AVBS Soft

Ce credit de nevoi personale poţi obţine în funcţie de venituri

3239 3 min

Câştigurile lunare nu sunt doar un indice al calităţii vieţii sau al nivelului de trai; atunci când v-aţi propus să vă suplimentaţi veniturile prin intermediul unui credit de nevoi personale, acestea joacă un rol fundamental în stabilirea sumei pe care o puteţi împrumuta de la bancă. Care este însă mai exact legătura dintre venituri, rata lunară şi creditul pentru care sunteţi eligibil şi ce reprezintă gradul de îndatorare acceptat de o bancă?

Calcularea venitului disponibil

Pentru început, aşa cum este de aşteptat, suma maximă care poate fi acordată ca împrumut este direct proporţională cu veniturile disponibile ale solicitantului. Acestea se stabilesc printr-un algoritm specific, şi anume scăderea din venitul total a costurilor de subzistenţă – sume fixe calculate de bancă pentru fiecare membru al familiei, care pleaca de la 260 RON si pot ajunge si sa depaseasca 400 lei.

Gradul de îndatorare

În continuare, la acest venit disponibil, se aplică procentul din gradul de îndatorare acceptat de banca respectivă, pentru a se stabili rata lunară aferentă creditului. Gradul de îndatorare, reprezentând raportul dintre suma totală obţinută prin creditul contractat şi venitul disponibil, este în prezent reglementat de bănci prin norme proprii şi poate ajunge până la 70% din venituri.

Iată în continuare un exemplu de calcul concret:

In cazul unei familii formate din trei membri, pentru care s-a stabilit o cotă fixă a cheltuielilor de 300 RON/lună, cu un venit total de 3000 RON şi un venit disponibil de 2100 RON (3000 RON – 300 RON x 3), la un grad de îndatorare acceptat de bancă de 50%, rata totală lunară pe care o poate suporta familia va fi de 1050 RON.

Alte costuri şi cheltuieli

De regulă, pentru stabilirea gradului de îndatorare, băncile iau în calcul şi alţi parametri care ar putea schimba în timp capacitatea de rambursare a clienţilor. Printre aceştia, se numără în primul rând creşterea cursului de schimb, în funcţie de valuta în care s-a optat pentru credit. Mai mult, se va ţine cont şi de o posibilă scădere veniturilor sau de creştere ratei dobânzilor, toate acestea având un impact negativ asupra sumei finale obţinute prin finanţarea dorită.

In prezent, gradul de îndatorare şi formula după care acesta se calculează pot să difere de la o bancă la alta. De exemplu, anumite bănci stabilesc un prag al gradului de îndatorare diferit în funcţie de veniturile disponbilie ale familiei. Diferenţe se înregistrează şi în ceea ce priveşte valoarea costurilor fixe calculate pentru fiecare membru al familiei. De aceea, pentru un calcul personalizat, precum şi pentru a beneficia de o ofertă adaptată nevoilor dumneavoastră, puteți apela oricând la sfatul unui specialist în domeniul creditelor bancare!

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT, să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.