AVBS Soft

AVBS Credit a susținut Campionatul European de Pangration Athlima

2246 5 min

În perioada 14-15 noiembrie 2015 a avut loc Campionatul European de Pangration Athlima, ediția a IV-a, eveniment la care a participat in calitate de sponsor și AVBS Credit. Pentru că AVBS Credit este însăși o companie de intermedieri credite bancare cu un spirit de competiție extrem de dezvoltat, a susținut cu bucurie Campionatul European de Pangration Athlima.

pangration-sensei-gheorghe-cojocaru

Sensei Gheorghe Cojocaru este președintele Asociației Române de Pangration Athlima și reprezentantul World Pangration Athlima Federation în România. Susținut de numeroși sponsori, parteneri din lumea sportului și parteneri media, Gheorghe Cojocaru a organizat competiția de Pangration în Complexul Olimpic de la Izvorani într-un mod absolut impecabil. Suntem mândri că AVBS Credit a avut prilejul și privilegiul de a susține Pangration în România.

stil-de-lupta-pangrationPangration Athlima a luat naștere ca sport olimpic în Grecia Antică în secolul 7 î.Hr. și face parte din categoria artelor marțiale. Pangration este un stil de luptă complet, un sport mai dur chiar și decât boxul și luptele corp la corp. Acest sport combină tehnici de brațe caracteristice boxului, proiectări și fixări specifice luptelor, lovituri puternice și precise de picioare, coate și genunchi, tehnici articulare și strangulări. Tocmai pentru că Pangration implică o luptă completă și complexă, de-a lungul anilor a devenit o competiție totală. Părinții și inventatorii Pangration sunt marii eroi mitici Hercule și Tezeu. Conform mitologiei grecești, Tezeu a învins Minotaurul din Cnossos folosind Pangration, iar Hercule a doborât leul din Nemea folosind același stil de luptă. Experții în arte marțiale declară faptul că Pangration Athlima este cel mai eficient stil de luptă creat vreodată de un om.

Pangration a făcut parte din pregătirea soldaților greci, a hopliților din Sparta și a falangelor lui Alexandru Cel Mare. Odată cu expedițiile militare ale lui Alexandru Cel Mare, Pangration a devenit cunoscut ca un stil de luptă redutabil, faima sa ajungând până în Asia. În 648 î.Hr. Pangration Athlima a fost introdus la Jocurile Olimpice, iar în anul 393 e.n., când Jocurile Olimpice au fost interzise prin lege de edictul împăratului bizantin Theodosius I, Pangration a ieșit pentru totdeauna din cadrul Jocurilor Olimpice. În România World Pangration Athlima Federation este reprezentată de Gheorghe Cojocaru. Marele sensei este și președintele Asociației Române de Pangration Athlima, iar din 2012 a fost ales ca reprezentant oficial Pangration în România și membru de onoare al comitetului tehnic World Pangration Athlima Federation, ocazia cu care Gheorghe Cojocaru a devenit și Senior Instructor, având gradul 6 Pangratiatis.

castigatori-campionatul-european-de-pangration-athlima

Din 2013 Pangration este recunoscut, în sfârșit, ca ramură în sportul românesc și tot atunci Asociația Română de Pangration Athlima organizează și prima ediția a Campionatulul Balcanic de Pangration Athlima. Sprijinit de World Pangration Athlima Federation, Gheorghe Cojocarul a obținut dreptul de a organiza a IV-a ediție a Campionatului European de Pangration Athlima în Complexul Olimpic de la Izvorani, în perioada 14-15 noiembrie. Printre numeroșii sponsori care au susținut organizarea Campionatului European de Pangration în România s-a aflat și AVBS Credit. Prin intermediul a doi oameni de încredere, Beatrice Cojocaru și Vlad Ardeleanu, AVBS Credit a adus un aport important în procesul organizării marelui eveniment și a susținut cu patos România în cadrul competiției. Organizarea evenimentului a fost o adevărată reușită, Alexander Valdaitsev, președintețe Federației Pangration din Belarus, declarând că: „Ediția a IV-a a Campionatului European de Pangration a fost un real succes. Îmi doresc ca și următoarele evenimente să se ridice la nivelul organizării de acum.

La Campionatul European de Pangration Athlima au luat parte 46 de oficiali din următoarele țări: România, Olanda, Grecia, Italia, Cipru, Serbia, Belarus, Rusia și altele, iar în competiție s-au luptat 160 de participanți din țările mai sus menționate. A fost prezent chiar și Vladimir Stepkin, președintele Federației Europene de Pangration. Atmosfera a fost una pozitivă, încărcată de căldură și entuziasm, însă n-a lipsit nici spiritul de competiție și dorința acerbă a participanților de a câștiga.

REZULTATELE PE NAȚIUNI AU FOST:

Demonstrații (Palaismata și Polydamas):

LOCUL 1 – Grecia, LOCUL 2 – Italia, LOCUL 3 – România;

Agon (Imiepafis, Epafis și Pleris):

LOCUL 1 – Rusia, LOCUL 2 – Grecia, LOCUL 3 – România;

Pe națiuni:

LOCUL 1 – Rusia, LOCUL 2 – Grecia, LOCUL 3 – România;

Cel mai bun sportiv:

Rusia – Abdulaev Khabib;

Cel mai bun meci:

Grecia – Andrianidis Illarion;

Fair Play:

România – Păulescu Edward.

pangration

Deși este un sport dur, AVBS Credit este de părere că Pangration Athlima ar trebui reintrodus în cadrul Jocurilor Olimpice tocmai pentru că este un stil de luptă spectaculos, care merită promovat și susținut așa cum se cuvine. Dincolo de tehnicile de luptă impecabile, Pangration este o disciplină care implică o concentrare fantastică și niște exerciții respiratorii perfecte. Pangration nu este  doar un sport al forței, este și un stil de luptă al minții, al puterii interioare și al stăpânirii de sine. Tocmai de aceea sportivii care practică Pangration și se dovedesc a fi campioni merită susținerea, respectul și admirația noastră, a tuturor.

AVBS Credit îl felicită pe Sensei Gheorghe Cojocaru pentru lupta pe care a purtat-o pentru ca acest sport să își câștige locul și în România.

De asemenea felicităm în mod deosebit și câștigătorii Ediției a IV-a a Campionatului European de Pangration Athlima.

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT, să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.