AVBS Soft

Cinci moduri inteligente de a utiliza un card de credit

1701 3 min

Departe de a mai fi un lux sau un capriciu, cardurile de credit au devenit un accesoriu cotidian pentru mulți dintre noi. Printre multiplele beneficii pe care le aduce un card de credit, cel mai important este poate faptul că te poţi folosi lunar de o anumită sumă de bani în vederea achiziţionării de bunuri sau alte tranzacții comerciale, urmând ca, ulterior, să returnezi băncii suma de bani folosită. Mai mult, dacă eşti atent şi nu depăşeşti perioada de graţie şi dacă nu retragi bani de pe card de la bacomat, eşti scutit de orice dobândă lunară.

Folosite eficient, cardurile de credit sunt şi o metodă sigură şi accesibilă de plată, care oferă diverse beneficii. Iată în continuare doar şase modalităţi de a face acest lucru:

1.       Cardurile de credit ca metodă de plată

Aşa cum spuneam şi mai devreme, dacă nu depăşeşti perioada de graţie, poţi face cumpărături cu ajutorul cardului de credit fără a plăti o dobândă. Vei face astfel cumpărături mai sigure şi mai eficiente, fără niciun cost adăugat.

 2.         Urmăreşte punctele şi bonusurile

Posesorii de carduri care folosesc carduri de cumpărături pot beneficia de puncte de fidelitate, reduceri sau pot primi bani înapoi, pentru cumpărături pe care oricum le-ar fi făcut. Anual, poţi beneficia de reduceri semnificative la diferite categorii de produse, atât generale, cât şi specifice, în funcţie de campaniile în derulare. Totodată, poţi acumula puncte pentru reduceri la călătorii sau alte facilităţi, cum ar fi accesul la diferite saloane VIP în aeroporturi, asigurări sociale pe timpul călătoriei în străinătate .

3.       Cardul de credit ca formă de protecţie împotriva comercianţilor frauduloşi

Unul dintre avantajele mai puţin cunoscute ale cardurilor de credit îl reprezintă posibilitatea de a face chargeback  (anularea plăţii), în cazul în care nu primeşti bunurile sau serviciile pentru care ai plătit, sau dacă acestea nu corespund cu ceea ce ţi s-a promis. Pentru a-ţi recupera banii, trebuie să contactezi banca emitentă şi să depui o plâgere după care, în cazul în care se dovedeşte că ai dreptate, îţi poţi recupera banii. De exemplu, dacă ai plătit pentru un serviciu timp de un an de zile, însă după şase luni, firma a dat faliment, poţi fi despăgubit pentru serviciile pe care nu le-ai primit.

4.       Tranzacţii online mai sigure

Cumpărăturile online au cunoscut o tendinţă ascendentă în ultimii ani, iar majoritatea furnizorilor de carduri de credit s-au aliniat la această cerinţă şi oferă un sistem securizat de tranzacţii în mediul online. Acesta presupune autentificarea identităţii posesorului înainte de efectuarea propriu-zisă a tranzacţiei.

 5.       Îmbunătăţirea istoricului bancar

Nu în ultimul rând, un card de credit poate fi util dacă urmăreşti să te califici la un credit mai bun pe viitor, cu o dobândă mai atractivă. Figurând ca bun-plătitor pe raportul de credit, şansele de a-ţi îmbunătăţi scorul FICO cresc considerabil.

La fel cum telefonul, portofelul şi cheile sunt cele trei lucruri esenţiale fără de care nu pleci de acasă, şi cardul de credit este, sau va deveni în curând, unul dintre instrumentele bancare indispensabile pentru oamenii activi, mereu în mişcare, în pas cu tehnologia şi cu schimbările apărute în comerţ sau chiar stilul de viaţă. Banii în forma lor tradiţională pierd tot mai mult teren în faţa noilor instrumente financiare, mult mai uşor de utilizat şi cu avantaje evidente.

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT, să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Am apărut și în:

Sună Acum!