Acord de refinanțare Prima Casă sau Noua Casă, care sunt demersurile și cât durează obținerea celui mai important document al momentului urmează să îți dezvăluim în cuprinsul acestui articol de actualitate.
Din cauza creșterilor ROBOR și IRCC din ce în ce mai mulți români cu credite Prima Casă sau credite Noua Casă doresc să le refinanțeze în credite ipotecare cu dobânzi fixe. Debitorii apelează la soluția de refinanțare deoarece:
- Doresc să se protejeze împotriva creșterilor ROBOR sau IRCC;
- Doresc să se asigure că NU vor plăti în viitorul apropiat rate de două ori mai mari față de cât plăteau acum un an.
Demn de menționat este faptul că ROBOR se află într-o ușoară scădere, iar azi (23.11.2022) are valoarea de 7.89%. Chiar și așa, având în vedere și comisionul anual către FNGCIMM, dobânda pentru creditul Prima Casă depășește în prezent marja de 10%.
Noua actualizare IRCC de la 1 octombrie 2022 a stabilit valoarea acestui indicelui bancar la 4.06%, însă IRCC va deveni 5.71% de la 1 ianuarie 2023. Astfel, adăugând și comisionul anual FNGCIMM, dobânda creditului Noua Casă este astăzi de peste 6.20%, iar de la 1 ianuarie 2022 va depăși marja de 8%.
Așadar, clienții vor să-și refinanțeze creditele Prima Casă / Noua Casă, însă nu cunosc formalitățile și au nevoie de ajutor. Orice eroare poate să conducă la refuzul acordului de refinanțare de către Ministerul Finanțelor Publice și la imposibilitatea efectuării demersurilor de refinanțare la banca optimă.
Dobânzile variabile ale creditelor Prima Casă și Noua Casă sunt în plină creștere!
În acest moment piața financiar-bancară din țara noastră nu acordă niciun semn în privința unei eventuale redresări, de aceea cea mai bună soluție pentru protejarea împotriva fluctuațiilor ROBOR și IRCC rămâne refinanțarea în credit ipotecar cu dobânda fixă, în lei sau în euro.
Prima condiție și cea mai importantă pentru refinanțarea creditelor Prima Casă sau Noua Casă în credite ipotecare standard rămâne obținerea acordului de refinanțare de la Ministerul Finanțelor. Dacă acesta este obținut de către debitor, procedura de refinanțare poate începe imediat.
Care sunt demersurile pentru obținerea celebrului acord de refinanțare Prima Casă / Noua Casă?

Demersurile pentru obținere acord de refinanțare Prima Casă / Noua Casă sunt:
Primul pas: Se întocmește cererea pentru obținerea acordului de refinanțare a creditului Prima Casă sau Noua Casă. Cererea pentru obținere acord refinanțare Prima Casă / Noua Casă trebuie întocmită corect și argumentată corespunzător, în caz contrar Ministerul Finanțelor ar putea respinge solicitarea debitorului. La cererea de refinanțare se anexează și următoarele documente: scan buletin și scan contract de garantare credit Prima Casă / Noua Casă.
Al doilea pas: Cererea pentru obținere acord refinanțare Prima Casă / Noua Casă și documentele scanate se depun pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor, la rubrica Petiții. Găsești aici link-ul de depunere cerere refinanțare. Toate câmpurile formularului de înregistrare pentru cererea de refinanțare trebuie completate corect, așadar recomandăm completarea lor cu atenție.
Al treilea pas: Dacă cererea a fost întocmită corect, iar documentele scanate și anexate cererii sunt corecte și complete, debitorul primește pe e-mail de la Ministerul Finanțelor confirmarea și numărul de înregistrare pentru cererea de refinanțare.
Cât durează obținerea importantului acord de refinanțare Prima Casă / Noua Casă de la Ministerul Finanțelor Publice?
După depunerea cererii de refinanțare, Ministerul Finanțelor analizează cererea și documentația transmisă într-un termen de maximum 30 de zile. Răspunsul scris al Ministerului Finanțelor în privința cererii de refinanțare este transmis prin Poșta Română, la domiciliul persoanei, și/sau pe e-mail în termen de cel mult 30 de zile. Cererea poate fi aprobată, și prin urmare debitorul primește acasă Acordul de Refinanțare, sau poate fi respinsă.
Din experiența clienților ajutați de brokerii AVBS Credit să întocmească și să depună cererile de refinanțare la Ministerul Finanțelor, și cărora ulterior le-au intermediat creditele de refinanțare, știm că Ministerul Finanțelor a oferit tuturor acordurile de refinanțare. Aceste acorduri de refinanțare au fost aprobate tocmai pentru ca debitorii să poată refinanța în credite ipotecare cu dobândă fixă și, astfel, să nu ajungă în imposibilitate de plată.
Creditele Prima Casă / Noua Casă neperformate, cu restanțe sau neachitate, nu sunt în avantajul nimănui. Atât debitorii, cât și Ministerul Finanțelor și băncile au ca principal obiectiv achitarea creditelor respective. Așadar, soluțiile de refinanțare reprezintă un instrument bancar de mare ajutor la momentul actual.
Când să refinanțezi creditul Prima Casă / Noua Casă?
Refinanțezi creditul Prima Casă / Noua Casă CHIAR ACUM, înainte de a ajunge în imposibilitate de plată. În prezent încă există dobânzi fixe bune, mai mici decât cele practicate pentru Prima Casă sau Noua Casă, așadar acum este momentul prielnic.
Înainte de a începe formalitățile în ceea ce privește obținerea esențialului acord de refinanțare Prima Casă / Noua Casă de la Ministerul Finanțelor, este recomandat să verifici cu brokerul de credite următoarele aspecte esențiale:
- Eligibilitatea pentru creditul de refinanțare (dacă îndeplinești condițiile pentru refinanțarea în credit ipotecar)
- Specificațiile celor mai bune oferte de refinanțare existente pe piața financiar-bancară (pentru identificarea credit ipotecar de refinanțare potrivit ție).
După ce aceste două aspecte importante sunt confirmate, brokerul de credite poate asista debitorul în completarea și depunerea cererii pentru obținerea celui mai important act al momentului: acordul de refinanțare de la Ministerul Finanțelor Publice.
Pentru mai multe detalii despre cel mai bun credit ipotecar de refinanțare al momentului ne puteți contacta la numărul de telefon 021 230 43 43 sau pe e-mail-ul [email protected].