Ajută-l pe Moș Nicolae să ajungă la timp!
Bucurați-vă! Mâine noapte vine Moș Nicolae! Conform legendei lui Moș Nicolae, în noaptea de 5 spre 6 decembrie sfântul filantrop vizitează copiii din toată lumea, lăsându-le în ghetuțe diverse daruri. Copiii cuminți primesc dulciuri și cadouri, cei mai puțin ascultători primesc nuielușe. Ei bine, deși Moș Nicolae vizitează conform tradiției doar copiii, adevărul este că atât cei mici, cât și cei mari își lustruiesc ghetuțele pentru a fi umplute pe furiș de reprezentanții celui mai darnic bătrân din istoria omenirii.
Înainte de a-ți spune MARELE SECRET despre cum îl poți ajuta pe Moș Nicolae să ajungă la timp la persoanele dragi sufletului tău, haide să aflăm mai multe informații despre cum s-a născut tradiția cadourilor lăsate în ghetuțe.
Legenda lui Moș Nicolae s-a născut odată cu el, în Patara din Asia Mică, pe actualul teritoriu al Turciei, în anul 270. Sfântul Nicolae este protectorul copiilor, numele lui însemnând în limba greacă „biruitor de popoare”, „victoria poporului” și chiar „izbânda neamului”.
Care este semnificația numelui Nicolae? În esența acest nume ne îndeamnă să fim altruiști, buni și interesați de reușitele celor apropiați, reușite la care trebuie să contribuim și noi, fiecare după propria putere. Cea mai mare satisfacție pe care un bun creștin o poate simți este atunci când dăruiește ceva, nu neapărat când primește. Fericirea de a oferi o bucurie unui alt om este de neprețuit. Tocmai de aceea Sfântul Nicolae este icoana bunătății și a dărniciei.
Imediat după ce părinții lui Nicolae s-au stins, acesta și-a donat averea săracilor și a plecat la Ierusalim, devenind în scurt timp episcop, protector al copiilor și al celor năpăstuiți de soartă. Sfântul Nicolae ajuta oamenii atât cu vorba, cât și cu fapta, oferind celor necăjiți hrană, bani, sfaturi și rugăciuni. Se spune că în timpul vieții sale, în fiecare noapte de 5 spre 6 decembrie, Sfântul Nicolae se ducea la geamurile copiilor, îi privea, apoi le cinstea cumințenia lăsându-le daruri în ghetuțe. Pe cei neascultători și leneși îi pedepsea lăsându-le nuielușe în loc de cadouri. Spre deosebire de Moș Crăciun, Moș Nicolae nu se arăta niciodată copiilor, el lăsând darurile pe furiș întotdeauna.
Totuși cum s-a aflat dărnicia Moșului Nicolae și cum s-a născut tradiția cadourilor lăsate în ghetuțe sau șosete?! Conform unei legende, fiind episcop la acea vreme, Sfântul Nicolae a ajutat trei fete sărace să se mărite. Fetelor le lipsea zestrea și nu se puteau mărita sub nicio formă din această cauză. Tocmai pentru că erau atât de sărmani, tatăl lor a vrut să le vândă, însă Nicolae nu a permis acest lucru și le-a făcut fetelor trei cadouri neașteptate. Când a venit vremea ca fata cea mare să se mărite, episcopul Nicolae a lăsat în noaptea de 6 decembrie un săculeț cu aur la ușa casei, pentru ca fata să aibă zestrea atât de necesară măritișului. La fel a făcut și în cazul fetei mijlocii când acesteia i-a venit timpul să se mărite. Când a sosit rândul mezinei, tatăl fetelor a vrut cu tot dinadinsul să afle cine este binefăcătorul familiei lor, așa că în noaptea cu pricina acesta a păzit casa, reușind să îl vadă pe Nicolae cum a aruncat pe horn săculețul cu galbeni. Săculețul cu aur a căzut într-o șoseată pusă la uscat și astfel s-a născut tradiția cadourilor lăsate în ghetuțe sau șosete. Deși Nicolae l-a rugat pe tatăl fetelor să păstreze secretul darurilor oferite de el, acesta nu s-a ținut de cuvânt și a împrăștiat vorbe drepte despre bunătatea și dărnicia episcopului Nicolae. De atunci fiecare sărac care primea ceva îi mulțumea Sfântului Nicolae.
Bunul și darnicul Nicolae s-a stins din viață în anul 343, iar trupul său sfânt se odihnește într-o criptă din Bari, în Italia. Oamenii au păstrat încă de atunci obiceiul prelatului, asumâdu-și rolul de Moș Nicolae pentru copii, pentru cei dragi, dar și pentru cei sărmani. În numele lui se oferă și astăzi daruri și cadouri speciale, încărcate de dragoste.
Tradiția merge mai departe, iar oamenii își asumă cu bucurie rolul lui Moș Nicolae! Ajută-l pe Moș Nicolae să ajungă la timp în casele celor pe care îi iubești! Nu trebuie să îți faci griji din cauza banilor! Chiar dacă situația ta financiară nu este îmbucurătoare, poți accesa cu încredere un credit rapid! Decembrie nu este doar luna cadourilor, este și luna creditelor fără dobândă! În maximum 24 de ore poți fi beneficiarului unui microcredit FĂRĂ dobândă, pe care îl poți lua doar cu buletinul și fără adeverință de venit.