AVBS Soft

Broker de credite: ce este și cum te ajută un expert în creditare?

2312 8 min
()

Broker de credite: ce este și cum te ajută un expert în creditare?

Broker de credite este un intermediar care facilitează procesul de creditare dintre clientul persoană fizică sau juridică și instituțiile financiare partenere ale acestuia. Drepturile, obligațiile și atribuțiile brokerului de credite au fost reglementate oficial prin intermediul Ordonanței de Urgență 52 din 2016, transformând astfel brokerajul bancar într-o profesie respectabilă pe care o adoptă din ce în ce mai mulți specialiști din domeniul financiar-bancar. Pentru a proteja debitorii din România, prezenți și viitori, prin OUG 52 / 2016 a fost creat un cadru legal unitar care reglementează atât raporturile contractuale dintre clienți și creditori, dar și poziția clar definită a brokerului de credite.

Pe piața din România există două tipuri de brokeri de credite: broker de credite LEGAT și broker de credite NELEGAT.

Un broker de credite LEGAT intermediază credite pentru un singur finanțator sau de la un grup de finanțatori care NU reprezintă mai mult din jumătatea cotei de piață financiar-bancară. Așadar, brokerul de credite LEGAT are un portofoliu redus de variante de creditare pe care le poate pune la dispoziția clienților săi. 

Un broker de credite NELEGAT intermediază credite pentru grup de finanțatori care reprezintă mai mult din jumătatea cotei de piață financiar-bancară. Așadar, brokerul de credite NELEGAT are un portofoliu vast de parteneri bancari și non-bancari și o gamă deosebit de variată de soluții de creditare pe care le poate pune la dispoziția clienților săi. Când un client apelează la un broker de credite NELEGAT, este aproape imposibil ca acesta să nu obțină creditul de care are nevoie.  

Așadar, pentru a te asigura că beneficiezi de un credit POTRIVIT ȚIE cel mai bine este să apelezi la un broker de credite NELEGAT înregistrat la ANPC. Lista brokerilor de credite înregistrați la ANPC o poți consulta AICI.

Demn de menționat este faptul că brokerul de credite NU percepe comision de la clienți. Atât timp cât brokerul de credite este PLĂTIT de instituțiile finanțatoare, bănci și/sau IFN-uri, este INTERZIS prin lege să perceapă comision și de la client. Astfel, brokerul de credite care este plătit de bancă / IFN și percepe comision și de la client, încalcă legea. Etica profesională a broker de credite urmărește interesul suprem al clientului.

Cât costă serviciile unui broker de credite? De ce sunt serviciile unui broker de credite complet GRATUITE pentru clienți? De ce o bancă oferă credite clienților prin intermediul brokerilor de credite și nu prin intermediul propriilor agenții și sucursale?

Deoarece serviciile brokerului de credite sunt complexe și de cea mai înaltă calitate, iar comisionarea creditului se realizează DOAR dacă împrumutul este luat și utilizat de client, banca economisește resurse importante atunci când finanțează cu ajutorului unui intermediar de credite. Prin intermediul brokerului de credite, banca intră în legătură contractuală cu clienți de foarte bună calitate, economisind astfel timp, energie, bani, efort și resurse umane. Ba chiar mai mult decât atât, în ultimii ani băncile au decis să închidă sute de agenții și sucursale teritoriale, focusându-se pe canalele alternative de vânzări și pe parteneriatele strategice cu marile companii de brokeraj bancar din România. În urma acestor măsuri de restructurare, o mare parte din foștii angajați ai băncilor au devenit ei înșiși brokeri de credite, bucurându-se de toate avantajele acestei profesii. Prin Franciza AVBS Broker de Credite specialiștii din domeniul financiar-bancar devin brokeri de credite de succes.

Care sunt atribuțiile brokerului de credite? Care sunt serviciile de care beneficiază clientul în urma colaborării cu un broker de credite?

Brokerul de credite:

 • Analizează clientul minuțios și îi realizează un scoring preliminar pentru a identifica opțiunile de creditare în funcție de profilul clientului, însă fără a-i afecta / diminua clientului scorul FICO. Scorul FICO este un indice format din 3 cifre de care țin cont băncile și IFN-urile din România atunci când decid să crediteze sau să nu crediteze un client. FICO este un scor determinat de istoricul bancar al clientului, comportamentul de rambursare al acestuia, numărul de credite pe care le are clientul, tipul creditelor și de multe alte detalii. Cu cât scorul FICO este mai mare, cu atât clientul are șanse mai mari de a-i fi aprobat creditul respectiv. Atunci când un client se adresează într-un timp scurt mai multor bănci pentru a obține cel mai avantajos credit, iar clientul este verificat și interogat de fiecare bancă în parte, scorul FICO scade. Așadar șansele clientului de fi creditat scad. Deoarece un intermediar de credite cunoaște foarte bine produsele de creditare pe care le are în portofoliu și condițiile de eligibilitate ale instituțiilor financiare partenere, soluția de creditare este identificată fără ca scorul FICO al clientului să fie afectat / diminuat.
 • Identifică care sunt cele mai potrivite oferte de creditare pentru client și explică fiecare ofertă cât mai clar astfel încât clientul să înțeleagă toate detaliile și, împreună, să aleagă soluția de împrumut potrivită și cea mai avantajoasă;
 • Întocmește pentru client dosarul de credit de la A la Z și îl depune în analiză la banca aleasă. Un dosar de credit perfect întocmit este aprobat RAPID, acordarea creditului fiind ca și asigurată.
 • Pentru un anumit segment de clienți, brokerul de credite poate negocia dobânda creditului. În urma acestor negocieri clientul poate obține un credit cu o dobândă mai redusă.
 • Monitorizează dosarul de credit și îi comunică clientului fiecare stadiu al acestuia.
 • Poate pune clientul în legătură și cu alți specialiști necesari în procesul de creditare: notari, evaluatori, asiguratori, dezvoltatori imobiliari, etc.
 • Programează și organizează împreună cu banca și clientul etapele preliminare semnării contractului de credit.
 • Rămâne alături de client chiar și după obținerea creditului.

Care sunt avantajele de care beneficiază clientul atunci când apelează la un broker de credite?

Deoarece brokerii de credite nelegați sunt în parteneriat cu numeroase bănci și IFN-uri și au un portofoliu care cuprind zeci de produse de creditare, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, clienții beneficiază de următoarele avantaje:

 • Servicii personalizate de brokeraj bancar, 100% gratuite pentru client;
 • Clienții pot opta pentru orice tip de credit: credit ipotecar, credit de nevoi personale, Noua Casă, IMM, etc., în portofoliul brokerului de credite regăsindu-se toate tipurile de credite;
 • Clienții pot compara mai multe oferte, de la mai multe instituții financiare, însă fără a-i fi diminuat scorul FICO;
 • Clientul obține creditul POTRIVIT și cel mai avantajos pentru el;
 • Procesul de creditare se realizează rapid și în perfectă siguranță;
 • Aprobarea creditului este ca și garantată;
 • Drumurile la bancă și discuțiile cu reprezentanții băncii fac parte din atribuțiile brokerului de credite;
 • Brokerul de credite se pliează pe programul clientului și, dacă este cazul, se deplasează la client;
 • Datorită brokerului de credite nimic nu este confuz sau neclar în procesul de creditare sau în contractul de credit;
 • Clientul ia cea mai bună decizie de creditare pe termen lung deoarece brokerul de credite este un expert care îți recomandă, îți identifică și îți obține cea mai potrivită soluție de finanțare.

Deși aparent creditele sunt asemănătoare între ele, în realitate instituțiile bancare și IFN-urile din România au costuri și criterii de eligibilitate diferite, care NU se pliază pe orice categorie de client. Astfel, creditul care i se potrivește de minune unui client poate să fie complet inadecvat altui client. Brokerul de credite cunoaște aceste detalii și pune GRATUIT la dispoziția clientului toate cunoștințele, resursele și abilitățile pe care le are pentru a-i obține acestuia varianta de creditare cea mai avantajoasă.

Vrei cel mai bun credit pentru tine? Brokerul de credite este expertul tău în creditare care îți obține împrumutul potrivit ție!

– II –

AVBS Broker de Credite este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de tânărul antreprenor, Valentin Anghel, care în prezent se află pe locul I ca cifră de afaceri în topul companiilor cu capital 100% românesc în domeniul brokerajului bancar.

Brokerii de credite NELEGAȚI, francizați AVBS Broker de Credite, se află în orașele: Arad, București, Bistrița, Brașov, Brăila, Caransebeș, Călărași, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Mangalia, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu Mureș și Timișoara și intermediază toate tipurile de credite deoarece dispun de un portofoliu impresionant de soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice, de la peste 30 de instituții bancare și non-bancare din România!

Cât de utilă ți-a fost această pagină?

Click pe o stea să votezi!

Rating mediu / 5. Număr de voturi:

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat această pagină utilă

Ajută-ți un prieten drag trimițându-i linkul

Ne pare rău că nu ți-a fost de folos!

Ajută-ne să ne îmbunătățim

Ce putem face să fim mai buni?

Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Am apărut și în: