AVBS Soft

Credit Ipotecar ING Bank | Review & Opinii avizate AVBS

2595 6 min
()

Credit ipotecar ING Bank? Înainte de a lua o decizie în privința alegerii celui mai bun credit ipotecar, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante pe care ți le împărtășim în cuprinsul acestui articol.

Când vine vorba de un credit ipotecar pe 30 de ani situația trebuie analizată în amănunt: atent, detaliat și obiectiv.

În primul rând, nu contractăm niciodată credite „după ureche”. Recomandările venite din partea apropiaților pot să îți fie total nepotrivite SAU, în cele mai numeroase cazuri, ofertele contractate de cunoștințe pot să nu mai fie valabile la momentul la care tu faci solicitarea de credit.

Băncile își actualizează frecvent ofertele de finanțare, uneori trimestrial, alteori chiar lunar. În plus, la fel de des băncile realizează campanii de creditare cu produse de finanțare preferințiale, diferite de ofertele lor standard. Ofertele standard se aplică unei palete mai largi de clienți, însă scopul fiecărui client trebuie să fie acela de a obține cel mai ieftin credit ipotecar.

Cum poți obține cel mai ieftin credit ipotecar?

Pentru a obține cel mai ieftin credit de la bancă, trebuie să îndeplinești cele mai exigente condiții, iar acestea nu pot fi afișate pe site-urile oficiale ale băncilor deoarece sunt foarte complexe, interconectate între ele și greu de înțeles, de cele mai multe ori. De aceea detalii concrete, specifice fiecărei spețe de creditare, sunt discutate față în față cu clientul, iar acestea trebuie explicate clar și amănunțit.

Aceste condiții „fine” de eligibilitate pentru obținerea unui credit ieftin trebuie îndeplinite cumulativ, iar dacă de exemplu nu îndeplinești un singur criteriu, atunci există o probabilitate foarte mare să NU te încadrezi la cea mai bună ofertă a respectivei bănci. Dar asta nu e o tragedie. Altă bancă te poate credita!

Fiecare bancă are mai multe oferte de finanțare deoarece se adresează mai multor categorii de clienți. Oferta standard acoperă plaja obișnuită de potențiali clienți, pe când ofertele VIP vizează cei mai buni clienți. De reținut este faptul că fiecare bancă are stabilită propria categorie de client VIP, iar dacă de exemplu o bancă nu te consideră client VIP, pentru alta poți fi super-VIP.

Primul pas, înainte de a alege un credit ipotecar de la o anumită bancă, este acela de a cunoaște profilul de client în care te încadrezi tu, căci în baza lui sunt stabilite cele mai bune oferte de credit. Al doilea pas este acela de a consulta și compara ofertele de creditare de la mai multe instituții bancare și abia apoi vei putea identifica creditul ipotecar potrivit ție.

Un credit ipotecar ING Bank are următoarele specificații STANDARD:

 • Suma minimă pentru credit ipotecar ING Bank: 13.000 lei;
 • Suma maximă pentru credit ipotecar ING Bank: 1.200.000 lei, dar nu mai mult de 85% din valoarea evaluată a imobilului;
 • Dobânda este la acest moment:
 • variabilă între 6.55% și 7.05% (formată din marja băncii + IRCC-ul actual)
 • SAU fixă pe 5 ani între 7.89% + 8.39%, iar din anul 6 dobânda va deveni variabilă și va fi formată din marja băncii + IRCC 3M.

Pentru ING credit ipotecar, dobânzile sunt între X% și Y% deoarece ele se stabilesc în funcție de profilul clientului, valoarea venitului lunar, suma și destinația creditului, perioada de rambursare a creditului, prezența sau absența asigurării de viață și așa mai departe.

 • Perioada de creditare este între 3 ani și maximum 30 de ani;
 • Avansul minim pentru creditul ipotecar ING Bank este de minium 15% dacă NU mai deții un imobil în proprietate sau de minimum 25% dacă mai deții un alt imobil în proprietate;
 • Destinație credit: achiziție imobil, construire imobil sau refinanțarea unui alt credit ipotecar sau Prima Casă / Noua Casă;
 • Grad maxim de îndatorare 40%;
 • Sunt acceptați codebitori? Da, însă codebitorul trebuie să îndeplinească aceleași criterii de eligibilitate ca și debitorul principal;
 • Tipuri de venituri acceptate: venituri cu caracter permanent din România, încasate în lei, dovedibile legal. Sunt excluse pensiile pe caz de boală sau indemnizațiile de handicap. Veniturile lunare sunt luate în considerare în proporție de 50% – 100%, în funcție de tipul de venit;
 • Vechime în muncă: minim 1 an în câmpul muncii și cel puțin 6 luni la actualul angajator. Fără întreruperi mai mari de 30 de zile;
 • Istoric pozitiv de creditare. Fără înscrieri negative în Biroul de Credit, fără restanțe, fără executări și fără popriri.
 • Alte costuri credit ipotecar ING Bank: cost de evaluare imobilului, comision de analiză dosar, cost asigurare de viață, taxe notariale, etc.

La aceste condiții de eligibilitate standard pentru un împrumut bancar, vor mai fi analizate și alte aspecte care țin de:

 • Valoarea veniturilor lunare (foarte importantă);
 • Angajator;
 • Specificațiile imobilului pe care dorești să îl achiziționezi (trebuie să îndeplinească anumite standarde);

Un credit ipotecar ING Bank nu poate fi obținut online. Un credit ipotecar ING Bank nu poate fi obținut pe loc. Cât durează să iei un credit ipotecar de la ING Bank? Obținerea unui credit ipotecar este un proces de durată. În funcție de volumul de muncă al agenției bancare și de complexitatea dosarului tău de credit, creditul ipotecar poate fi obținut într-un termen de aproximativ 3 săptămâni.

Vrei un împrumut ING din considerente obiective SAU emoționale?

Nu luăm niciodată decizii financiare din motive emoționale. Nu alegem o bancă pentru că ne place, pentru că ni se pare mai cunoscută decât altele sau pentru că ne încasăm salariul la acea bancă.

Pentru a alege cel mai bun credit ipotecar pentru tine, adaptat contextului tău financiar și profilului tău de client, ideal este să te adresezi unui specialist în creditare.

Un broker de credite autorizat de A.N.P.C. te poate ajuta astfel:

 • Te profilează corect;
 • Îți prezintă ofertele de creditare la care te încadrezi;
 • Îți explică pe înțelesul tău toate asterisurile și necunoscutele pentru fiecare ofertă de credit ipotecar;
 • Îți găsește soluții pentru acele condiții de eligibilitate pe care aparent nu le îndeplinești;
 • Îți întocmește dosarul de credit și îl depune la banca ideală ție, într-o agenție bancară promptă;
 • Îți rămâne alături până la concretizarea efectivă a creditului ipotecar.

Cele mai mari avantaje de care poți beneficia prin brokerul de credite sunt:

 • Ai toate băncile într-un singur loc (așadar nu mai nevoie să mergi din bancă în bancă, iar în portofoliul AVBS se află ING Bank);
 • Afli PE LOC dacă ești eligibil pentru un credit ipotecar;
 • Afli INSTANT dacă ești client VIP, căci brokerul de credite știe toate condițiile de eligibilitate ale băncilor;
 • Poți compara obiectiv mai multe oferte de finanțare;
 • Minim de efort și deplasări pentru obținerea creditului (căci brokerul de credite se ocupă de tot procesul);
 • Obții cel mai ieftin credit ipotecar al momentului, posibil pentru profilul tău de client.
 • NU te costă nimic să beneficiezi de ajutorul specializat al brokerului de credite. Serviciile AVBS Broker de Credite sunt 100% GRATUITE pentru clienții noștri.

Vrei EXACT creditul ipotecar potrivit ție, cel mai ieftin împrumut ipotecar al momentului?

ing bank

Sau sună-ne la numărul de telefon 021 230 43 43 (apel cu tarif normal, program de luni până vineri în intervalul orar 09:00 – 17:00) sau scrie-ne pe adresa de e-mail [email protected].

Îți stăm la dispoziție cu orice informație!

Cât de utilă ți-a fost această pagină?

Click pe o stea să votezi!

Rating mediu / 5. Număr de voturi:

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat această pagină utilă

Ajută-ți un prieten drag trimițându-i linkul

Ne pare rău că nu ți-a fost de folos!

Ajută-ne să ne îmbunătățim

Ce putem face să fim mai buni?

Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Am apărut și în: