AVBS Soft

ANAF verifică! Credite FĂRĂ adeverință de salariu!

12755 4 min
()

Știai?! ANAF verifică! Credite FĂRĂ adeverință de salariu sau fișă fiscală!

Credite doar cu buletinul?! Absolut deloc!

Pe internet au apărut în ultimele zile tot felul de știri în care se vehiculează reimplementarea metodei de creditare doar pe baza actului de identitate, dar de fapt schimbarea cu care vine Asociația Băncilor din România este cu totul alta. Înaintea crizei financiare din 2008 s-a dovedit faptul că acordarea creditelor de consum doar cu buletinul a fost un real eșec atât pentru instituțiile bancare, cât și pentru debitori. La acea vreme oamenii au declarat venituri mai mari decât aveau în realitate, fapt care a dus la o mulțime de fraude, credite neperformate și la îndatorări care au depășit cu mult posibilitățile financiare ale oamenilor care deși aveau toată intenția să-și achite creditele, nu au mai putut să le lichideze conform contractului de creditare. Așadar nici nu poate fi vorba de aplicarea vechiului sistem de acordare a creditelor.

Noul proiect inițiat de Asociația Băncilor din România și susținut cu înverșunare în ultimii doi ani de Raiffeisen Bank, este de fapt un prim pas și încă unul extrem de important în simplificarea proceselor de creditare. Într-adevăr totul va fi simplificat și mai rapid, însă verificarea viitorilor debitori va fi realmente minuțios realizată. Asociația Băncilor din România a semnat un parteneriat cu ANAF prin care clienții băncilor nu vor mai fi nevoiți să facă dovada unui venit stabil cu ajutorul adeverințelor salariale sau a fișelor fiscale, ci vor fi cercetați în timp real, în baza de date ANAF. În acest fel, riscurile vor fi semnificativ reduse deoarece baza de date ANAF reprezintă de fapt superlativul tuturor verificărilor fiscale. 

Îndrăznim să estimăm că acest protocol semnat de Asociația Română a Băncilor va fi adoptat de toate instituțiile bancare din România. În acest moment doar trei bănci au preluat această metodă și au reușit să se integreze în baza de date ANAF, însă în curând întregul lanț de instituții bancare din România va dori să își însușească noua soluție de comunicare cu autoritățile fiscale – atât în avantajul clienților, cât și pentru beneficiul propriu. Timpul înseamnă bani, iar clienții băncilor aleg întotdeauna metode și proceduri care se desfășoară într-un timp scurt, cu un grad ridicat de succes și costuri minime.

Avantajele acestui proiect sunt multiple. În primul rând riscurile sunt diminuate atât pentru clienții băncilor, cât și pentru creditori. În al doilea rând, timpul întocmirii dosarului de creditare și a aprobării creditului va fi cu mult redus. Privind acordarea sau neacordarea creditelor, băncile vor veni cu răspunsuri mult mai rapide pentru clienți, iar companiile angajatoare vor fi scutite de emiterea adeverințelor salariale. Pe scurt, mai puțină birocrație, mai multă eficiență.

Conform declarațiilor date de reprezentanții Raiffeisen Bank, scopul acestei proceduri atent stabilite este de a oferi decizii rapide, simple, având costuri mult mai mici atât pentru clienții băncilor, cât și pentru companiile angajatoare și pentru instituțiile bancare. Soluția inovatoare de comunicare cu autoritățile fiscale a mai fost implementată și în alte câteva țări din Europa, printre care și Bulgaria și Slovacia; iar de acum și România va fi una din aceste țări.

Noi, specialiștii AVBS Broker de Credite, suntem de părere că acest proiect conduce acordarea creditelor de orice tip către un nivel superior. Astfel oamenii se vor împrumuta exact cât le permite plapuma, potrivit nevoilor și statutului lor financiar, iar băncilor vor fi ferite de riscul creditelor neperformante. Noua metodă de verificare direct prin baza de date ANAF este de fapt un parteneriatul win-win care vine în sprijinul instituțiilor bancare și a clienților, iar brokerii de credite nu pot decât să susțină și să încurajeze această soluție invatoare de creditare simplificată și cu mult mai eficientă. 

Spunem DA noului! În curând vom aproba credite FĂRĂ adeverință de salariu!

– II –

Pentru a emite o cerere de împrumut sau pentru a afla mai multe informații despre creditele bancare, vă rugăm, să accesați categoria CONTACT, să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected] sau să ne sunați la numărul de telefon 021. 230. 43. 43.

Cât de utilă ți-a fost această pagină?

Click pe o stea să votezi!

Rating mediu / 5. Număr de voturi:

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat această pagină utilă

Ajută-ți un prieten drag trimițându-i linkul

Ne pare rău că nu ți-a fost de folos!

Ajută-ne să ne îmbunătățim

Ce putem face să fim mai buni?

Dacă v-a fost de folos această informație, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru. Astfel, nu veți pierde următoarele articole.

 

17 comentarii la „ANAF verifică! Credite FĂRĂ adeverință de salariu!”

 1. Asi dori si eu un imprumut daca s-ar putea 3000 euro, locul de munca este in Grecia la un hotel dar fara contract de munca(la negru) si venitul meu este de 650 euro pe luna. As putea obtine un imprumut asa la distanta prin cec de banca grecesc va multumesc astept raspuns de la dvs.

  Răspunde
  • Bună ziua,
   pentru a primi mai multe informații despre creditul care vă interesează, vă rugăm să ne contactați prin intermediul rubricii „cantact” de pe site (http://www.avbs.ro/contact) și luni veți fi sunată de un consultant AVBS Credit pentru a discuta toate aspectele creditului.
   Mulțumim.

   O zi bună!

   Răspunde
 2. Buna ziua as dori si eu un credit cu refinantare si o suma suplimentara de bani de 7000 cum sa procedez ca sa obtin va rog mult daca ma puteti ajuta, cum ma sfatuiti sa fac? O zi buna

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Pentru a putea discuta in detaliu, va rog sa-mi transmiteti datele dumneavoastra de contact.
   Multumesc anticipat.

   Vlad Ardeleanu
   0730.509.601

   Răspunde
 3. Buna seara, am nevoie de un credit in valoare de 2000 de lei. Mentionez ca am doar o luna de munca. Va rog, daca se poate sa ma ajutati sau sa ma contactati. 0754459920, multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Multumim pentru cererea dumneavoastra.
   Va rog sa completati formularul disponibil pe site-ul nostru, pentru a fi contactata de unul din consultantii AVBS.

   Zi buna!

   Răspunde
 4. Buna,
  Am si eu o intrebare.
  Pe adeverinta de salariu arata venitul real realizat, dar pe site-ul ANAF arata o alta suma, mai mica. De 2 luni se mentine aceeasi suma.
  Acum intrebarea mea este: cum se poate acorda un credit daca cei de la ANAF nu actualizeaza la timp datele?

  Multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua! Veniturile care apar la ANAF sunt exact cele pe care le declara angajatorul. Verificati cu societatea la care lucrati, daca a declarat sumele corecte.

   Răspunde
 5. Buna ziua, după mai multi ani petrecuți în străinătate in agricultura, m-am hotărât să dezvolt o ferma de vite. Pt asta am nevoie de 20.000 lei. Sunt angajat cu carte de munca. Sase luni primesc 3000 lei și șase luni 1500 (sunt bucătar), mai mult desfășor diverse activitatii. La ANAF îmi apar doar banii pe jumătate de normă, 600 lei. Am putea oare să vorbim despre acest aspect?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Am apărut și în: