bune,
   Daniel Amza

   Răspunde
 27. Buna ziua,
  Sotia nu lucreaza iar eu am un salariu de cca 6000 ron.Pot accesa credit Prima Casa sau este necesar sa fie doi angajati ?

  Răspunde
 28. Buna ziua,

  Este posibil ca o persoana cu contract de munca pe perioada determinata de 1 si un salariu net de 2200 Ron sa beneficieze de credit Prima Casa, in conditiile in care poate aduce un parinte drept codebitor (care are contract de munca pe perioada nedeterminata)?

  Răspunde
 29. Buna, as avea câteva întrebări:
  1. Am 19 ani am un copil de 10 luni,
  2. Lucrez la un abator de 1 an – salariul meu in cartea de munca este 1250 lei. Dar in mâna iau normal 2150 RON pe luna.
  3. As putea aplica pentru prima casa la vârsta mea si cu salariul meu??

  Răspunde
 30. Sotul meu a contractat un credit prin prima casa in 2014, aducand si eu adeverinta de salariat. În cazul in care divortez acum si ies din contract, lasand apartamentul sotului, mai pot accesa un credit prima casa avand un salariu de 2200 ron? Eu figurez ca proprietar la vechiul apartament care are sub 50m. Multumesc.

  Răspunde
 31. Buna ziua. As dori sa stiu daca pot contracta un credit prin Prima Casa fara a fi necesara semnatura sotului. Am un salariu net 2800 lei/luna. Mentionez ca sotul nu vrea sa semneze, suntem despartiti, dar nu legal.

  Răspunde
 32. Bună ziua. Soțul meu a luat în 2013 un apartament prin prima casa iar acum am dori sa luam un alt apartament mai mare prin a doua casa. Am tot citit pe diferite site-uri ca este posibil acest lucru chiar dacă nu s-au împlinit 5 ani de când e luat imobilul. Îmi puteți da niște detalii?
  Mulțumesc!

  Răspunde
 33. Fiul meu vrea sa acceseze un credit imobiliar/ipotecar impreuna cu sotia. El are un salariu de 1500 ron brut si sotia 1800 ron net. Am inteles ca ea nu l poate ajuta cu venitul ei , deoarece lucreaza la o firma care este in insolventa. Intrebarea este as pute eu sa fiu codebitor sau coplatitor pentru a putea sa se incadreze intr o suma mai mare? Eu am salariul 2500ron net, iar imprumutul as vrea sa fie undeva la 200.000-250.000 ron. Multumesc!

  Răspunde
 34. Buna ziua,
  Am o intrebare: Daca fratele meu este coplatitor la un contract pentru prima casa si acum, din cauza unor relații mai tensionate, as dori sa il scot, cum as putea proceda? Mentionez ca salariul meu cat si al sotului a crescut de cand am luat creditul (2013) si vrem neaparat sa il scoatem pentru ca se fac presiuni asupra noastra în privința asta! Cum credeti ca se poate rezolva situația? Putem veni cu un alt coplatitor? Putem face o refinantare la alta banca? Ne-am lovit de incapacitatea celor de la banca de a ne dă o solutie în aceasta situație! Astept răspuns! Va multumesc!

  Răspunde
 35. Buna ziua,
  Am scris un mesaj mai devreme dar nu stiu daca s-a postat, asa ca ma scuzati daca apare de doua ori aceeasi intrebare!
  Am un credit prin prima casa luat in 2013! Fratele meu este coplatitor si as dori sa stiu cum pot sa il scot! Între timp salariul meu cat si al sotului meu a crescut! Relația cu fratele meu este destul de tensionată din aceasta cauza! Credeti ca as putea face o refinantare sau as putea aduce alt coplatitor? Va multumesc Frumos!

  Răspunde
 36. Buna seara,
  Sunt interesata de proiectul Prima Casa si vreau sa stiu daca pot pune ca si coplatitor pe mama mea care are venituri in strainatate. Eu am salariul brut destul de micut, 2000lei, si de aceea m-am gandit ca mama poate sa fie coplatitor.
  Se accepta coplatitori cu venituri in strainatate? Daca da, ce acte i-ar trebui si ce conditii trebuie sa indeplinim? Multumesc!

  Răspunde
 37. Buna seara! Voiam sa va intreb dacă pot sa fac aplicatie pentru prima casa daca sunt doctorand și nu am un venit constant de la luna la luna, câștigurile mele sunt aleatorii (traduceri, tehnoredactari etc.). În schimb unul dintre părinți poate fi coplătitor, are venituri care sa acopere costurile lunare, ar prelua plata pana când va fi posibil să plătesc eu. Este posibil acest lucru? Vă mulțumesc.

  Răspunde
 38. Buna ziua, am 20 de ani si lucrez in Italia. Pot accesa programul Prima Casa daca nu am eu carte de munca? Am un unchi care ma poate ajuta, poate fi coplatitor! Are salariul de 4000 de lei.

  Răspunde
 39. Buna seara! Daca eu am intrat in somaj dupa 2 ani de munca, iar sotul are 1500 lei brut, poate accesa singur programul prima casa? Am vrea un credit de apx 150000 de lei. Mulțumesc.

  Răspunde
 40. Buna! Am si eu cateva nelamuriri. Salariul meu este de 2000 de lei net, iar al iubitului este de 1450 lei. In primul rand as dori sa intreb daca putem aplica pentru acest credit Prima Casa daca nu suntem casatoriti? Si in al doliea rand, daca o putem face, mai avea nevoie de coplatitori?

  Răspunde
 41. Exista condiții de vârstă pentru coplatitori? Veniturile fiicei mele nu sunt suficiente pentru accesarea unui credit prin prog. prima casa, eu și soțul fiind salariati cu venituri cumulate de aprox 6000 lei, eu avand vârsta de 52 ani si sotul 55 ani, putem fi coplatitori acceptati de banca? Mulțumesc!

  Răspunde
 42. Buna ziua. As dori sa va adresez si eu o intrebare, am o vechime in campul muncii de 3 ani jumatate si recent mi-am schimbat locul de munca. Aici am un salariu net de 2200 de ron si o vechime de 3 luni momentan. Ideea este ca pana sa imi gasesc actualul loc de munca, am avut o intrerupere de o saptamana. As dori sa stiu daca pot accesa un credit pentru prima casa in conditiile date. Multumesc !!!

  Răspunde
 43. Buna ziua, iubitul meu vrea sa faca credit pentru prima casa pe 30 de ani, eu voi fi coplatitor, as vrea sa stiu daca in cazul unei presupuse despartiri voi fi obligata pe viitor sa mai platesc. Multumesc!

  Răspunde
  • Bună, dacă semnați actele împreună, ambii veți fi proprietari și ambii veți plăti creditul, indiferent dacă vă despărțiți sau nu.

   Răspunde
 44. Buna seara, am o intrebare… lucrez la o firma care in martie a facut un an, firma nu plateste TVA si nu este pe profit. Sunt sanse sa imi accepte creditul prima casa??? Va multumesc!!!

  Răspunde
 45. Bună ziua,
  eu și soțul meu am depus actele pt prima casă, dar soțul are o întreprindere individuală și din cauza faptului că firma nu are un an fiscal, banca nu a luat-o în calcul. Ne-au acceptat ca girant pe fratele soțului meu, dar aici am întâmpinat o problemă: in actul adițional al contractului are 1300 lei brut, dar la ANAF apare cu contribuții plătite la un brut de 1548.
  Acum cei de la banca ne-au întrebat ce este cu diferența de 248 lei. Cei de la firma coplătitorului nostru au motivat această diferență ca fiind plata pt sâmbete și duminici deoarece le lucrează și i se plătesc dublu. Credeți ca pot exista probleme în acceptarea dosarului din cauza acestei diferențe de sumă din acte? Cum am putea rezolva problema? Va rog sa mă ajutați cu un sfat. Mulțumesc.

  Răspunde
 46. Buna, la fel ca si in cazul anterior, as dori sa aflu mai multe informatii in legatura cu un credit pentru prima casa cu salariile din strainatate. Eu si sotia suntem in Anglia. Ce documente sunt necesare si ce se poate face?
  Va multumesc!

  Răspunde
 47. Buna ziua,
  Poate sotul meu sa aplice impreuna cu mine pentru programul Prima Casa daca are in proprietate (in devalmasie) un apartament impreuna cu fosta sotie (cota parte este sub 50 mp)? La divort nu s-a facut partajul acelui apartament (a existat o intelegere verbala in care s-a stabilit ca proprietatea este a copiilor, toti majori, pe care ii au impreuna). Mentionez ca eu nu am in proprietate nicio locuinta, iar posibilitatile materiale sunt mult peste necesar. Pentru exemplu, am putea plati un credit prin Prima casa in valoare de 60.000 de euro in maxim 10 ani.

  Răspunde
 48. Buna ziua lucrez in Anglia de 8 luni cu contract de munca pe perioada nedeterminata si as dori sa achizitionez un apartament prin programul Prima Casa. Mentionez sa lucrez impreuna cu logodnica mea, avand la fel contract full time. Cam ce documente as avea nevoie? Va multumesc.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.