AVBS Soft

Cele mai mici dobânzi bancare la creditele ipotecare | Top 5 oferte ianuarie 2024

8524 7 min

Cele mai mici dobânzi bancare la creditele ipotecare pot fi identificate în urma unei analize amănunțite, în care profilul de creditare al aplicantului este corelat cu specificațiile produselor de finanțare ale băncilor.

Fie că vorbim de un credit ipotecar nou sau de o refinanțare în credit ipotecar a unui credit vechi, ofertele de creditare diferă de la o bancă la alta și sunt stabilite în funcție de:

 • Profilul de creditare al clientului: valoare venituri lunare, tipul de venituri lunare, vechime în câmpul muncii, obiect de activitate, angajator și altele;
 • Destinația creditului: achiziție imobil, construire imobil, modernizare imobil SAU refinanțare credit ipotecar;
 • Suma creditului;
 • Perioada de rambursare a creditului;
 • Virarea venitului prin instituția financiară care oferă creditul;
 • Optarea pentru asigurare de viață;
 • Și altele.

Așadar, în funcție de caracteristicile profilului clientului și de ofertele de creditare existente în acest moment pe piața financiar-bancară din România, unui client i se potrivește o anumită ofertă de finanțare, care va beneficia de cea mai mică dobândă posibilă.

  Cum poate afla viitorul debitor ce dobânzi bancare sunt practicate de creditori?

  În prezent, dobânzile bancare ale creditelor ipotecare în lei sunt între 5.75% și poate chiar mai mari de 10%, în funcție de bancă, de specificațiile ofertelor de creditare și de profilul clientului. Demn de menționat este faptul că fiecare bancă vizează o anumită categorie de clienți, așadar este esențial ca viitorul debitor să identifice și să contracteze un împrumut ipotecar de la banca ideală pentru acesta, care se pliează cel mai bine pe nevoile și caracteristicile lui.

  De aproape un an de zile, IRCC stagnează în jurul aceleiași valori de 5.94%-5.98%. Astfel, putem concluziona că IRCC încă nu este pregătit pentru o diminuare considerabilă în perioada care urmează. De la 1 ianuarie 2024 nu a scăzut, ci a rămas la valoarea de 5.97%, iar de la 1 aprilie 2024 scăderea va fi infimă.

  În prezent, băncile încă se întrec în oferte pe dobânzi fixe la creditele ipotecare, avantajoase și ieftine. Creditele ipotecare cu dobânzi fixe fiind în acest moment cele mai ieftine soluții de finanțare și refinanțare la care românii pot apela. 

  Demn de menționat este faptul că dobânzile fixe mici practicate în prezent sunt valabile doar o perioadă limitată de timp, instituțiile bancare având oricând dreptul de a-și reactualiza ofertele de finanțare. De regulă, ofertele bancare sunt valabile de la 2 săptămâni până la maximum 1-3 luni, iar cele mai importante schimbări se produc odată cu actualizările trimestriale ale IRCC. 

  Pentru a te asigura că obții creditul ipotecar potrivit, cu cea mai mică dobândă posibilă pentru tine, este indicat să verifici informații la zi despre ofertele de creditare existente în acest moment pe piața financiar-bancară din România.

  Când își actualizează băncile propriile dobânzi bancare la credite? 

  De ce își actualizează băncile dobânzile creditelor?

  Orice bancă are propria politică de creditare și își dorește DOAR anumite categorii de clienți. Aceste politici de creditare și condiții de eligibilitate ale clienților diferă de la o bancă la alta în funcție de propriul model de business și de situația bancară a momentului.

  De obicei, băncile își actualizează dobânzile bancare odată cu actualizarea IRCC sau ÎNAINTE cu câteva săptămâni de actualizarea IRCC, în funcție de noua valoare IRCC, de rata dobânzii-cheie de politică monetară, de caracteristicile pieței bancare, de ofertele de creditare ale competitorilor lor, dar și de propriile obiective de business. Despre acest subiect vom discuta pe larg într-un articol viitor.

  Respectând normele BNR și ținând cont de noua valoare IRCC și de rata de dobândă-cheie BNR a respectivului moment, băncile pot să scadă sau să crească dobânzile, iar principiul de creștere sau scădere este destul de simplu. Dacă vor să crediteze mai mult, băncile scad dobânzile bancare. Dacă sunt mulțumite cu portofoliul existent de credite aflate în derulare și simt nevoia să devină mai selective în privința viitorilor debitori, băncile pot să crească dobânzile.

  Băncile scad sau cresc dobânzile bancare ale creditelor în funcție de actualizările IRCC, de rata dobânzii de politică monetară și de propriile obiective de business.

  Din practica noastră am putut observa un lucru cert. Nu putem previziona dacă o bancă va majora sau va diminua o dobândă, însă de fiecare dată când anumite bănci cresc dobânzile bancare, altele aleg să le scadă sau să le mențină la valori sub medie pentru a accelera procesul de creditare și pentru a-și putea crește portofoliul de clienți creditați. De aceea, pentru a obține cel mai ieftin credit ipotecar, ofertele bancare trebuie cercetate și comparate atent, din toate punctele de vedere.

  Pentru a simplifica și ușura procesul de identificare și obținere a creditului ipotecar ideal, în cele ce urmează vom dezvălui care sunt cele mai mici dobânzi bancare ale creditelor ipotecare.

  Cele mai mici dobânzi bancare și cele mai ieftine 5 oferte de credite ipotecare ale momentului sunt:

  Cele mai mici dobânzi bancare la creditele ipotecare în LEI:

  Dobânda de la 5.75% + asigurare de viață

  FIXĂ pe 3 ani.
  Din anul 4 dobânda devine variabilă și va fi formată din marja fixă a băncii de la 2.1% + IRCC.

  Dobânda de la 5.89%

  FIXĂ pe 5 ani.
  Din anul 6 dobânda devine variabilă și va fi formată din marja fixă a băncii de la 2.4% + IRCC.

  Dobânda VARIABILĂ de la 2.1% + IRCC

  Se adaugă asigurarea de viață.
  Pe toată perioada creditului.

  Pentru perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024, IRCC are valoare de 5.97%. IRCC se actualizează trimestrial în lunile ianuarie, aprilie, iulie și octombrie.

  Cele mai mici dobânzi bancare la creditele ipotecare în EURO:

  Dobânda de la 5.49%

  FIXĂ pe 5 ani.
  Din anul 6 dobânda devine variabilă și va fi formată din marja fixă a băncii de la 3.25% + EURIBOR 6M.

  Dobânda VARIABILĂ de la 3%+EURIBOR 6M

  Pe toată perioada de derulare a creditului.

  Vrei și tu cel mai ieftin credit ipotecar al momentului?

  Iată care sunt cele 5 demersuri până la obținerea creditului ipotecar potrivit ție:

  Cu ajutorul unui broker de credite poți afla PE LOC care este creditul ipotecar potrivit pentru tine, cu cea mai mică dobândă bancară a momentului. Acest lucru este posibil deoarece în portofoliul unui broker de credite se regăsesc cele mai bune oferte de creditare ale momentului, cu dobânzi bancare ACTUALIZATE LA ZI. Ba chiar brokerul de credite află dobânzile bancare cu câteva zile ca acestea să intre în vigoare. Așadar, când intervin schimbări în privința dobânzilor bancare, băncile partenere înștiințează brokerii de credite, iar aceștia își ajută clienții în perfectă cunoștință de cauză, prompt și profesionist. La brokerul de credite AVBS găsești toate băncile într-un singur loc.

  Acestea sunt cele 5 etape pe care viitorul debitor le parcurge împreună cu brokerul de credite pentru a obține un credit ipotecar potrivit:

  1. Clientul este profilat și i se confirmă instant eligibilitatea pentru un credit ipotecar;
  2. I se prezintă clientului ofertele de creditare pe care le poate accesa, iar acesta alege banca și împrumutul ipotecar care îndeplinesc întru totul nevoile de finanțare ale acestuia;
  3. Brokerul de credite întocmește pentru client dosarul de credite și îl depune la banca aleasă de client;
  4. Brokerul de credite asistă dosarul de credit și se asigură că este procesat de către bancă cu promptitudinte. Brokerul de credite stabilește împreună cu banca și notarul agreat detaliile pentru semnarea contractului de credit, a contractului de ipotecă și a contractului de vânzare-cumpărare;
  5. Clientul semnează contractul de credit, contractul de ipotecă și contractul de vânzare-cumpărare, iar creditul ipotecar este concretizat.

  Așadar, pentru a te asigura că obții cel mai ieftin credit ipotecar posibil în prezent, recomandarea noastră este să verifici împreună cu un broker de credite ofertele de creditare existente. Și nu uita, serviciile de intermediere credite ale brokerilor AVBS Broker de Credite sunt 100% GRATUITE! La AVBS Broker de Credite găsești întotdeauna cele mai mici dobânzi bancare pentru creditele tale!

  Pentru mai multe detalii, ne poți contacta pe e-mail la [email protected] sau apelând numărul de telefon 021 230 43 43, apel cu tarif normal, apelabil de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

  Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

   

  Lasă un comentariu

  Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

  Sună Acum!